Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт пирога з капустою і грибами на кефірі

У даному рецепті вам пропонується приготувати ситний і смачний заливний пиріг, начинивши його капустою з грибами. Це прекрасна альтернатива пиріжків з капустою. Його можна готувати і до свята, і до обіду або вечері. Гриби беремо будь-які, але краще справжні лісові. Рецепт простий і швидкий.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1.5 ст.
  • Кефір – 1 ст.
  • Майонез – 6 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Капуста – 1/6 качана.
  • Гриби – 250 р.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль і спеції за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку зваріть в підсоленій воді до готовності свіжі або морожені гриби і наріжте їх невеликими шматочками.
  • Потім гриби обсмажте разом з порізаною цибулею на соняшниковій олії.
  • Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, посипте сіллю і рукою трохи перетріть, щоб дала сік і зменшила обсяг. Капусту не обсмажуємо.
  • У посуд для замішування тіста налийте теплий кефір, додайте майонез і яйця, і перемішайте віночком.
  • В окремій мисочці змішайте просіяне на сито борошно з розпушувачем.
  • Потім борошно додайте до рідкій основі і замісіть однорідне тісто, щоб було консистенції густої сметани.
  • Форму для випічки змастіть рослинною олією і трохи посипати манкою.
  • Налийте у форму частину тіста.
  • На нього викладіть обсмажені гриби.
  • На гриби рівним шаром розкладіть нашатковану капусту.
  • Начинку залийте рештою тестом. По верху пирога розкладіть шматочки грибів для прикраси.
  • Запікайте пиріг при 180°С протягом 40 хвилин до рум’яної скоринки на поверхні.
  • Їжте на здоров’я!