Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Низькокалорійний заливний пиріг на кефірі

Це рецепт приготування низькокалорійного десерту для тих, хто дотримується правил ЗСЖ або потребу в дієтичному харчуванні. Готується такий пиріг з простих і корисних продуктів: овочів, кисломолочних продуктів і цільнозерновий борошна або висівок.

Інгредієнти:

  • Знежирений кефір – 2 ст.
  • Цільнозернові борошно або висівки – 1.5 ст.
  • Капуста – 1/3 качана.
  • Морква – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Спеції, сіль і свіжа зелень за смаком.

Процес приготування:

  • Чистимо моркву, промиваємо і подрібнюємо на крупній тертці.
  • Тонко шаткуємо соломкою капусту.
  • Натерту моркву обсмажуємо на рослинному або оливковому маслі, посипавши її спеціями.
  • Потім до моркви кладемо нашатковану капусту і тушкуємо овочі до готовності.
  • Трохи нагріваємо потрібну кількість кефіру, додаємо до нього соду і перемішуємо.
  • До кефіру насипаємо борошно або висівки, трохи солі і оливкової олії і міксером замішуємо тісто.
  • Форму для випічки застеляємо спеціальним папером і змащуємо олією.
  • Наливаємо у форму рівним шаром частину тесту.
  • На тісто кладемо капустяну начинку.
  • Заливаємо начинку тістом, що залишилося і ложкою вирівнюємо його поверхню.
  • Запікаємо пиріг у духовці при 160°С протягом 40 хвилин.
  • Дієтичний і малокалорійний десерт готовий.
  • Їжте на здоров’я!