Тонкі млинці на молоці з дірочками – 10 найбільш смачних і простих рецептів

Млинці – це дуже популярна страва в усьому світі. Існує велика кількість варіацій приготування млинців. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото покроково, які навчать вас, як правильно готувати тонкі млинці на молоці з дірочками.

Тонкі млинці з дірочками на 0,5 літра молока

Млинці, приготовані за цим рецептом виходять дуже ніжними, тонкими і смачними. Вони чудово поєднуються з будь-яким варенням, медом, сметаною або фруктовим сиропом.

Кількість порцій: 4-6

Час приготування: 45 хвилин

Інгредієнти

  • Яйце куряче 3 шт.
  • Молоко коров’яче ½ л.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Цукор-пісок ½ склянки
  • Борошно 1.5 склянки
  • Рафінована соняшникова олія 2 ст. л.

Процес приготування:

  • У приготуванні млинців найголовнішим є правильно замішане тісто. Якщо воно у вас вийде однорідним за структурою і правильним по густоті – успіх у приготуванні буде на вашій стороні. Отже, спочатку потрібно розбити яйця в миску. Потім візьміть віночок і збийте яйця протягом 30 секунд.
  • Тепер влийте яйця половину молока, а також всипте половину чайної ложки солі і половину столової ложки цукрового піску. Знову ретельно все перемішайте, поки всі інгредієнти не придбає однорідну консистенцію. До речі, кількість цукру і солі розраховане на досить прісні млинці (передбачається, що ви будете загортати в них начинку), тому, відрегулюйте їх кількість самостійно, в залежності від ваших смакових уподобань.
  • 1,5 склянки борошна просійте в окрему миску. У тісто потрібно додавати поступово, ретельно перемішуючи все з допомогою віночка для збивання. Не варто відразу всю муку додавати в млинцеве тісто. Може статися так, що вам буде потрібно менше або більше борошна (це залежить від різних чинників, починаючи від розміру яєць і закінчуючи якістю борошна). Найкраще всипати в тісто по 1-2 столові ложки борошна, перемішати і подивитися, яку консистенцію набуває тісто. Крім віночка ви можете також використовувати міксер. Ваше головне завдання, щоб в тесті не було грудочок.
  • В кінці додайте в тісто половину молока і ретельно все перемішайте. Якщо ви бачите, що у тесту в результаті вийшла дуже рідка консистенція, додайте ще трохи просіяного борошна. Якщо ж консистенція, навпаки, занадто густа, то влийте ще трохи молока.
  • Розділіть тісто на 2 частини. Причому, в одній частині тесту повинно бути в 2 рази більше, ніж в іншій. В меншу частину тіста додайте трохи просіяного борошна (3-4 столові ложки) і добре перемішайте. Щоб млинці не прилипали під час смаження, в тісто додається трохи рослинного або розтопленого вершкового масла. В останній раз ретельно все перемішайте. Тепер додайте це тісто на 2 частину тіста і перемішайте. Готово, тепер можна приступати до смаження.
  • Поставте сковорідку розігріватися на плиту. Коли сковорода як слід, прогріється, змастіть її невеликою кількістю рослинної олії (без запаху). Візьміть сковороду в руки, трохи нахиліть і налийте ½ -1 ополоник тесту. Акуратно прокрутіть сковороду за годинниковою стрілкою, щоб тісто рівномірно розподілилося по всій її поверхні.
  • Тепер потрібно обсмажити млинець з обох боків до золотистого кольору. Коли ви побачите, що краї млинця починають рум’янитися, а верхня частина підсохне – саме час перевернути млинець. Якщо в процесі перекидання блін порветься, можливо, що потрібно додати ще трохи борошна. В середньому кожен млинець смажиться 1,5-2 хвилини.
  • Подавати тонкі млинці на молоці треба в теплому вигляді поливши медом, варенням, сметаною або поклавши всередину будь-яку начинку за вашим бажанням.

Приємного вам апетиту!

Класичний рецепт тонких млинців на 1 літр молока

Смачні, рум’яні, ніжні і запашні млинці на сніданок – це прекрасний початок дня. Завдяки соді, яка входить до складу цих млинців, текстура тіста виходить повітряної і з дірочками. Такі млинці чудово поєднуються з варенням, медом, сметаною, кленовим сиропом або пюре з свіжих ягід з цукром.

Інгредієнти:

  • Молоко з жирністю 2,5% – 1 л
  • Кухонна сіль – 2 щіпки
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Цукровий пісок – 5-6 ст. л.
  • Рослинна олія без запаху – 1-2 ст. л.
  • Борошно – 350 г
  • Яйця курячі – 3-4 шт.

Процес приготування:

  • Молоко при замісі тесту повинно бути теплим. Тому перелийте його в каструлю і нагрівайте на плиті (приблизно до 40 градусів), також це можна зробити в мікрохвильовці.
  • Після цього, вбийте в тепле молоко по черзі 4 яйця. Всипте до молока та яєць 6 столових ложок цукру (кількість цукрового піску можна відрегулювати по вашому смаку) і 2 щіпки солі. Ретельно збийте всі інгредієнти за допомогою міксера. У вас повинна вийти, хороша піна, а обсяг суміші збільшиться приблизно в 2 рази.
  • У маленькій мисочці погасіть соду оцтом. Влийте гашену соду до яєць. Борошно обов’язково просіяти через сито (це принесе їй кисень і допоможе млинців стати ніжними і повітряними). Потроху додавайте борошно до решти інгредієнтів, не забуваючи постійно помішувати. В залежності від якості борошна, вам може знадобитися її як менше, так і більше. Орієнтуйтеся на те, що готове тісто має нагадувати кефір з високим відсотком жирності (якщо тісто вийде більш густим, то ні про які дірочках і ажурності можна і не мріяти).
  • Влийте в тісто 2 столові ложки рослинної олії і знову збийте тісто міксером. Отже, найголовніше в приготуванні млинців позаду. Дайте тісту настоятися протягом півгодини (за цей час сода почне свою роботу і на поверхні тіста з’являться бульбашки).
  • Сковороду, на якій ви будете смажити млинці, потрібно дуже добре нагріти. Додайте трохи масла і налийте тісто досить тонким шаром. Дайте тісту розтектися по всьому дну сковороди і смажте млинці на середньому вогні. Точний час назвати складно, орієнтуйтеся на те, що перед тим, як перевернути млинець на іншу сторону, на його поверхні повинні лопнути всі бульбашки.
  • Подавати ці чудові млинці потрібно в теплому вигляді.
  • Приємного вам апетиту!

    Ажурні млинці на молоці з дірочками

    Ажурні млинці – це просто знахідка для швидкого і смачного сніданку для всієї родини. Вони виходять такими смачними, що ваші рідні будуть просити добавку. Готуються ажурні млинці на молоці дуже просто, з ними може впоратися навіть починаюча господиня.

    Інгредієнти:

    • Яйця – 2 шт.
    • Молоко – 0,5-0,6 л
    • Соняшникова олія – 1 ст. л.
    • Кухонна сіль – за смаком
    • Пісок цукровий – 1,5 ст. л.
    • Мука пшенична – 1 стакан
    • Сода харчова – 0,5-1 ч. л.

    Процес приготування:

  • Для початку потрібно зміщувати в досить глибокій мисці яйця, трохи солі і півтори ложки цукрового піску. Міксером збийте яйця з цукром до збільшення яєчної маси в об’ємі приблизно в 1,5 рази.
  • Додайте до яєчної маси 1,5 столові ложки рослинної олії, 300 мл молока. Збивати при цьому припиняти не потрібно, всі інгредієнти додаються в процесі збивання.
  • Склянку борошна просійте через сито в глибоку миску, а потім поступово, потроху додайте борошно в тісто. Ретельно перемішуйте тісто після кожного додавання борошна. Тепер можна додати решту молока і соду. Соду попередньо потрібно погасити оцтом в невеликій ємності і тільки потім додавати до решти інгредієнтів. В результаті у вас повинно вийти тісто, досить густий по консистенції, приблизно, як сметана з високим відсотком жирності.
  • Після того, як тісто добре вымешано, потрібно дати йому відпочити близько години. За цей час борошно в тесті добре розійдеться, а сода почне свою дію.
  • На добре нагріту сковорідку налийте 1-2 столові ложки рослинної олії (краще використовувати масло соняшнику без смаку і запаху). На середину сковороди налийте ополоник тесту і проверніть сковорідку за ручку за годинниковою стрілкою. Тісто має повністю покрити дно сковороди. Випікайте ажурні млинці з кожної сторони до тих пір, поки не з’являться дірочки, а краєчок млинця не почне покриватися золотистою скоринкою.
  • Тонкі ажурні млинці чудово поєднуються з різноманітними солодкими начинками, а також сметаною, медом і кленовим сиропом.
  • Їжте на здоров’я!

    Заварні млинці на молоці з окропом

    Приготувати красиві ажурні млинці – це ціле мистецтво. Уважно прочитайте наш рецепт, і ви дізнаєтеся всі тонкощі приготування цього блюда. Млинці виходять дуже смачними, ніжними і ароматними. Ніхто не зможе встояти.

    Інгредієнти:

    • Пшеничне борошно – 1 склянка
    • Цукровий пісок – 1,5 ст. л.
    • Яйця – 2 шт.
    • Кипляча вода – трохи більше половини склянки
    • Молоко – 1 стакан
    • Соняшникова олія – 1-2 ст. л.
    • Кухонна сіль – ½ чайної ложки

    Процес приготування:

  • Візьміть досить глибоку миску для збивання. Розбийте в неї 2 курячих яйця, додайте ½ чайної ложки кухонної солі і півтори столові ложки цукру. Візьміть міксер і збийте всі інгредієнти, які знаходяться в мисці протягом 3-5 хвилин. За цей час маса набуде світлий відтінок, збільшиться в об’ємі і перетвориться в піну.
  • Тонкою цівкою влийте в збиті яйця молоко кімнатної температури. Знову збийте всі інгредієнти.
  • Пшеничне борошно просійте в окрему ємність з допомогою спеціальної гуртки-сита. Просіяне борошно поступово введіть в тісто, безперервно помішуючи тісто віночком. Борошно потрібно просіяти в обов’язковому порядку, так ви позбавитеся від грудочок і збагатите тісто киснем, що позитивно позначиться на якості і текстурі млинців.
  • Тепер у тісто, яке за консистенцією стало схоже на густу сметану, потрібно додати 2/3 склянки тільки що закипілої води. Ретельно перемішайте і додайте в тісто 1-2 столові ложки рослинної олії без запаху (так млинці не будуть підгоряти на сковороді).
  • Сковороду для смаження млинців потрібно попередньо добре розжарити. Коли дно сковороди як слід, нагріється, змастіть його невеликою кількістю соняшникової олії (наприклад, з допомогою силіконової пензлика) і налийте 1 ополоник тесту. Рівномірно розподіліть тісто по всій сковороді і смажте млинці на середньому вогні до тих пір, поки його краю не почнуть купувати золотистий відтінок. Переверніть млинець і обсмажте з іншого боку протягом 1-1,5 хвилин.
  • Готові ажурні млинці на окропі краще всього подавати, полив джемом або сметаною.
  • Приємного вам апетиту!

    Смачні тонкі млинці на молоці з содою

    Легкі та ніжні млинці піднімуть з ранку настрій своїм чудовим ароматом і приємним смаком. Таке ласощі буде прекрасним початком і заряд бадьорості на весь день.

    Інгредієнти:

    • Борошно – 170 р
    • Цукор – 2 ст. л.
    • Молоко – 0,4 л
    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Сода харчова – 1 ч. л.
    • Оцет – 0,5 ст. л.
    • Сіль – маленька щіпка
    • Олія соняшникова без запаху – 30 мл

    Процес приготування:

  • Для приготування тіста для тонких млинців нам потрібно тепле молоко. Обережно нагрійте його на плиті до температури приблизно 35-40ºС. По черзі вбийте в тепле молоко два яйця і трохи збийте тісто за допомогою віночка.
  • Тепер додайте потрібну вам кількість цукру (спочатку зазначено 2 столові ложки, але це з розрахунку на несолодкі млинці, якщо ви хочете, то можете збільшити його кількість або відрегулювати його в процесі приготування після дегустації першого млинця) і щіпку солі. Знову перемішайте.
  • Соду потрібно погасити. Не полінуйтеся зробити це не в ложці, а в невеликій ємності. Таким чином, сода краще розчинитися і буде діяти більш активно. Перелийте гашену соду в тісто.
  • Борошно перед додаванням в млинцеве тісто обов’язково просіяти. Додавати борошно потрібно поступово, невеликими порціями і ретельно вимішуючи. Так ви зможете контролювати її кількість, тому що може виявитися, що вам потрібно більшу або меншу кількість борошна порівняно з зазначеними спочатку інгредієнтами.
  • У самому кінці додайте 1-2 столові ложки рафінованої соняшникової олії і знову ретельно все перемішайте. За консистенцією тісто має бути схоже на густу сметану. Якщо у вас вийшло не так, додайте борошна (якщо тісто рідке), або додайте молока (якщо тісто густе).
  • Тепер тесту потрібно постояти близько 30 хвилин, щоб борошно встигла розійтися, а сода розпочала свою роботу. Після закінчення зазначеного часу, приступайте до смаження млинців.
  • Випікати тонкі млинці на молоці і соді треба дуже добре розігрітій сковороді, витримуючи по 1,5 хвилини з кожного боку (приблизно). Готові млинці потрібно подавати в теплому вигляді, приправивши медом, варенням або сметаною.
  • Як спекти тонкі млинці на кислому молоці?

    Часто трапляється так, що в холодильнику залишається кисле молоко. Звичайно, можна його викинути, але у економною господині навіть такий продукт знайде своє застосування. Наприклад, на основі кислого молока можна приготувати чудовий сніданок для всієї родини: тонкі ажурні млинці.

    Інгредієнти:

    • Молоко (скисле) – 500 мл
    • Яйця курячі – 3 шт.
    • Пшеничне борошно – 1 склянка
    • Сіль – ½ ч. л.
    • Цукровий пісок – 2 ст. л.
    • Олія соняшникова – 5 ст. л.

    Процес приготування:

  • Першим ділом добре збийте яйця і цукровий пісок. Можна це робити вінчиком для збивання, але краще міксером, це буде і швидше, і якісніше.
  • Коли яйця як слід, взобьются, влийте в них половину молока. Знову ретельно перемішайте.
  • Склянку борошна потрібно просіяти через сито в окрему мисочку, а потім почати потроху додавати в тісто. Під час додавання борошна постійно помішуйте тісто, щоб не утворилися грудочки. Таке поступове додавання борошна дозволяє вам відмінно контролювати консистенцію тіста і не допустити такої ситуації, коли тісто виходить надто густим.
  • Тепер потрібно додати до тесту половину кислого молока, 2 столові ложки соняшникової олії без запаху і знову ретельно перемішати тісто. Ще раз оцініть консистенцію тіста, воно повинно бути приблизно таким же, як у сметани. Якщо вам здається, що тісто рідкувате – всипте ще трохи борошна, якщо здається, що воно густе – додайте ще трохи кислого молока.
  • Перш ніж приступити до смаження млинців, як слід, прожарте сковорідку. Далі, перед випіканням першого млинця, змастіть дно сковороди 1-2 столовими ложками соняшникової олії. Надалі масло вам, швидше за все не знадобиться, тому що в тесті присутній рослинне масло і млинці не повинні прилипати до сковороди.
  • Налийте на гарячу сковороду один ополоник тесту і розподіліть його по всьому дну сковороди, повращав її на всі боки. Смажте млинці по 1-1,5 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
  • Готові млинчики чудово доповнюються сметаною, варенням або медом. Подавати їх потрібно в теплому вигляді.
  • Приємного вам апетиту!

    Простий і смачний рецепт солодких млинців на молоці

    Дуже простий, але смачний рецепт тонких млинчиків до сніданку на молоці. Готуються вони гранично просто з найпростіших продуктів, які знайдуться на будь-якій кухні. При точному дотриманні пропорцій чудовий результат гарантований.

    Інгредієнти:

    • Пшеничне борошно – 1 склянка
    • Цукровий пісок – 3,5 ст. л.
    • Молоко – 0,2 л
    • Курячі яйця – 3 шт.
    • Сіль – 1 ч. л.
    • Рослинне масло – 3 ст. л.

    Процес приготування:

  • Правильно замішане тісто – основний гарант одержані млинців. Тому в точності дотримуйтесь рецептом. Спочатку розбийте в досить глибоку миску 3 яйця, всипте до них чайну ложку кухонної солі, 3,5 столові ложки цукру і перемішайте. Тонкою цівкою влийте 200 мілілітрів молока і ретельно збийте вінчиком для збивання, поки маса не стане однорідною.
  • 200 грам борошна спочатку просійте в окрему миску. Цей прийом допоможе вам уникнути утворення грудочок і збагатить борошно киснем, який додасть млинців легкість і пористість. Акуратно і поступово додайте невеликими порціями просіяне борошно до збитим яєць, ретельно перемішуючи тісто.
  • У готове тісто додайте 3 столові ложки рафінованої олії, і знову ретельно все перемішайте. Залиште тісто при кімнатній температурі хвилин на 20-30, щоб борошно встигла як слід розійтися.
  • На добре розігріту сковороду налийте 1 столову ложку олії, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Налийте тісто ополоником і смажте млинці з кожної сторони приблизно за 1-1,5 хвилини на середньому вогні.
  • Готові млинці потрібно подавати в теплому вигляді в поєднанні, як з солодкими, так і іншими начинками (сир, сир тощо).
  • Приємного вам апетиту!

    Тонкі млинці на молоці та воді без яєць

    Вам захотілося приготувати ароматні млинці, але в холодильнику закінчилися всі яйця? Не біда, на цей випадок ми приготували для вас чудовий рецепт ажурних млинців без яєць. Спробуйте, і ми більш ніж упевнені, що вони завоюють любов у вашому серці.

    Інгредієнти:

    • Борошно – 1 склянка
    • Кухонна сіль – ½ ч. л.
    • Молоко – 1 стакан
    • Олія соняшникова – 2 ст. л.
    • Цукровий пісок – 3 ст. л.
    • Вода питна – 160 мл
    • Сода – трохи менше половини ч. л.

    Процес приготування:

  • У цьому рецепті спочатку потрібно змішати всі сухі інгредієнти і тільки потім додати рідкі. Тому, спочатку просійте 1 склянку пшеничного борошна в глибоку миску і додайте до нього одну третину чайної ложки соди, 3 столові ложки цукру і половину чайної ложки солі. Ретельно перемішайте всі сипучі інгредієнти. Зверніть увагу, що соду гасити не потрібно.
  • Додайте в миску невеликими порціями склянку молока. Добре перемішайте, тому що тісто вийде досить густим.
  • До млинців тесту додайте вказане кількість рослинного масла без запаху і 160 мл води, охолодженої до кімнатної температури. Замісіть тісто, яке по своїй консистенції нагадуватиме кефір (навіть трохи рідині).
  • Перед тим як почати пекти млинці, змастіть сильно розпечену сковорідку невеликою кількістю рослинної олії, змащувати потрібно тільки на початку смаження, тому що до складу млинців входить рослинне масло, яке в подальшому не дасть їм пригорати.
  • Налийте ополоник тесту на підготовлену сковороду і обсмажте млинець з обох боків до утворення золотистої скоринки. Подаються млинці в теплому вигляді як самостійне блюдо або з різними начинками і гарнірами.
  • Приємного апетиту вам і вашим близьким!

    Покроковий рецепт приготування млинців на сухому молоці

    Якщо так вийшло, що у вас в холодильнику не виявилося ані свіжого, ані кислого молока, цей рецепт повинен вам допомогти. Приготувати тонкі ажурні млинці можна і на сухому молоці. За смаком вони виходять нітрохи не гірше традиційних млинців. Спробуйте і переконайтеся самі.

    Інгредієнти:

    • Пшенична борошно – 10 ст. л.
    • Курячі яйця – 2 шт.
    • Молоко сухе – 2 ст. л.
    • Вода – 400-500 мл
    • Сіль – за смаком
    • Соняшникова олія – 2 ст. л.
    • Цукровий пісок – 2 ст. л.

    Процес приготування:

  • У глибокій мисці потрібно розчинити 2 столові ложки сухого молока в 400 мілілітрах води. Це самий важливий і відповідальний момент в цьому рецепті приготування млинців. Головне не допустити того, щоб утворювалися грудочки. Тому, краще всього не збивати віночком або міксером, а блендером.
  • Вбийте в вийшло молоко 2 яйця, додати дрібку солі і 2 столові ложки цукрового піску. Знову все добре збийте.
  • Заздалегідь просіяне борошно введіть в тісто невеликими порціями, не припиняючи збивати компоненти тіста.
  • У самому кінці додайте в тісто 2 столові ложки рослинної олії (це вбереже ваші млинці від пригорання до сковороді в процесі смаження). Залиште тісто при кімнатній температурі настоятися. Зазвичай достатньо 20 хвилин, щоб тісто встигло розійтися.
  • Сковороду як слід, розжарте, потім змастіть невеликою кількістю соняшникової олії без запаху і починайте смажити млинці на середньому вогні. Обсмажувати потрібно з кожного боку до утворення рум’яної скоринки.
  • Подавати тонкі млинці на сухому молоці треба в теплому вигляді, приправивши сметаною або варенням.
  • Приємного вам апетиту!

    Тонкі млинці з дірочками на молоці і дріжджах

    Дуже домашній і затишний рецепт ніжних, лагідних як хмарка і запашних млинців. Часу на їх приготування потрібно дещо більше, ніж зазвичай, але результат того вартий – млинці виходять чудовими.

    Інгредієнти:

    • Курячі яйця – 2 шт.
    • Пшеничне борошно – 0,5 кг
    • Цукровий пісок – 35 г
    • Сіль – ¼ ч. л.
    • Молоко – 900 мл
    • Дріжджі сухі – 11 м
    • Соняшникова олія – 4 ст. л.

    Процес приготування:

  • Налийте в склянку 100 мілілітрів молока. Поставте його в мікрохвильовку і нагрійте до теплого (не гарячого) стану. Всипте в тепле молоко одну столову ложку цукру і 11 грам дріжджів. Перемішайте і поставте в тепло на півгодини.
  • У миску розбийте два яйця, всипте весь цукор і збийте обидва інгредієнта міксером до піни. Тепер можна до яєць влити дріжджі, які до цього моменту вже почали активно працювати. Долийте 800 мілілітрів молока (нагрійте його на плиті до теплого стану). Перемішайте, щоб тісто набуло однорідну консистенцію.
  • В окрему глибоку миску потрібно просіяти борошно. Якщо борошно не просіяти, а безпосередньо відразу відправити в тісто, то ви зіткнетеся з проблемою утворення грудочок. Крім того, дріжджам буде набагато складніше зробити таке тісто м’яким і повітряним.
  • Невеликими порціями всипте просіяне борошно в млинцеве тісто. Після додавання кожної нової партії, гарненько перемішуючи тісто. Присолите тісто дрібкою солі і додайте 2 столові ложки рослинної олії без запаху.
  • Миску з тестом закрийте харчовою плівкою таким чином, щоб всередину абсолютно не потрапляло повітря. Залиште тісто в такому стані ще на півгодини в теплому місці без протягів.
  • Коли пройде 30 хвилин, зніміть плівку, перемішайте тісто підросло і знову накрийте плівкою. Знову поставте тісто в тепло на 25-30 хвилин. Після цього знову перемішайте млинцеве тісто і влийте в нього залишився соняшникову олію.
  • Дріжджові млинці потрібно смажити на дуже добре розігрітій сковороді. Коли на поверхні млинця з’являться дірочки і сама вона побіліє – можна перевертати. Отже, на кожну сторону у вас піде приблизно по 1 хвилині.
  • Такі млинці дуже смачно їсти з запалі з жару, вприкуску з варенням, медом, згущеним молоком або сметаною.
  • Приємного апетиту вам і вашим близьким!