Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Простий і швидкий рецепт пирога з тушкованої капусти

За пропонованим рецептом ви можете приготувати дуже смачну випічку, використовуючи для начинки тушковану капусту. Тісто будемо готувати на сметані. Готується такий пиріг швидко і просто. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 ст.
  • Сметана – 1 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Капуста – ½ качана.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Розпушувач – 2 ч. л.
  • Сіль і цукор за смаком.

Процес приготування:

  • Спочатку приготуємо капустяну начинку для пирога.
  • Моркву чистимо, натираємо на тертці і обсмажуємо в казані або глибокій сковорідці.
  • Додаємо до моркви нашатковану тонкою соломкою капусту, солимо за смаком, наливаємо півсклянки води і тушкуємо протягом 15 хвилин, прикривши ємність кришкою. Після закінчення цього часу додаємо до капусти томатну пасту, цукор і тушкуємо ще деякий час, знявши кришку, поки не випарується вся рідина.
  • Для приготування тіста поділяємо яйця на жовтки і білки.
  • Жовтки покласти в посуд для замішування тіста і добре перемішуємо зі сметаною.
  • Потім насыпам до цієї суміші просіяне борошно, сіль і розпушувач і замішуємо тісто до однорідного стану.
  • Білки збиваємо міксером, додаємо їх до тесту і акуратно перемішуємо.
  • Форму для випічки застеляємо папером і змащуємо олією.
  • Половину тіста наливаємо у форму.
  • На тісто розкладаємо тушковану капусту. На капусту виливаємо решту тіста і вирівнюємо його поверхню.
  • Запікаємо пиріг у духовці при 180°С протягом 35-40 хвилин, поки він не покриється золотистою скоринкою.
  • Ваша смачна випічка готова.
  • Їжте на здоров’я!