У слов’янській кухні є страви, вкрай популярні і в наші дні. Одне з них тонкі млинці на кефірі. Особливість незвичайної ажурною текстури викликана використанням гарячої води, тому під час випікання виходять млинці з дірочками. Кефір ідеально зберігає еластичність млинців, і вони не рвуться при фаршируванні начинкою.
Тонкі ажурні млинці на літр кефіру з окропом
Цей рецепт є самим ідеальним для приготування млинчиків з начинкою. Вони виходять еластичними, легко перевертаються і знімаються зі сковорідки, а кефір з окропом додадуть красиву ажурність.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 10-12 шт.
Інгредієнти
- Кефір 1 л.
- Борошно 4 склянки
- Яйце куряче 4 шт.
- Цукор-пісок-4 ст. л.
- Сода харчова 1 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Окріп ½ л.
- Олія соняшникова 4 ст. л.
Процес приготування:
- Спочатку закип’ятіть чисту воду і трохи підігрійте потрібну кількість кефіру. У ємність для замісу тіста розбийте яйця, додайте до них сіль і цукор і добре збийте вінчиком.
- Налийте до збитим яйцям підігрітий кефір.
- У закипілу воду насипте чайну ложку соди і перемішайте.
- Тонким струменем налийте до кефірної масі окріп, продовжуючи перемішувати його віночком.
- Потім налийте до цієї маси потрібну кількість соняшникової олії.
- Борошно просійте на сито і додайте її до рідкій основі.
- Замісіть тісто віночком до однорідної гладкої консистенції.
- Добре розігрійте сковорідку і трохи перед першим млинцем змастіть її маслом.
- Випікайте млинці на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін. В приготовані млинці можна загорнути будь-яку начинку або подати їх з вершковим маслом.
Їжте на здоров’я!