Сирна запіканка з манкою в духовці, як у дитячому садку – 6 покрокових рецептів з фото

Сирна запіканка з манкою в духовці, приготована, як у дитячому садку – це дуже смачне блюдо, яке відмінно підходить для сніданку, для полуденка або вечері. Вона просто незамінна в дитячому харчуванні, так як сир, багатий кальцієм, дуже важливий для правильного розвитку дітей, однак подобається вона не тільки маленьким їдцям, але і великим! Щоб поліпшити смак запіканки, у неї нерідко додають родзинки, шматочки кураги, чорносливу або горіхів. У нас ви знайдете шість покрокових рецептів сирної запіканки з фотографіями процесу приготування.

Класичний рецепт сирної запіканки з манкою в духовці

Час приготування: 45 хвилин.

Порцій: 4-5 шт.

За даним рецептом нерідко випікають сирні запіканки в дитячих садках та інших закладах громадського харчування, а ми з радістю ділимося цим класичним рецептом смачною запіканки з вами, дорогі відвідувачі нашого сайту! Зауважте, що 1 склянку молока, як тут зазначено, потрібно додавати в сухий сир, а якщо у вас він вологий, тоді використовуйте молока на третину або наполовину менше.

Інгредієнти

  • Сир 400 гр.
  • Молоко коров’яче 200 мл
  • Олія рослинна 10 гр.
  • Манна крупа 50 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка

Процес приготування:

  • У великій ємності за допомогою блендера або іншого кулінарного пристосування розмішайте між собою яйця, сіль і цукор, додайте туди ж сир, манку і молоко.
  • Блендером всі разом вимісити до однорідності (сир можна заздалегідь протерти окремо, щоб маса була зовсім вже м’якої консистенції). Дайте тісту трохи настоятися, щоб манка і борошно добре розбухнули.
  • Форму для випічки по дну і боків намажте вершковим маслом, потім за бажанням присипте панірувальними сухарями. Вилийте у форму сирне тісто.
  • Духовку нагрійте до 180-200 градусів і печіть запіканку до готовності 30-45 хвилин (час і температуру вибирайте індивідуально, орієнтуючись на можливості вашої духовки).
  • Коли запіканка трохи охолоне, нарізайте її на порції і подавайте до столу зі сметаною, або зі згущеним молоком.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт сирної запіканки з родзинками

Сама смачна сирна запіканка з родзинками вийде не з сухого сиру, а з цього сільського, але варто знати, що занадто вологий сир потрібно попередньо трохи відцідити від сироватки, потримавши його в друшляку. Їдять таку запіканку, коли вона трохи охолоне, проте не менш апетитним страва буде і повністю холодним, политою сиропом, солодким соусом або просто зі сметаною.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 гр.
  • Борошно – 2-3 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Родзинки – 3-4 ст. л.
  • Цукор – 2-3 ст. л.
  • Сіль – щіпка.

Процес приготування:

  • Підготуйте потрібні інгредієнти для запіканки з сиром та родзинками.
  • Яйця розділити на білки і жовтки. Сир, бажано жирний, з’єднайте з цукром і жовтками. За допомогою заглибного блендера або кулінарного віночка розітріть масу до однорідності.
  • Родзинки, попередньо вимитий і обсушенный, додайте в сир і розмішайте масу.
  • Щоб запіканка вийшла більш щільною, додайте в тісто борошно і розмішайте його.
  • До пишної піни разом з сіллю збийте яєчні білки.
  • Щоб піна білків не осіла, додавайте її в тісто порційно, кожен раз добре вимішуючи.
  • Випікайте запіканку у формі, попередньо змастивши її маслом і підсипавши знизу і по краях меленими сухарями. Час випічки – 45-60 хвилин, температура 180 градусів.
  • Коли сирна запіканка охолоне, подавайте до столу разом із запашним чаєм.
  • Приємного апетиту!

    Порада: Щоб зверху на запіканці утворилася красива корочка, на сире тісто ще можна викласти маленькі шматочки вершкового масла і присипати зверху меленими сухарями.

    Як приготувати смачну сирно-рисова запіканка як у дитячому садку?

    Сирна запіканка з рисом – це ситне блюдо, яке, наприклад, можна приготувати ввечері, а їсти на сніданок, щоб отримати потрібний заряд енергії до самого обіду. Особливо смачна така запіканка, коли подається разом з шматочками свіжих фруктів, з варенням, або зі сметанним соусом.

    Інгредієнти:

    • Рис – 50 гр.
    • Сир – 200 гр.
    • Цукор – 30 гр.
    • Яблуко – 100 гр.
    • Сіль – за смаком.
    • Яйце куряче – 2 шт.
    • Ванільний цукор – 10 гр.
    • Цедра апельсинова – 1-2 ч. л.
    • Цукрова пудра – за бажанням.

    Процес приготування:

  • Рис промийте до прозорості в проточній воді. Один літр води нагрійте в каструлі, а коли вода закипить, підсолити її і опустіть туди рис. Розмішайте зерна, щоб вони не злиплися, а потім варіть 15-20 хвилин при несильному вогні. Іноді помішуйте вариться рис.
  • Рис відкиньте на друшляк і промийте водою, щоб кожне зернятко добре відокремлювалося один від одного. Дайте воді повністю стекти.
  • Сир перетріть до однорідності через дрібне сито (або для цієї мети використовуйте блендер).
  • У глибоку ємність розбийте яйця, до них досипте звичайний цукор і ванільний. Потім міксером гарненько збийте цю масу, поки цукор не розчиниться повністю.
  • До сиру порційно вводите збиті з цукром яйця і акуратно розмішайте все до однорідності.
  • Потім порційно додайте до маси відварений рис.
  • Від шкірки і насіння очистіть яблуко, наріжте його кубиками або скибочками. Цедру апельсина і яблуко додайте до загальної маси і розмішайте.
  • Форму для випічки змастіть маслом, присипте меленими сухарями чи манкою і вилийте туди тісто, а потім розрівняйте його ложкою. Випікайте все в духовці, яку треба нагріти до 180 градусів. Час випічки індивідуально, залежить від вашої духовки і може варіюватися від 40 до 60 хвилин.
  • Коли запіканка у формі охолоне, присипте її цукровою пудрою і подавайте до столу.
  • Приємного апетиту!

    Сирно-морквяна запіканка з манкою, як в дитинстві

    Корисним і смачним сніданком або легким вечерею може стати сирно-морквяна запіканка. Класичний рецепт запіканки ми наводимо нижче, але ви на свій розсуд, можете поліпшити смак цієї страви нескладного, додавши в тісто крім моркви, подрібнені горіхи, розтерті банани, яблука, груші або ж дрібно нарізані сухофрукти.

    Інгредієнти:

    • Цукор – 3 ст. л.
    • Сир – 300 гр.
    • Сметана – 2 ст. л.
    • Морква – 200 гр.
    • Яйця курячі – 2-3 шт.
    • Крупа манна – 1/3 ст.
    • Ванілін – за смаком.

    Процес приготування:

  • Соковиту і солодку моркву очистіть і натріть на тертці.
  • До сиру, викладеному в миску, додайте яйця.
  • Потім досипте в тісто цукор.
  • Блендером перебити сирно-яєчну солодку масу до однорідності.
  • Терту моркву додайте в тісто для майбутньої запіканки. Якщо при натиранні моркви виділився сік, її потрібно попередньо віджати, щоб тісто не вийшло рідким.
  • До тесту додайте манну крупу і розмішайте, а потім дайте йому настоятися, щоб манка розбухла і добре змішалася з іншими інгредієнтами.
  • Потім змастіть вершковим маслом форму для випічки і присипте її манкою. Викладіть тісто, розрівняйте ложкою або лопаткою. За бажанням тісто зверху можна змастити сметаною, щоб утворилася рум’яна кірочка при випічці. 45-50 хвилин випікайте запіканку в духовці, нагрітій до 180 градусів (час вказано приблизно, все залежить від потужності вашої духовки, перевіряйте готовність запіканки дерев’яною паличкою).
  • Остиглу сирну запіканку з морквою подавайте до столу, поливши сметаною або солодким сметано-ванільним соусом.
  • Приємного апетиту!

    Простий і смачний рецепт запіканки з сиру зі сметаною

    Пропонуємо вам дуже незвичайний рецепт двошарової запіканки, де першим шаром йде сир, а другим – солодка сметана. Для аромату додати в сирне тісто ваніль або ванільний цукор (підійде і кориця).

    Інгредієнти:

    • Яйця курячі – 2 шт.
    • Манна крупа – 3 ст. л.
    • Сир – 500 гр.
    • Цукор – 2-3 ст. л.
    • Сіль – за смаком.
    • Сметана – 300 мл
    • Вершкове масло – 1 ст. л.
    • Цукрова пудра – 2 ст. л.
    • Ванільний цукор – за смаком.

    Процес приготування:

  • Яйця розбийте у велику ємність, придатну для замішування тіста. До них треба засипати цукор, після чого всі разом збивається до піни міксером або віночком.
  • Далі в ємність введіть цукор і сіль, манну крупу, розім’ятий до однорідної консистенції сир і ванільний цукор.
  • Вміст вашої миски потрібно розмішати до однорідності, бажано міксером, щоб в тесті не було ніяких грудочок. Форму, де буде готуватися запіканка, змастіть вершковим маслом, потім розподіліть тісто рівним шаром.
  • Нагрійте духовку до 180 градусів і запікайте запіканку близько 20 хвилин.
  • В цей же час сметану гарненько розмішайте разом з цукровою пудрою. Потім вийміть форму з духовки і акуратно розподіліть сметанний шар за творожному шару, поверніть запіканку тому і запікайте до готовності ще хвилин 15-20.
  • Коли ваша двошарова запіканка досить охолоне, її можна подавати до столу разом з джемом або варенням.
  • Приємного апетиту!

    Ніжна сирно-бананова запіканка з манкою, запечена в духовці

    Сирна запіканка з бананом виходить дуже ніжною і свіжою. Крім банана сюди можна додати і цедру лимона і корицю і ваніль по вашому розсуду, що тільки поліпшить смак цієї приємної сирною випічки. Подавайте до столу разом зі сметаною або вершковим йогуртом.

    Інгредієнти:

    • Масло рослинне – 1 ст. л.
    • Сухарі панірувальні – для посипання форми.
    • Борошно пшеничне – 1 ст. л.
    • Манка – 2 ст. л.
    • Яйця курячі – 1 шт.
    • Сир – 250 гр.
    • Банани – 1-2 шт.
    • Цукор – 2 ст. л.
    • Сіль – 0,5 ч. л.

    Процес приготування:

  • Сир перетріть через сито або перебити його заглибним блендером для розм’якшення і додайте до сиру куряче яйце.
  • До сирної маси додайте цукор, трохи її підсолити.
  • Потім потрібно в миску з майбутнім тестом, додати пшеничне борошно вищого сорту (її можна замінити кукурудзяного, або рисового) і манку.
  • Розімніть вилкою один великий очищений банан (або 2 маленьких банана) і додайте його до творожному тесту.
  • Всі інгредієнти в мисці гарненько розмішайте до однорідності. Дайте тісту настоятися 25 хвилин, щоб манка і борошно утворили з сиром та іншими компонентами однорідну масу.
  • Форму для випічки трохи намажте маслом, потім присипте меленими сухарями. Викладіть сирну масу.
  • Духова шафа прогрійте до 180-200 градусів, випікайте запіканку до готовності, що, залежно від духовки, займе у вас від 45 до 60 хвилин.
  • Трохи остудіть у формі запіканку з сиру і бананів і їжте на здоров’я!
  • Приємного апетиту!