Сирна запіканка з манкою в духовці, приготована, як у дитячому садку – це дуже смачне блюдо, яке відмінно підходить для сніданку, для полуденка або вечері. Вона просто незамінна в дитячому харчуванні, так як сир, багатий кальцієм, дуже важливий для правильного розвитку дітей, однак подобається вона не тільки маленьким їдцям, але і великим! Щоб поліпшити смак запіканки, у неї нерідко додають родзинки, шматочки кураги, чорносливу або горіхів. У нас ви знайдете шість покрокових рецептів сирної запіканки з фотографіями процесу приготування.
Класичний рецепт сирної запіканки з манкою в духовці
Час приготування: 45 хвилин.
Порцій: 4-5 шт.
За даним рецептом нерідко випікають сирні запіканки в дитячих садках та інших закладах громадського харчування, а ми з радістю ділимося цим класичним рецептом смачною запіканки з вами, дорогі відвідувачі нашого сайту! Зауважте, що 1 склянку молока, як тут зазначено, потрібно додавати в сухий сир, а якщо у вас він вологий, тоді використовуйте молока на третину або наполовину менше.
Інгредієнти
- Сир 400 гр.
- Молоко коров’яче 200 мл
- Олія рослинна 10 гр.
- Манна крупа 50 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сіль 1 щіпка
Процес приготування:
- У великій ємності за допомогою блендера або іншого кулінарного пристосування розмішайте між собою яйця, сіль і цукор, додайте туди ж сир, манку і молоко.
- Блендером всі разом вимісити до однорідності (сир можна заздалегідь протерти окремо, щоб маса була зовсім вже м’якої консистенції). Дайте тісту трохи настоятися, щоб манка і борошно добре розбухнули.
- Форму для випічки по дну і боків намажте вершковим маслом, потім за бажанням присипте панірувальними сухарями. Вилийте у форму сирне тісто.
- Духовку нагрійте до 180-200 градусів і печіть запіканку до готовності 30-45 хвилин (час і температуру вибирайте індивідуально, орієнтуючись на можливості вашої духовки).
- Коли запіканка трохи охолоне, нарізайте її на порції і подавайте до столу зі сметаною, або зі згущеним молоком.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт сирної запіканки з родзинками
Сама смачна сирна запіканка з родзинками вийде не з сухого сиру, а з цього сільського, але варто знати, що занадто вологий сир потрібно попередньо трохи відцідити від сироватки, потримавши його в друшляку. Їдять таку запіканку, коли вона трохи охолоне, проте не менш апетитним страва буде і повністю холодним, политою сиропом, солодким соусом або просто зі сметаною.
Інгредієнти:
- Сир – 400 гр.
- Борошно – 2-3 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Родзинки – 3-4 ст. л.
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Сіль – щіпка.
Процес приготування:
![](/wp-content/uploads/2020/01/4496a49429962052113715853433db42.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/60d433417c1fa0a3a0e7ac40bca27ae4.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/7e8a78bafeaabc2012de64ff4a7b925b.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/80d917db8e3cca8e903e50dca83fbe0a.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/530e03e70babdd26709335d631c90c44.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/171da46e94ebc6b7c67d31a212592222.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/5da1b33acae53e0a934bdfd9d338e0d5.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/aef174e0d21d54610dc66ca17201f9de.jpg)
Приємного апетиту!
Порада: Щоб зверху на запіканці утворилася красива корочка, на сире тісто ще можна викласти маленькі шматочки вершкового масла і присипати зверху меленими сухарями.
Як приготувати смачну сирно-рисова запіканка як у дитячому садку?
Сирна запіканка з рисом – це ситне блюдо, яке, наприклад, можна приготувати ввечері, а їсти на сніданок, щоб отримати потрібний заряд енергії до самого обіду. Особливо смачна така запіканка, коли подається разом з шматочками свіжих фруктів, з варенням, або зі сметанним соусом.
Інгредієнти:
- Рис – 50 гр.
- Сир – 200 гр.
- Цукор – 30 гр.
- Яблуко – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Цедра апельсинова – 1-2 ч. л.
- Цукрова пудра – за бажанням.
Процес приготування:
![](/wp-content/uploads/2020/01/3a850114d0003980f788ab8f58023764.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/cf5a89b2f274ecac08989c9f83076ad5.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/dfa4d81aa15490818bba85f6355037de.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/42acadd3d57496f23a306d8f1176f5c8.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/a6f7b07dd92fc4be0057fecb0bceefd7.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/c3cd369735abe8df78e63d08c4a55191.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/55cb046b6653c83d0e5b0c39282db938.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/563a2d128559e6bd92ed91a36c22d531.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/444bbad97fe60bab19139b1484ac0938.jpg)
Приємного апетиту!
Сирно-морквяна запіканка з манкою, як в дитинстві
Корисним і смачним сніданком або легким вечерею може стати сирно-морквяна запіканка. Класичний рецепт запіканки ми наводимо нижче, але ви на свій розсуд, можете поліпшити смак цієї страви нескладного, додавши в тісто крім моркви, подрібнені горіхи, розтерті банани, яблука, груші або ж дрібно нарізані сухофрукти.
Інгредієнти:
- Цукор – 3 ст. л.
- Сир – 300 гр.
- Сметана – 2 ст. л.
- Морква – 200 гр.
- Яйця курячі – 2-3 шт.
- Крупа манна – 1/3 ст.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
![](/wp-content/uploads/2020/01/6996ffbda7e19258030dacbc3d1c6fad.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/b569c600bb68d4618d0d9abbb145191f.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/24b081a2b7b7618fa29f259f156774c6.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/09768170cf127f2b00164766113ed0d3.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/b3cc569d2b9dd6372b6bac0c2c814ee0.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/7179d6fafb21b26954098a66d716e4f4.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/85a9ca708af00b7284b35ec93632f348.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/892453d02c98a8c62b4ec86bcecdc5af.jpg)
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт запіканки з сиру зі сметаною
Пропонуємо вам дуже незвичайний рецепт двошарової запіканки, де першим шаром йде сир, а другим – солодка сметана. Для аромату додати в сирне тісто ваніль або ванільний цукор (підійде і кориця).
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 2 шт.
- Манна крупа – 3 ст. л.
- Сир – 500 гр.
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Сметана – 300 мл
- Вершкове масло – 1 ст. л.
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
- Ванільний цукор – за смаком.
Процес приготування:
![](/wp-content/uploads/2020/01/4166308af48611777f816742f3e92f7d.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/fbf2c49c14af82a2858a028e58e68bad.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/2ab586df50031097833ac1811705bf02.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/6c18daef58aa83521386c78ba6bb8358.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/7c934c55c22d63c44128069790083a68.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/80a159013a73300eec75d3a6daedb654.jpg)
Приємного апетиту!
Ніжна сирно-бананова запіканка з манкою, запечена в духовці
Сирна запіканка з бананом виходить дуже ніжною і свіжою. Крім банана сюди можна додати і цедру лимона і корицю і ваніль по вашому розсуду, що тільки поліпшить смак цієї приємної сирною випічки. Подавайте до столу разом зі сметаною або вершковим йогуртом.
Інгредієнти:
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Сухарі панірувальні – для посипання форми.
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.
- Манка – 2 ст. л.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Сир – 250 гр.
- Банани – 1-2 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
![](/wp-content/uploads/2020/01/6c16baf13e9b63e97b815bfc47b7af24.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/a60f13c287a89c3abae1851d902aada8.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/70a6d8d063c7eb77df47e217385b1d47.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/56eb8357427adda24fbf0f0e3341b6af.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/dc49cc0ba1586858a6a945fb91fe8fba.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/8e207d49ce672be918bd69c0ab225dc9.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/7343417c2715b01d4f17f6c44fab2a4c.jpg)
![](/wp-content/uploads/2020/01/5e2dda33b87277265a8fd6be38df7702.jpg)
Приємного апетиту!