Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Смачний заливний пиріг зі свіжої капусти
Цей рецепт холодцю пирога зі свіжою капустою відноситься до страв на швидку руку. При дотриманні правильної пропорції продуктів у вас вийде відмінне блюдо для сімейного вечері. Тісто замішуємо на кефірі. Беремо свіжу Капусту, а якщо вона зимового сорту, то попередньо її обсмажуємо або тушкуємо. Важливий інгредієнт у цьому рецепті – вершкове масло.
Інгредієнти:
Борошно і кефір – по 2 ст.
Капуста – ½ качана.
Вершкове масло – 100 р.
Цукор – 2 ст. л.
Сіль і сода – по ½ ч. л.
Процес приготування:
В мікрохвильовці розтопити вершкове масло і трохи підігрійте кефір.
У посуд для замісу тіста просійте потрібну кількість борошна і перемішайте її з содою.
Налийте до борошні теплий кефір, розтоплене масло і додайте сіль і цукор.
За допомогою міксера або віночком замісіть тісто до однорідного стану. Воно повинно вийти по консистенції як сметана.
Тісто залиште на 20-30 хвилин, щоб набухла борошно, а кефір дав реакцію з содою.
Свіжу капусту нашаткуйте тонкою соломкою, посоліть і трохи рукою перетріть, щоб вона зменшилася в обсязі і дала сік.
Виберіть будь-яку форму для запікання і змастіть її рослинним маслом.
У форму налийте одну половину тіста. На нього покладіть підготовлену капусту і залийте рештою тестом. Форму трохи струсніть, щоб тісто розподілилося рівномірно.
Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 40-50 хвилин. Перевірте пиріг на готовність, проткнувши його дерев’яною паличкою.
Готовий пиріг рясно зверху намажте вершковим маслом і посипте за бажанням кунжутом.