Тонкі млинці на кефірі з окропом з дірочками – 8 рецептів з фото покроково

У слов’янській кухні є страви, вкрай популярні і в наші дні. Одне з них тонкі млинці на кефірі. Особливість незвичайної ажурною текстури викликана використанням гарячої води, тому під час випікання виходять млинці з дірочками. Кефір ідеально зберігає еластичність млинців, і вони не рвуться при фаршируванні начинкою.

Тонкі ажурні млинці на літр кефіру з окропом

Цей рецепт є самим ідеальним для приготування млинчиків з начинкою. Вони виходять еластичними, легко перевертаються і знімаються зі сковорідки, а кефір з окропом додадуть красиву ажурність.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 10-12 шт.

Інгредієнти

  • Кефір 1 л.
  • Борошно 4 склянки
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукор-пісок-4 ст. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Окріп ½ л.
  • Олія соняшникова 4 ст. л.

Процес приготування:

  • Спочатку закип’ятіть чисту воду і трохи підігрійте потрібну кількість кефіру. У ємність для замісу тіста розбийте яйця, додайте до них сіль і цукор і добре збийте вінчиком.
  • Налийте до збитим яйцям підігрітий кефір.
  • У закипілу воду насипте чайну ложку соди і перемішайте.
  • Тонким струменем налийте до кефірної масі окріп, продовжуючи перемішувати його віночком.
  • Потім налийте до цієї маси потрібну кількість соняшникової олії.
  • Борошно просійте на сито і додайте її до рідкій основі.
  • Замісіть тісто віночком до однорідної гладкої консистенції.
  • Добре розігрійте сковорідку і трохи перед першим млинцем змастіть її маслом.
  • Випікайте млинці на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін. В приготовані млинці можна загорнути будь-яку начинку або подати їх з вершковим маслом.

Їжте на здоров’я!