Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Дуже смачний заливний пиріг з капустою на кефірі і сметані

Тісто для заливного пирога, замішане на сметані і кефірі, виходить особливо пишним і ніжним. У капустяну начинку за своїм бажанням можете додати різні спеції, часник, і обсмажені моркву з цибулею.

Інгредієнти:

  • Борошно – 6 ст. л.
  • Кефір – 1 ст.
  • Сметана – 6 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Розпушувач – 1 ст. л.
  • Цукор – ½ ст. л.
  • Капуста – 1/3 качана.
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

  • Капусту для пирога наріжте тонкою соломкою, трохи посоліть і перетріть руками, щоб дала сік.
  • Потім сік злийте, додайте до неї по своєму смаку або свіжу зелень, або часник, або спеції, або посмажені цибулю з морквою.
  • У посуд для замішування тіста розбийте три яйця і білок четвертого яйця, а жовток залишити для змазування пирога.
  • До яйцям насипте цукор, посоліть їх і збийте вінчиком.
  • Потім додайте до збитим яйцям необхідну кількість сметани і теплого кефіру і все добре перемішайте.
  • В окрему миску просійте на сито борошно і перемішайте її з розпушувачем.
  • Борошно пересипте в рідку основу і замісіть тісто до однорідної і консистенції без грудочок.
  • Форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і рясно змастіть її вершковим маслом.
  • Капустяну начинку викладіть на дно форми рівним шаром.
  • Начинку залийте тестом і форму трохи струсніть, щоб тісто розподілилося рівномірно.
  • Жовток змішайте з однією ложкою сметани і отриманою сумішшю намажте пиріг зверху.
  • Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 45 хвилин.
  • Приємного апетиту!