Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Дуже смачний заливний пиріг з капустою на кефірі і сметані
Тісто для заливного пирога, замішане на сметані і кефірі, виходить особливо пишним і ніжним. У капустяну начинку за своїм бажанням можете додати різні спеції, часник, і обсмажені моркву з цибулею.
Інгредієнти:
Борошно – 6 ст. л.
Кефір – 1 ст.
Сметана – 6 ст. л.
Яйце – 4 шт.
Розпушувач – 1 ст. л.
Цукор – ½ ст. л.
Капуста – 1/3 качана.
Сіль – ½ ч. л.
Процес приготування:
Капусту для пирога наріжте тонкою соломкою, трохи посоліть і перетріть руками, щоб дала сік.
Потім сік злийте, додайте до неї по своєму смаку або свіжу зелень, або часник, або спеції, або посмажені цибулю з морквою.
У посуд для замішування тіста розбийте три яйця і білок четвертого яйця, а жовток залишити для змазування пирога.
До яйцям насипте цукор, посоліть їх і збийте вінчиком.
Потім додайте до збитим яйцям необхідну кількість сметани і теплого кефіру і все добре перемішайте.
В окрему миску просійте на сито борошно і перемішайте її з розпушувачем.
Борошно пересипте в рідку основу і замісіть тісто до однорідної і консистенції без грудочок.
Форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і рясно змастіть її вершковим маслом.
Капустяну начинку викладіть на дно форми рівним шаром.
Начинку залийте тестом і форму трохи струсніть, щоб тісто розподілилося рівномірно.
Жовток змішайте з однією ложкою сметани і отриманою сумішшю намажте пиріг зверху.
Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 45 хвилин.