Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Низькокалорійний заливний пиріг на кефірі
Це рецепт приготування низькокалорійного десерту для тих, хто дотримується правил ЗСЖ або потребу в дієтичному харчуванні. Готується такий пиріг з простих і корисних продуктів: овочів, кисломолочних продуктів і цільнозерновий борошна або висівок.
Інгредієнти:
Знежирений кефір – 2 ст.
Цільнозернові борошно або висівки – 1.5 ст.
Капуста – 1/3 качана.
Морква – 2 шт.
Сода – 1 ч. л.
Спеції, сіль і свіжа зелень за смаком.
Процес приготування:
Чистимо моркву, промиваємо і подрібнюємо на крупній тертці.
Тонко шаткуємо соломкою капусту.
Натерту моркву обсмажуємо на рослинному або оливковому маслі, посипавши її спеціями.
Потім до моркви кладемо нашатковану капусту і тушкуємо овочі до готовності.
Трохи нагріваємо потрібну кількість кефіру, додаємо до нього соду і перемішуємо.
До кефіру насипаємо борошно або висівки, трохи солі і оливкової олії і міксером замішуємо тісто.
Форму для випічки застеляємо спеціальним папером і змащуємо олією.
Наливаємо у форму рівним шаром частину тесту.
На тісто кладемо капустяну начинку.
Заливаємо начинку тістом, що залишилося і ложкою вирівнюємо його поверхню.
Запікаємо пиріг у духовці при 160°С протягом 40 хвилин.