Сирна запіканка з манкою в духовці, як у дитячому садку – 6 покрокових рецептів з фото

Сирна запіканка з манкою в духовці, приготована, як у дитячому садку – це дуже смачне блюдо, яке відмінно підходить для сніданку, для полуденка або вечері. Вона просто незамінна в дитячому харчуванні, так як сир, багатий кальцієм, дуже важливий для правильного розвитку дітей, однак подобається вона не тільки маленьким їдцям, але і великим! Щоб поліпшити смак запіканки, у неї нерідко додають родзинки, шматочки кураги, чорносливу або горіхів. У нас ви знайдете шість покрокових рецептів сирної запіканки з фотографіями процесу приготування.

Класичний рецепт сирної запіканки з манкою в духовці

Час приготування: 45 хвилин.

Порцій: 4-5 шт.

За даним рецептом нерідко випікають сирні запіканки в дитячих садках та інших закладах громадського харчування, а ми з радістю ділимося цим класичним рецептом смачною запіканки з вами, дорогі відвідувачі нашого сайту! Зауважте, що 1 склянку молока, як тут зазначено, потрібно додавати в сухий сир, а якщо у вас він вологий, тоді використовуйте молока на третину або наполовину менше.

Інгредієнти

  • Сир 400 гр.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Олія рослинна 10 гр.
  • Манна крупа 50 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  • У великій ємності за допомогою блендера або іншого кулінарного пристосування розмішайте між собою яйця, сіль і цукор, додайте туди ж сир, манку і молоко.
  • Блендером всі разом вимісити до однорідності (сир можна заздалегідь протерти окремо, щоб маса була зовсім вже м’якої консистенції). Дайте тісту трохи настоятися, щоб манка і борошно добре розбухнули.
  • Форму для випічки по дну і боків намажте вершковим маслом, потім за бажанням присипте панірувальними сухарями. Вилийте у форму сирне тісто.
  • Духовку нагрійте до 180-200 градусів і печіть запіканку до готовності 30-45 хвилин (час і температуру вибирайте індивідуально, орієнтуючись на можливості вашої духовки).
  • Коли запіканка трохи охолоне, нарізайте її на порції і подавайте до столу зі сметаною, або зі згущеним молоком.

Приємного апетиту!