Млинці – це дуже популярна страва в усьому світі. Існує велика кількість варіацій приготування млинців. Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі 10 найбільш смачних і простих рецептів з фото покроково, які навчать вас, як правильно готувати тонкі млинці на молоці з дірочками.
Тонкі млинці з дірочками на 0,5 літра молока
Млинці, приготовані за цим рецептом виходять дуже ніжними, тонкими і смачними. Вони чудово поєднуються з будь-яким варенням, медом, сметаною або фруктовим сиропом.
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 45 хвилин
Інгредієнти
- Яйце куряче 3 шт.
- Молоко коров’яче ½ л.
- Сіль ½ ч. л.
- Цукор-пісок ½ склянки
- Борошно 1.5 склянки
- Рафінована соняшникова олія 2 ст. л.
Процес приготування:
- У приготуванні млинців найголовнішим є правильно замішане тісто. Якщо воно у вас вийде однорідним за структурою і правильним по густоті – успіх у приготуванні буде на вашій стороні. Отже, спочатку потрібно розбити яйця в миску. Потім візьміть віночок і збийте яйця протягом 30 секунд.
- Тепер влийте яйця половину молока, а також всипте половину чайної ложки солі і половину столової ложки цукрового піску. Знову ретельно все перемішайте, поки всі інгредієнти не придбає однорідну консистенцію. До речі, кількість цукру і солі розраховане на досить прісні млинці (передбачається, що ви будете загортати в них начинку), тому, відрегулюйте їх кількість самостійно, в залежності від ваших смакових уподобань.
- 1,5 склянки борошна просійте в окрему миску. У тісто потрібно додавати поступово, ретельно перемішуючи все з допомогою віночка для збивання. Не варто відразу всю муку додавати в млинцеве тісто. Може статися так, що вам буде потрібно менше або більше борошна (це залежить від різних чинників, починаючи від розміру яєць і закінчуючи якістю борошна). Найкраще всипати в тісто по 1-2 столові ложки борошна, перемішати і подивитися, яку консистенцію набуває тісто. Крім віночка ви можете також використовувати міксер. Ваше головне завдання, щоб в тесті не було грудочок.
- В кінці додайте в тісто половину молока і ретельно все перемішайте. Якщо ви бачите, що у тесту в результаті вийшла дуже рідка консистенція, додайте ще трохи просіяного борошна. Якщо ж консистенція, навпаки, занадто густа, то влийте ще трохи молока.
- Розділіть тісто на 2 частини. Причому, в одній частині тесту повинно бути в 2 рази більше, ніж в іншій. В меншу частину тіста додайте трохи просіяного борошна (3-4 столові ложки) і добре перемішайте. Щоб млинці не прилипали під час смаження, в тісто додається трохи рослинного або розтопленого вершкового масла. В останній раз ретельно все перемішайте. Тепер додайте це тісто на 2 частину тіста і перемішайте. Готово, тепер можна приступати до смаження.
- Поставте сковорідку розігріватися на плиту. Коли сковорода як слід, прогріється, змастіть її невеликою кількістю рослинної олії (без запаху). Візьміть сковороду в руки, трохи нахиліть і налийте ½ -1 ополоник тесту. Акуратно прокрутіть сковороду за годинниковою стрілкою, щоб тісто рівномірно розподілилося по всій її поверхні.
- Тепер потрібно обсмажити млинець з обох боків до золотистого кольору. Коли ви побачите, що краї млинця починають рум’янитися, а верхня частина підсохне – саме час перевернути млинець. Якщо в процесі перекидання блін порветься, можливо, що потрібно додати ще трохи борошна. В середньому кожен млинець смажиться 1,5-2 хвилини.
- Подавати тонкі млинці на молоці треба в теплому вигляді поливши медом, варенням, сметаною або поклавши всередину будь-яку начинку за вашим бажанням.
Приємного вам апетиту!