Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Пиріг з капустою і фаршем на кефірі в духовці

У даному рецепті вам пропонується приготувати смачний і ситний заливний пиріг з начинкою з фаршу і капусти. Це блюдо буде ефектним і на святковому, і на повсякденному столі. Якщо подати в теплому вигляді і зі сметаною – пальчики оближеш!

Інгредієнти:

  • Борошно – 6 ст. л.
  • Кефір жирний – 1 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Капуста – ¼ качана.
  • Фарш – 300 р.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сода – 1/3 ч. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль і цукор за смаком.

Процес приготування:

  • У посуд для замішування тіста налийте підігрітий кефір, додайте дві ложки майонезу, соду, сіль і цукор за смаком. Потім вбийте в цю суміш яйця.
  • Віночком або міксером замісіть однорідне тісто, тільки міксером довго не перемішуйте, щоб тісто залишилося повітряним.
  • Цибулю почистіть, поріжте невеликими шматочками і підсмажте на рослинній олії до золотистого кольору.
  • До цибулі покладіть м’ясний фарш. Його посоліть, додайте по своєму смаку будь-які спеції.
  • Фарш з цибулею перемішайте, щоб не було грудочок, і тушкуйте протягом 10 хвилин.
  • Капусту дрібно наріжте і обсмажте на окремій сковорідці. Змішайте капусту з приготованим фаршем. Цю начинку охолодіть, додайте нарізану свіжу зелень, і спробуйте на смак.
  • Форму для випічки пирога застеліть спеціальним папером і намажте маслом.
  • У форму розкладіть рівним шаром приготовлену начинку і залийте її тестом.
  • Запікайте пиріг у духовці при 200°С протягом 45-50 хвилин, поки тісто не пропечеться і пиріг не покриється красивою рум’яною скоринкою. Верх готового пирога змастіть вершковим маслом.
  • Випечений пиріг остудіть і перекладіть на блюдо начинкою догори. Посипте пиріг свіжою зеленню.
  • Приємного апетиту!