Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Існує безліч рецептів швидких пирогів, тому що випічка ця повітряна і дуже смачна. Заливний пиріг з капустою, спечений у духовці, готується з мінімумом тіста і великою кількістю начинки. Готувати його можна на основі кефіру, сметани, кисляку, майонезу і навіть йогурту. Начинку можна змінювати за бажанням.
Заливний пиріг з капустою і яйцем на кефірі в духовці
За цим рецептом ви можете швидко приготувати смачну домашню випічку для своїх близьких. Тісто будемо готувати на кефірі і начиним пиріг з капустою яйцем.
Час готування – 1 ч.
Порції – 10.
Інгредієнти
Капуста білокачанна ⅓ качана
Борошно 2 склянки
Кефір 2.5 склянки
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Яйце куряче 4 шт.
Олія соняшникова 5 ст. л.
Масло вершкове 1 ст. л.
Сода харчова ½ ч. л.
Цукор-пісок за смаком
Сіль за смаком
Процес приготування:
Почистіть цибулю і наріжте її на тонкі півкільця.
Цибулю посмажте до рум’яного кольору на розігрітій сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії. Потім налийте до нього 1/3 склянки води і тушкуйте, поки вся рідина не випарується.
Капусту перекладіть в сковорідку до цибулі, посмажте 10-15 хвилин, потім налийте до неї трохи води, посоліть і ще тушкуйте 5-10 хвилин, постійно перемішуючи, щоб не підгоріла.
Трохи підігрійте потрібну кількість кефіру, перелийте його в посуд для замішування тіста, всипте соду і розмішайте. Потім розбийте в кефір два яйця і за допомогою міксера або віночком все перемішайте.
Борошно для тіста просійте через сито, щоб пиріг був більш повітряним. Порційно насипайте борошно до рідкій основі, продовжуючи тісто вимішувати міксером.
Замішують тісто до однорідного і без грудочок стану. Консистенція тіста повинна вийти, як густа сметана. Залиште тісто на 15 хвилин.
В обсмажену капусту вбийте два яйця. Можна яйця зварити заздалегідь, нашаткувати і додати до капусти. Але з сирими яйцями швидше.
Швидко, протягом 1 хвилини, посмажте капусту з яйцем.
Розігрійте духовку до 180°С і підготуйте форму для запікання. Форму застелити папером для випічки і добре намажте вершковим маслом, щоб потім пиріг легко дістався форми. Налийте у форму половину приготованого тесту. Згори покладіть рівним шаром смажену з яйцем капусту, не вдавлюючи її в тісто.
На начинку налийте другу половину тіста і ложкою рівномірно розподіліть його по поверхні.
Запікайте пиріг протягом 40 хвилин. Потім рясно змастіть пиріг шматком вершкового масла і переверніть на обробну дошку дном вгору.
Акуратно розріжте приготований пиріг на порційні шматочки і розкладіть по тарілочках.
Подайте до капустяного пирога ароматний чай.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою на кефірі і майонезі в духовці
У даному рецепті вам пропонується приготувати тісто для заливного пирога на основі майонезу і кефіру. Ваша випічка буде дуже ніжною. Смак основи тесту в цьому рецепті чудово поєднується з начинкою і зовсім не перебиває смак капусти.
Інгредієнти:
Кефір – 1 ст.
Майонез – 250 р.
Борошно – 6 ст. л.
Яйце – 5 шт.
Капуста – ¼ качана.
Цибуля – 1 шт.
Сіль і сода – по 1 щіпці.
Кріп – ½ пучка.
Олія для смаження.
Процес приготування:
Спочатку приготуйте начинку для пирога.
Почистіть цибулю, наріжте невеликими кубиками і обсмажте до золотистого кольору на невеликій кількості олії.
Нашаткуйте капусту соломкою або дрібними кубиками, додайте в сковорідку до цибулі, посипте його сіллю і перцем і тушкуйте до готовності.
Заздалегідь відваріть круто два яйця, почистіть їх і також порізати на середні кубики.
Кріп промийте і дрібно наріжте.
Нарізані яйця і кріп перекладіть до капусти і все розмішайте. Ваша начинка приготовлена.
За допомогою міксера в посуді для замісу тіста збийте три яйця з дрібкою солі і соди.
Додайте до збитим яйця, майонез і теплий кефір і ще раз міксером розмішайте.
Потім до отриманої рідкої основі насипте просіяне через сито борошно і замісіть тісто. Його консистенція повинна бути, як у густої сметани.
Форму для випічки застелити пергаментним папером і намажте її соняшниковою олією.
Половину тіста налийте у форму.
На тісто акуратно розкладіть капустяну начинку.
Начинку покрийте рештою тестом і розрівняйте ложкою поверхню пирога.
Випікайте пиріг при 180°С протягом 40 хвилин до появи рум’яної скоринки.
Готовий пиріг трохи остудіть і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Дуже смачний заливний пиріг з капустою на кефірі і сметані
Тісто для заливного пирога, замішане на сметані і кефірі, виходить особливо пишним і ніжним. У капустяну начинку за своїм бажанням можете додати різні спеції, часник, і обсмажені моркву з цибулею.
Інгредієнти:
Борошно – 6 ст. л.
Кефір – 1 ст.
Сметана – 6 ст. л.
Яйце – 4 шт.
Розпушувач – 1 ст. л.
Цукор – ½ ст. л.
Капуста – 1/3 качана.
Сіль – ½ ч. л.
Процес приготування:
Капусту для пирога наріжте тонкою соломкою, трохи посоліть і перетріть руками, щоб дала сік.
Потім сік злийте, додайте до неї по своєму смаку або свіжу зелень, або часник, або спеції, або посмажені цибулю з морквою.
У посуд для замішування тіста розбийте три яйця і білок четвертого яйця, а жовток залишити для змазування пирога.
До яйцям насипте цукор, посоліть їх і збийте вінчиком.
Потім додайте до збитим яйцям необхідну кількість сметани і теплого кефіру і все добре перемішайте.
В окрему миску просійте на сито борошно і перемішайте її з розпушувачем.
Борошно пересипте в рідку основу і замісіть тісто до однорідної і консистенції без грудочок.
Форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і рясно змастіть її вершковим маслом.
Капустяну начинку викладіть на дно форми рівним шаром.
Начинку залийте тестом і форму трохи струсніть, щоб тісто розподілилося рівномірно.
Жовток змішайте з однією ложкою сметани і отриманою сумішшю намажте пиріг зверху.
Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 45 хвилин.
Приємного апетиту!
Низькокалорійний заливний пиріг на кефірі
Це рецепт приготування низькокалорійного десерту для тих, хто дотримується правил ЗСЖ або потребу в дієтичному харчуванні. Готується такий пиріг з простих і корисних продуктів: овочів, кисломолочних продуктів і цільнозерновий борошна або висівок.
Інгредієнти:
Знежирений кефір – 2 ст.
Цільнозернові борошно або висівки – 1.5 ст.
Капуста – 1/3 качана.
Морква – 2 шт.
Сода – 1 ч. л.
Спеції, сіль і свіжа зелень за смаком.
Процес приготування:
Чистимо моркву, промиваємо і подрібнюємо на крупній тертці.
Тонко шаткуємо соломкою капусту.
Натерту моркву обсмажуємо на рослинному або оливковому маслі, посипавши її спеціями.
Потім до моркви кладемо нашатковану капусту і тушкуємо овочі до готовності.
Трохи нагріваємо потрібну кількість кефіру, додаємо до нього соду і перемішуємо.
До кефіру насипаємо борошно або висівки, трохи солі і оливкової олії і міксером замішуємо тісто.
Форму для випічки застеляємо спеціальним папером і змащуємо олією.
Наливаємо у форму рівним шаром частину тесту.
На тісто кладемо капустяну начинку.
Заливаємо начинку тістом, що залишилося і ложкою вирівнюємо його поверхню.
Запікаємо пиріг у духовці при 160°С протягом 40 хвилин.
Дієтичний і малокалорійний десерт готовий.
Їжте на здоров’я!
Простий і швидкий рецепт пирога з тушкованої капусти
За пропонованим рецептом ви можете приготувати дуже смачну випічку, використовуючи для начинки тушковану капусту. Тісто будемо готувати на сметані. Готується такий пиріг швидко і просто. Спробуйте!
Інгредієнти:
Борошно – 1 ст.
Сметана – 1 ст.
Яйце – 3 шт.
Капуста – ½ качана.
Морква – 1 шт.
Томатна паста – 1 ст. л.
Розпушувач – 2 ч. л.
Сіль і цукор за смаком.
Процес приготування:
Спочатку приготуємо капустяну начинку для пирога.
Моркву чистимо, натираємо на тертці і обсмажуємо в казані або глибокій сковорідці.
Додаємо до моркви нашатковану тонкою соломкою капусту, солимо за смаком, наливаємо півсклянки води і тушкуємо протягом 15 хвилин, прикривши ємність кришкою. Після закінчення цього часу додаємо до капусти томатну пасту, цукор і тушкуємо ще деякий час, знявши кришку, поки не випарується вся рідина.
Для приготування тіста поділяємо яйця на жовтки і білки.
Жовтки покласти в посуд для замішування тіста і добре перемішуємо зі сметаною.
Потім насыпам до цієї суміші просіяне борошно, сіль і розпушувач і замішуємо тісто до однорідного стану.
Білки збиваємо міксером, додаємо їх до тесту і акуратно перемішуємо.
Форму для випічки застеляємо папером і змащуємо олією.
Половину тіста наливаємо у форму.
На тісто розкладаємо тушковану капусту. На капусту виливаємо решту тіста і вирівнюємо його поверхню.
Запікаємо пиріг у духовці при 180°С протягом 35-40 хвилин, поки він не покриється золотистою скоринкою.
Ваша смачна випічка готова.
Їжте на здоров’я!
Смачний заливний пиріг зі свіжої капусти
Цей рецепт холодцю пирога зі свіжою капустою відноситься до страв на швидку руку. При дотриманні правильної пропорції продуктів у вас вийде відмінне блюдо для сімейного вечері. Тісто замішуємо на кефірі. Беремо свіжу Капусту, а якщо вона зимового сорту, то попередньо її обсмажуємо або тушкуємо. Важливий інгредієнт у цьому рецепті – вершкове масло.
Інгредієнти:
Борошно і кефір – по 2 ст.
Капуста – ½ качана.
Вершкове масло – 100 р.
Цукор – 2 ст. л.
Сіль і сода – по ½ ч. л.
Процес приготування:
В мікрохвильовці розтопити вершкове масло і трохи підігрійте кефір.
У посуд для замісу тіста просійте потрібну кількість борошна і перемішайте її з содою.
Налийте до борошні теплий кефір, розтоплене масло і додайте сіль і цукор.
За допомогою міксера або віночком замісіть тісто до однорідного стану. Воно повинно вийти по консистенції як сметана.
Тісто залиште на 20-30 хвилин, щоб набухла борошно, а кефір дав реакцію з содою.
Свіжу капусту нашаткуйте тонкою соломкою, посоліть і трохи рукою перетріть, щоб вона зменшилася в обсязі і дала сік.
Виберіть будь-яку форму для запікання і змастіть її рослинним маслом.
У форму налийте одну половину тіста. На нього покладіть підготовлену капусту і залийте рештою тестом. Форму трохи струсніть, щоб тісто розподілилося рівномірно.
Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 40-50 хвилин. Перевірте пиріг на готовність, проткнувши його дерев’яною паличкою.
Готовий пиріг рясно зверху намажте вершковим маслом і посипте за бажанням кунжутом.
Приємного апетиту!
Пиріг з капустою і фаршем на кефірі в духовці
У даному рецепті вам пропонується приготувати смачний і ситний заливний пиріг з начинкою з фаршу і капусти. Це блюдо буде ефектним і на святковому, і на повсякденному столі. Якщо подати в теплому вигляді і зі сметаною – пальчики оближеш!
Інгредієнти:
Борошно – 6 ст. л.
Кефір жирний – 1 ст.
Яйце – 3 шт.
Капуста – ¼ качана.
Фарш – 300 р.
Цибуля – 1 шт.
Сода – 1/3 ч. л.
Майонез – 2 ст. л.
Сіль і цукор за смаком.
Процес приготування:
У посуд для замішування тіста налийте підігрітий кефір, додайте дві ложки майонезу, соду, сіль і цукор за смаком. Потім вбийте в цю суміш яйця.
Віночком або міксером замісіть однорідне тісто, тільки міксером довго не перемішуйте, щоб тісто залишилося повітряним.
Цибулю почистіть, поріжте невеликими шматочками і підсмажте на рослинній олії до золотистого кольору.
До цибулі покладіть м’ясний фарш. Його посоліть, додайте по своєму смаку будь-які спеції.
Фарш з цибулею перемішайте, щоб не було грудочок, і тушкуйте протягом 10 хвилин.
Капусту дрібно наріжте і обсмажте на окремій сковорідці. Змішайте капусту з приготованим фаршем. Цю начинку охолодіть, додайте нарізану свіжу зелень, і спробуйте на смак.
Форму для випічки пирога застеліть спеціальним папером і намажте маслом.
У форму розкладіть рівним шаром приготовлену начинку і залийте її тестом.
Запікайте пиріг у духовці при 200°С протягом 45-50 хвилин, поки тісто не пропечеться і пиріг не покриється красивою рум’яною скоринкою. Верх готового пирога змастіть вершковим маслом.
Випечений пиріг остудіть і перекладіть на блюдо начинкою догори. Посипте пиріг свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою і куркою в духовці
У цьому рецепті вам пропонується начинити заливний пиріг з капустою курячим м’ясом. Начинка буде соковита і ароматна, адже курка добре поєднується з капустою. Тісто для цього пирога готуємо на кефірі з майонезом.
Інгредієнти:
Кефір – 1 ст.
Майонез – 4 ст. л.
Яйце – 4 шт.
Борошно – 1.5 ст.
Розпушувач – 1,5 ч. л.
Філе курки – 300 р.
Капуста – ¼ качана.
Сіль, чорний мелений перець і свіжа зелень за смаком.
Процес приготування:
У посуд для замішування тіста налийте теплий кефір, додайте до нього вказане в рецепті кількість майонезу і яєць. Суміш трохи посоліть і перемішайте віночком.
В окрему тарілочку просійте борошно і змішайте її з розпушувачем.
Потім борошно пересипте в кефірну суміш і замісити тісто.
Куряче філе промийте, видаліть зайву вологу і поріжте його на тонкі брусочки.
Нашаткуйте капусту, посоліть, поперчіть і перетріть рукою.
Змішайте нарізані філе і капусту, і посипте начинку дрібно нарізаною свіжою зеленню.
Форму для пирога застеліть папером для випічки і змастіть рослинною олією.
Половину приготованого тесту вилийте у форму.
На нього рівним шаром розкладіть начинку. Закрийте начинку другою половиною тіста. Можете посипати пиріг кунжутом.
Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 40-45 хвилин.
Їжте на здоров’я!
Пиріг з капустою і рибними консервами на кефірі
У даному рецепті вам пропонується приготувати ще одне блюдо на швидку руку. Додавання в капустяну начинку консервованої в олії риби зробить смак пирога принципово відмінним від інших, і це блюдо знайде своїх шанувальників. Головне в рецепті – наявність хороших консервів в олії або у власному соку. Це може бути тунець, сайра або сардини.
Інгредієнти:
Борошно – 2 ст.
Капуста – 1/3 качана.
Рибні консерви – 1 банку.
Кефір – 1.5 ст.
Яйце – 2 шт.
Цибулю і моркву – по ½ шт.
Майонез – 2 ст. л.
Розпушувач – 1,5 ч. л.
Сіль за смаком.
Процес приготування:
Почистіть цибулю і моркву, промийте їх і подрібніть на крупну тертку.
Капусту наріжте тонкою соломкою.
Розігрійте на сковорідці олію і посмажте на ньому цибулю і моркву. Потім додайте нашатковану капусту і на невеликому вогні овочі тушкуйте до готовності.
У консервованої риби видаліть зайві кісточки і трохи її розімніть виделкою.
Змішайте рибу з тушкованою капустою і по своєму смаку посоліть.
У посуд для замішування тіста налийте злегка підігрітий кефір, вбийте яйця, додайте розпушувач, сіль і майонез, і віночком замісіть тісто. Довго вимішувати тісто не треба, інакше не буде пишним. Тісто по консистенції має бути, як густа сметана.
Форму для випічки намажте олією і налийте в неї одну частину тіста.
Рівномірно розкладіть на тесті приготовану начинку і закрийте її іншою частиною тіста.
Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 30 хвилин.
Їжте на здоров’я!
Покроковий рецепт пирога з капустою і грибами на кефірі
У даному рецепті вам пропонується приготувати ситний і смачний заливний пиріг, начинивши його капустою з грибами. Це прекрасна альтернатива пиріжків з капустою. Його можна готувати і до свята, і до обіду або вечері. Гриби беремо будь-які, але краще справжні лісові. Рецепт простий і швидкий.
Інгредієнти:
Борошно – 1.5 ст.
Кефір – 1 ст.
Майонез – 6 ст. л.
Яйце – 2 шт.
Розпушувач – 1 ч. л.
Капуста – 1/6 качана.
Гриби – 250 р.
Цибуля – 1 шт.
Сіль і спеції за смаком.
Процес приготування:
Спочатку зваріть в підсоленій воді до готовності свіжі або морожені гриби і наріжте їх невеликими шматочками.
Потім гриби обсмажте разом з порізаною цибулею на соняшниковій олії.
Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, посипте сіллю і рукою трохи перетріть, щоб дала сік і зменшила обсяг. Капусту не обсмажуємо.
У посуд для замішування тіста налийте теплий кефір, додайте майонез і яйця, і перемішайте віночком.
В окремій мисочці змішайте просіяне на сито борошно з розпушувачем.
Потім борошно додайте до рідкій основі і замісіть однорідне тісто, щоб було консистенції густої сметани.
Форму для випічки змастіть рослинною олією і трохи посипати манкою.
Налийте у форму частину тіста.
На нього викладіть обсмажені гриби.
На гриби рівним шаром розкладіть нашатковану капусту.
Начинку залийте рештою тестом. По верху пирога розкладіть шматочки грибів для прикраси.
Запікайте пиріг при 180°С протягом 40 хвилин до рум’яної скоринки на поверхні.