Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Покроковий рецепт пирога з капустою і грибами на кефірі
У даному рецепті вам пропонується приготувати ситний і смачний заливний пиріг, начинивши його капустою з грибами. Це прекрасна альтернатива пиріжків з капустою. Його можна готувати і до свята, і до обіду або вечері. Гриби беремо будь-які, але краще справжні лісові. Рецепт простий і швидкий.
Інгредієнти:
Борошно – 1.5 ст.
Кефір – 1 ст.
Майонез – 6 ст. л.
Яйце – 2 шт.
Розпушувач – 1 ч. л.
Капуста – 1/6 качана.
Гриби – 250 р.
Цибуля – 1 шт.
Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
Спочатку зваріть в підсоленій воді до готовності свіжі або морожені гриби і наріжте їх невеликими шматочками.
Потім гриби обсмажте разом з порізаною цибулею на соняшниковій олії.
Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, посипте сіллю і рукою трохи перетріть, щоб дала сік і зменшила обсяг. Капусту не обсмажуємо.
У посуд для замішування тіста налийте теплий кефір, додайте майонез і яйця, і перемішайте віночком.
В окремій мисочці змішайте просіяне на сито борошно з розпушувачем.
Потім борошно додайте до рідкій основі і замісіть однорідне тісто, щоб було консистенції густої сметани.
Форму для випічки змастіть рослинною олією і трохи посипати манкою.
Налийте у форму частину тіста.
На нього викладіть обсмажені гриби.
На гриби рівним шаром розкладіть нашатковану капусту.
Начинку залийте рештою тестом. По верху пирога розкладіть шматочки грибів для прикраси.
Запікайте пиріг при 180°С протягом 40 хвилин до рум’яної скоринки на поверхні.