Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Простий і швидкий рецепт пирога з тушкованої капусти
За пропонованим рецептом ви можете приготувати дуже смачну випічку, використовуючи для начинки тушковану капусту. Тісто будемо готувати на сметані. Готується такий пиріг швидко і просто. Спробуйте!
Інгредієнти:
Борошно – 1 ст.
Сметана – 1 ст.
Яйце – 3 шт.
Капуста – ½ качана.
Морква – 1 шт.
Томатна паста – 1 ст. л.
Розпушувач – 2 ч. л.
Сіль і цукор за смаком.
Процес приготування:
Спочатку приготуємо капустяну начинку для пирога.
Моркву чистимо, натираємо на тертці і обсмажуємо в казані або глибокій сковорідці.
Додаємо до моркви нашатковану тонкою соломкою капусту, солимо за смаком, наливаємо півсклянки води і тушкуємо протягом 15 хвилин, прикривши ємність кришкою. Після закінчення цього часу додаємо до капусти томатну пасту, цукор і тушкуємо ще деякий час, знявши кришку, поки не випарується вся рідина.
Для приготування тіста поділяємо яйця на жовтки і білки.
Жовтки покласти в посуд для замішування тіста і добре перемішуємо зі сметаною.
Потім насыпам до цієї суміші просіяне борошно, сіль і розпушувач і замішуємо тісто до однорідного стану.
Білки збиваємо міксером, додаємо їх до тесту і акуратно перемішуємо.
Форму для випічки застеляємо папером і змащуємо олією.
Половину тіста наливаємо у форму.
На тісто розкладаємо тушковану капусту. На капусту виливаємо решту тіста і вирівнюємо його поверхню.
Запікаємо пиріг у духовці при 180°С протягом 35-40 хвилин, поки він не покриється золотистою скоринкою.