Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Існує безліч рецептів швидких пирогів, тому що випічка ця повітряна і дуже смачна. Заливний пиріг з капустою, спечений у духовці, готується з мінімумом тіста і великою кількістю начинки. Готувати його можна на основі кефіру, сметани, кисляку, майонезу і навіть йогурту. Начинку можна змінювати за бажанням.

Заливний пиріг з капустою і яйцем на кефірі в духовці

За цим рецептом ви можете швидко приготувати смачну домашню випічку для своїх близьких. Тісто будемо готувати на кефірі і начиним пиріг з капустою яйцем.

Час готування – 1 ч.

Порції – 10.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна ⅓ качана
  • Борошно 2 склянки
  • Кефір 2.5 склянки
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Олія соняшникова 5 ст. л.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Цукор-пісок за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • Почистіть цибулю і наріжте її на тонкі півкільця.
  • Цибулю посмажте до рум’яного кольору на розігрітій сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії. Потім налийте до нього 1/3 склянки води і тушкуйте, поки вся рідина не випарується.
  • Нашаткуйте тонкою соломкою частину качана капусти. Дрібно нарізана капуста готується швидше.
  • Капусту перекладіть в сковорідку до цибулі, посмажте 10-15 хвилин, потім налийте до неї трохи води, посоліть і ще тушкуйте 5-10 хвилин, постійно перемішуючи, щоб не підгоріла.
  • Трохи підігрійте потрібну кількість кефіру, перелийте його в посуд для замішування тіста, всипте соду і розмішайте. Потім розбийте в кефір два яйця і за допомогою міксера або віночком все перемішайте.
  • Борошно для тіста просійте через сито, щоб пиріг був більш повітряним. Порційно насипайте борошно до рідкій основі, продовжуючи тісто вимішувати міксером.
  • Замішують тісто до однорідного і без грудочок стану. Консистенція тіста повинна вийти, як густа сметана. Залиште тісто на 15 хвилин.
  • В обсмажену капусту вбийте два яйця. Можна яйця зварити заздалегідь, нашаткувати і додати до капусти. Але з сирими яйцями швидше.
  • Швидко, протягом 1 хвилини, посмажте капусту з яйцем.
  • Розігрійте духовку до 180°С і підготуйте форму для запікання. Форму застелити папером для випічки і добре намажте вершковим маслом, щоб потім пиріг легко дістався форми. Налийте у форму половину приготованого тесту. Згори покладіть рівним шаром смажену з яйцем капусту, не вдавлюючи її в тісто.
  • На начинку налийте другу половину тіста і ложкою рівномірно розподіліть його по поверхні.
  • Запікайте пиріг протягом 40 хвилин. Потім рясно змастіть пиріг шматком вершкового масла і переверніть на обробну дошку дном вгору.
  • Акуратно розріжте приготований пиріг на порційні шматочки і розкладіть по тарілочках.
  • Подайте до капустяного пирога ароматний чай.

Приємного апетиту!

Заливний пиріг з капустою на кефірі і майонезі в духовці

У даному рецепті вам пропонується приготувати тісто для заливного пирога на основі майонезу і кефіру. Ваша випічка буде дуже ніжною. Смак основи тесту в цьому рецепті чудово поєднується з начинкою і зовсім не перебиває смак капусти.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Майонез – 250 р.
  • Борошно – 6 ст. л.
  • Яйце – 5 шт.
  • Капуста – ¼ качана.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль і сода – по 1 щіпці.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Олія для смаження.

Процес приготування:

  • Спочатку приготуйте начинку для пирога.
  • Почистіть цибулю, наріжте невеликими кубиками і обсмажте до золотистого кольору на невеликій кількості олії.
  • Нашаткуйте капусту соломкою або дрібними кубиками, додайте в сковорідку до цибулі, посипте його сіллю і перцем і тушкуйте до готовності.
  • Заздалегідь відваріть круто два яйця, почистіть їх і також порізати на середні кубики.
  • Кріп промийте і дрібно наріжте.
  • Нарізані яйця і кріп перекладіть до капусти і все розмішайте. Ваша начинка приготовлена.
  • За допомогою міксера в посуді для замісу тіста збийте три яйця з дрібкою солі і соди.
  • Додайте до збитим яйця, майонез і теплий кефір і ще раз міксером розмішайте.
  • Потім до отриманої рідкої основі насипте просіяне через сито борошно і замісіть тісто. Його консистенція повинна бути, як у густої сметани.
  • Форму для випічки застелити пергаментним папером і намажте її соняшниковою олією.
  • Половину тіста налийте у форму.
  • На тісто акуратно розкладіть капустяну начинку.
  • Начинку покрийте рештою тестом і розрівняйте ложкою поверхню пирога.
  • Випікайте пиріг при 180°С протягом 40 хвилин до появи рум’яної скоринки.
  • Готовий пиріг трохи остудіть і подавайте до столу.
  • Приємного апетиту!

    Дуже смачний заливний пиріг з капустою на кефірі і сметані

    Тісто для заливного пирога, замішане на сметані і кефірі, виходить особливо пишним і ніжним. У капустяну начинку за своїм бажанням можете додати різні спеції, часник, і обсмажені моркву з цибулею.

    Інгредієнти:

    • Борошно – 6 ст. л.
    • Кефір – 1 ст.
    • Сметана – 6 ст. л.
    • Яйце – 4 шт.
    • Розпушувач – 1 ст. л.
    • Цукор – ½ ст. л.
    • Капуста – 1/3 качана.
    • Сіль – ½ ч. л.

    Процес приготування:

  • Капусту для пирога наріжте тонкою соломкою, трохи посоліть і перетріть руками, щоб дала сік.
  • Потім сік злийте, додайте до неї по своєму смаку або свіжу зелень, або часник, або спеції, або посмажені цибулю з морквою.
  • У посуд для замішування тіста розбийте три яйця і білок четвертого яйця, а жовток залишити для змазування пирога.
  • До яйцям насипте цукор, посоліть їх і збийте вінчиком.
  • Потім додайте до збитим яйцям необхідну кількість сметани і теплого кефіру і все добре перемішайте.
  • В окрему миску просійте на сито борошно і перемішайте її з розпушувачем.
  • Борошно пересипте в рідку основу і замісіть тісто до однорідної і консистенції без грудочок.
  • Форму для випічки застелити шматочком спеціального паперу і рясно змастіть її вершковим маслом.
  • Капустяну начинку викладіть на дно форми рівним шаром.
  • Начинку залийте тестом і форму трохи струсніть, щоб тісто розподілилося рівномірно.
  • Жовток змішайте з однією ложкою сметани і отриманою сумішшю намажте пиріг зверху.
  • Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 45 хвилин.
  • Приємного апетиту!

    Низькокалорійний заливний пиріг на кефірі

    Це рецепт приготування низькокалорійного десерту для тих, хто дотримується правил ЗСЖ або потребу в дієтичному харчуванні. Готується такий пиріг з простих і корисних продуктів: овочів, кисломолочних продуктів і цільнозерновий борошна або висівок.

    Інгредієнти:

    • Знежирений кефір – 2 ст.
    • Цільнозернові борошно або висівки – 1.5 ст.
    • Капуста – 1/3 качана.
    • Морква – 2 шт.
    • Сода – 1 ч. л.
    • Спеції, сіль і свіжа зелень за смаком.

    Процес приготування:

  • Чистимо моркву, промиваємо і подрібнюємо на крупній тертці.
  • Тонко шаткуємо соломкою капусту.
  • Натерту моркву обсмажуємо на рослинному або оливковому маслі, посипавши її спеціями.
  • Потім до моркви кладемо нашатковану капусту і тушкуємо овочі до готовності.
  • Трохи нагріваємо потрібну кількість кефіру, додаємо до нього соду і перемішуємо.
  • До кефіру насипаємо борошно або висівки, трохи солі і оливкової олії і міксером замішуємо тісто.
  • Форму для випічки застеляємо спеціальним папером і змащуємо олією.
  • Наливаємо у форму рівним шаром частину тесту.
  • На тісто кладемо капустяну начинку.
  • Заливаємо начинку тістом, що залишилося і ложкою вирівнюємо його поверхню.
  • Запікаємо пиріг у духовці при 160°С протягом 40 хвилин.
  • Дієтичний і малокалорійний десерт готовий.
  • Їжте на здоров’я!

    Простий і швидкий рецепт пирога з тушкованої капусти

    За пропонованим рецептом ви можете приготувати дуже смачну випічку, використовуючи для начинки тушковану капусту. Тісто будемо готувати на сметані. Готується такий пиріг швидко і просто. Спробуйте!

    Інгредієнти:

    • Борошно – 1 ст.
    • Сметана – 1 ст.
    • Яйце – 3 шт.
    • Капуста – ½ качана.
    • Морква – 1 шт.
    • Томатна паста – 1 ст. л.
    • Розпушувач – 2 ч. л.
    • Сіль і цукор за смаком.

    Процес приготування:

  • Спочатку приготуємо капустяну начинку для пирога.
  • Моркву чистимо, натираємо на тертці і обсмажуємо в казані або глибокій сковорідці.
  • Додаємо до моркви нашатковану тонкою соломкою капусту, солимо за смаком, наливаємо півсклянки води і тушкуємо протягом 15 хвилин, прикривши ємність кришкою. Після закінчення цього часу додаємо до капусти томатну пасту, цукор і тушкуємо ще деякий час, знявши кришку, поки не випарується вся рідина.
  • Для приготування тіста поділяємо яйця на жовтки і білки.
  • Жовтки покласти в посуд для замішування тіста і добре перемішуємо зі сметаною.
  • Потім насыпам до цієї суміші просіяне борошно, сіль і розпушувач і замішуємо тісто до однорідного стану.
  • Білки збиваємо міксером, додаємо їх до тесту і акуратно перемішуємо.
  • Форму для випічки застеляємо папером і змащуємо олією.
  • Половину тіста наливаємо у форму.
  • На тісто розкладаємо тушковану капусту. На капусту виливаємо решту тіста і вирівнюємо його поверхню.
  • Запікаємо пиріг у духовці при 180°С протягом 35-40 хвилин, поки він не покриється золотистою скоринкою.
  • Ваша смачна випічка готова.
  • Їжте на здоров’я!

    Смачний заливний пиріг зі свіжої капусти

    Цей рецепт холодцю пирога зі свіжою капустою відноситься до страв на швидку руку. При дотриманні правильної пропорції продуктів у вас вийде відмінне блюдо для сімейного вечері. Тісто замішуємо на кефірі. Беремо свіжу Капусту, а якщо вона зимового сорту, то попередньо її обсмажуємо або тушкуємо. Важливий інгредієнт у цьому рецепті – вершкове масло.

    Інгредієнти:

    • Борошно і кефір – по 2 ст.
    • Капуста – ½ качана.
    • Вершкове масло – 100 р.
    • Цукор – 2 ст. л.
    • Сіль і сода – по ½ ч. л.

    Процес приготування:

  • В мікрохвильовці розтопити вершкове масло і трохи підігрійте кефір.
  • У посуд для замісу тіста просійте потрібну кількість борошна і перемішайте її з содою.
  • Налийте до борошні теплий кефір, розтоплене масло і додайте сіль і цукор.
  • За допомогою міксера або віночком замісіть тісто до однорідного стану. Воно повинно вийти по консистенції як сметана.
  • Тісто залиште на 20-30 хвилин, щоб набухла борошно, а кефір дав реакцію з содою.
  • Свіжу капусту нашаткуйте тонкою соломкою, посоліть і трохи рукою перетріть, щоб вона зменшилася в обсязі і дала сік.
  • Виберіть будь-яку форму для запікання і змастіть її рослинним маслом.
  • У форму налийте одну половину тіста. На нього покладіть підготовлену капусту і залийте рештою тестом. Форму трохи струсніть, щоб тісто розподілилося рівномірно.
  • Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 40-50 хвилин. Перевірте пиріг на готовність, проткнувши його дерев’яною паличкою.
  • Готовий пиріг рясно зверху намажте вершковим маслом і посипте за бажанням кунжутом.
  • Приємного апетиту!

    Пиріг з капустою і фаршем на кефірі в духовці

    У даному рецепті вам пропонується приготувати смачний і ситний заливний пиріг з начинкою з фаршу і капусти. Це блюдо буде ефектним і на святковому, і на повсякденному столі. Якщо подати в теплому вигляді і зі сметаною – пальчики оближеш!

    Інгредієнти:

    • Борошно – 6 ст. л.
    • Кефір жирний – 1 ст.
    • Яйце – 3 шт.
    • Капуста – ¼ качана.
    • Фарш – 300 р.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Сода – 1/3 ч. л.
    • Майонез – 2 ст. л.
    • Сіль і цукор за смаком.

    Процес приготування:

  • У посуд для замішування тіста налийте підігрітий кефір, додайте дві ложки майонезу, соду, сіль і цукор за смаком. Потім вбийте в цю суміш яйця.
  • Віночком або міксером замісіть однорідне тісто, тільки міксером довго не перемішуйте, щоб тісто залишилося повітряним.
  • Цибулю почистіть, поріжте невеликими шматочками і підсмажте на рослинній олії до золотистого кольору.
  • До цибулі покладіть м’ясний фарш. Його посоліть, додайте по своєму смаку будь-які спеції.
  • Фарш з цибулею перемішайте, щоб не було грудочок, і тушкуйте протягом 10 хвилин.
  • Капусту дрібно наріжте і обсмажте на окремій сковорідці. Змішайте капусту з приготованим фаршем. Цю начинку охолодіть, додайте нарізану свіжу зелень, і спробуйте на смак.
  • Форму для випічки пирога застеліть спеціальним папером і намажте маслом.
  • У форму розкладіть рівним шаром приготовлену начинку і залийте її тестом.
  • Запікайте пиріг у духовці при 200°С протягом 45-50 хвилин, поки тісто не пропечеться і пиріг не покриється красивою рум’яною скоринкою. Верх готового пирога змастіть вершковим маслом.
  • Випечений пиріг остудіть і перекладіть на блюдо начинкою догори. Посипте пиріг свіжою зеленню.
  • Приємного апетиту!

    Заливний пиріг з капустою і куркою в духовці

    У цьому рецепті вам пропонується начинити заливний пиріг з капустою курячим м’ясом. Начинка буде соковита і ароматна, адже курка добре поєднується з капустою. Тісто для цього пирога готуємо на кефірі з майонезом.

    Інгредієнти:

    • Кефір – 1 ст.
    • Майонез – 4 ст. л.
    • Яйце – 4 шт.
    • Борошно – 1.5 ст.
    • Розпушувач – 1,5 ч. л.
    • Філе курки – 300 р.
    • Капуста – ¼ качана.
    • Сіль, чорний мелений перець і свіжа зелень за смаком.

    Процес приготування:

  • У посуд для замішування тіста налийте теплий кефір, додайте до нього вказане в рецепті кількість майонезу і яєць. Суміш трохи посоліть і перемішайте віночком.
  • В окрему тарілочку просійте борошно і змішайте її з розпушувачем.
  • Потім борошно пересипте в кефірну суміш і замісити тісто.
  • Куряче філе промийте, видаліть зайву вологу і поріжте його на тонкі брусочки.
  • Нашаткуйте капусту, посоліть, поперчіть і перетріть рукою.
  • Змішайте нарізані філе і капусту, і посипте начинку дрібно нарізаною свіжою зеленню.
  • Форму для пирога застеліть папером для випічки і змастіть рослинною олією.
  • Половину приготованого тесту вилийте у форму.
  • На нього рівним шаром розкладіть начинку. Закрийте начинку другою половиною тіста. Можете посипати пиріг кунжутом.
  • Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 40-45 хвилин.
  • Їжте на здоров’я!

    Пиріг з капустою і рибними консервами на кефірі

    У даному рецепті вам пропонується приготувати ще одне блюдо на швидку руку. Додавання в капустяну начинку консервованої в олії риби зробить смак пирога принципово відмінним від інших, і це блюдо знайде своїх шанувальників. Головне в рецепті – наявність хороших консервів в олії або у власному соку. Це може бути тунець, сайра або сардини.

    Інгредієнти:

    • Борошно – 2 ст.
    • Капуста – 1/3 качана.
    • Рибні консерви – 1 банку.
    • Кефір – 1.5 ст.
    • Яйце – 2 шт.
    • Цибулю і моркву – по ½ шт.
    • Майонез – 2 ст. л.
    • Розпушувач – 1,5 ч. л.
    • Сіль за смаком.

    Процес приготування:

  • Почистіть цибулю і моркву, промийте їх і подрібніть на крупну тертку.
  • Капусту наріжте тонкою соломкою.
  • Розігрійте на сковорідці олію і посмажте на ньому цибулю і моркву. Потім додайте нашатковану капусту і на невеликому вогні овочі тушкуйте до готовності.
  • У консервованої риби видаліть зайві кісточки і трохи її розімніть виделкою.
  • Змішайте рибу з тушкованою капустою і по своєму смаку посоліть.
  • У посуд для замішування тіста налийте злегка підігрітий кефір, вбийте яйця, додайте розпушувач, сіль і майонез, і віночком замісіть тісто. Довго вимішувати тісто не треба, інакше не буде пишним. Тісто по консистенції має бути, як густа сметана.
  • Форму для випічки намажте олією і налийте в неї одну частину тіста.
  • Рівномірно розкладіть на тесті приготовану начинку і закрийте її іншою частиною тіста.
  • Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 30 хвилин.
  • Їжте на здоров’я!

    Покроковий рецепт пирога з капустою і грибами на кефірі

    У даному рецепті вам пропонується приготувати ситний і смачний заливний пиріг, начинивши його капустою з грибами. Це прекрасна альтернатива пиріжків з капустою. Його можна готувати і до свята, і до обіду або вечері. Гриби беремо будь-які, але краще справжні лісові. Рецепт простий і швидкий.

    Інгредієнти:

    • Борошно – 1.5 ст.
    • Кефір – 1 ст.
    • Майонез – 6 ст. л.
    • Яйце – 2 шт.
    • Розпушувач – 1 ч. л.
    • Капуста – 1/6 качана.
    • Гриби – 250 р.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Сіль і спеції за смаком.

    Процес приготування:

  • Спочатку зваріть в підсоленій воді до готовності свіжі або морожені гриби і наріжте їх невеликими шматочками.
  • Потім гриби обсмажте разом з порізаною цибулею на соняшниковій олії.
  • Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, посипте сіллю і рукою трохи перетріть, щоб дала сік і зменшила обсяг. Капусту не обсмажуємо.
  • У посуд для замішування тіста налийте теплий кефір, додайте майонез і яйця, і перемішайте віночком.
  • В окремій мисочці змішайте просіяне на сито борошно з розпушувачем.
  • Потім борошно додайте до рідкій основі і замісіть однорідне тісто, щоб було консистенції густої сметани.
  • Форму для випічки змастіть рослинною олією і трохи посипати манкою.
  • Налийте у форму частину тіста.
  • На нього викладіть обсмажені гриби.
  • На гриби рівним шаром розкладіть нашатковану капусту.
  • Начинку залийте рештою тестом. По верху пирога розкладіть шматочки грибів для прикраси.
  • Запікайте пиріг при 180°С протягом 40 хвилин до рум’яної скоринки на поверхні.
  • Їжте на здоров’я!