Торт «Молочна дівчинка» – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Пропонуємо вашій увазі 10 рецептів торта «Молочна дівчинка»: ви можете спекти такі ласощі і в домашніх умовах, орієнтуючись на наші покрокові фото. Випічка ця популярна у багатьох кулінарів, тому що готується з простих інгредієнтів, а результат подобається абсолютно всім любителям калорійних, соковитих десертів. Придумали тортик у Німеччині в минулому столітті, де повсюдно продавалося згущене молоко з однойменною назвою від фірми «Нестле». Саме вона і є головним інгредієнтом торта «Молочна дівчинка».

Торт «Молочна дівчинка» – класичний рецепт в домашніх умовах

Час приготування: 1,5 години + 6 годин для просочення коржів.

Порцій: 8-10 шт.

Торт «Молочна дівчинка» за класичним рецептом найкраще випікати так, як він спочатку готувався на своїй батьківщині, в Німеччині. Тонкі бісквітні коржі на основі згущеного молока рясно просочувалися густим вершковим кремом, і в підсумку на столі з’являвся прекрасний, білосніжний, в міру калорійний десерт. Так що якщо вам подобаються згущене молоко і вершки, тоді і німецький «Milch Mädchen» – це безперечно ваш варіант солодощів!

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Згущене молоко 1 банка
  • Розпушувач 10 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Борошно 140 гр.
  • Для крему:
  • Молоко коров’яче 300 мл.
  • Масло вершкове 70 гр.
  • Вершки 150 гр. (33%)
  • Борошно 1 ст. л. з гіркою
  • Цукор-пісок 100 гр.
  • Крохмаль картопляний 2 ч. л.

Процес приготування:

  • З яйцями до однорідної маси розколотіть згущене молоко за допомогою віночка або міксера.
  • Разом з розпушувачем просіяти в миску борошно і додати до яєчно-молочній основі тесту. Віночком або міксером розколотіть тісто, щоб у вас вийшла однорідна, в міру густа суміш.
  • Щоб намалювати форму для коржа, візьміть папір для випічки і щось велике і кругле, наприклад – кришку діаметром 20-22 див. Переверніть папір малюнком вниз – він буде просвічуватися. Щоб корж не прилип, якщо папір у вас не промаслена, змастіть її трохи олією. По колу ложкою розмажте тісто, набравши 2-3 столові ложки. Не виходьте за коло, розподіліть тісто рівномірно.
  • Духовку нагрійте до 180-190 градусів, печіть торти до рум’яності, в гарячому вигляді знімайте з листа і кладіть остигати на рівну поверхню.
  • Поки корж ще гарячий, його можна обрізати краю, надавши торту більш рівний вигляд. У вас повинно в результаті вийти 6-7 коржів.
  • Приготуйте крем. У сотейник або каструлю влийте півсклянки молока, додайте крохмаль і борошно, розмішайте.
  • Додайте цукор, що залишився молоко, поставте суміш на маленький вогонь. Варіть крем до густоти, помішуючи, щоб не пригоріла. Зніміть крем з вогню, як тільки він почне закипати.
  • Дайте крему охолонути під кришкою, щоб зверху він не покрилася плівкою. Масло вершкове, розм’якшене при кімнатній температурі, додайте в крем і гарненько розмішайте віночком, збиваючи його. Це можна робити і міксером.
  • До появи густої піни збийте вершки, вони повинні бути холодними.
  • З’єднайте віночком або міксером масу вершків з заварним кремом, щоб у вас вийшов єдиний гладкий і густий крем.
  • На плоскій тарілці збирати торт, змащуючи коржі кремом дуже рясно.
  • Щоб торт добре просочився і був красивим, не шкодуйте крему на боки торта і його верх. Обрізки торта підсушіть в духовці і потовчіть в крихту, нею присипте боки тортика.
  • Для того, щоб «Молочна дівчинка» добре просочилася, її потрібно помістити в холодильник на ніч або на цілий день, якщо ви пекли торт вранці. Далі прикрасьте верх торта, наприклад, трояндочками з збитих вершків за допомогою кулінарного шприца, як показано на фото.
  • Подавайте ваш тортик до столу і насолоджуйтеся його ніжним вершковим смаком.

Приємного апетиту!