Пишний, м'який хмиз на кефірі – 9 дуже смачних рецептів з фото покроково

Смак хмизу знайомий з дитинства практично кожній людині. Цікавий зовнішній вигляд, приваблива форма і приємний аромат – ось основні якості цього печива. Хоч воно і не містить начинки, все ж смак м’якого хмизу, приготованого на кефірі, непорівнянний ні з чим. До того ж готується це ласощі просто і швидко.

Покроковий рецепт пишного, м’якого хмизу на кефірі

При великому виборі різних кондитерських виробів у магазині увагу до цього десерту трохи знизилося. В той же час ця випічка, приготовлена за домашнім рецептом, нікого не залишить байдужим. Хмиз на кефірі завжди виходить хрустким, пишним і м’яким.

Час готування – 1 ч.

Порції – 10 (3 великі тарілки).

Інгредієнти

  • Борошно 3 склянки
  • Кефір 300 мл.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сода харчова 1.5 ч. л.
  • Масло рослинне 3 ст. л.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Цукрова пудра для посипання
  • Олія для смаження

Процес приготування:

  • У посуд для замішування тіста розбиваємо куряче яйце, додаємо до нього потрібну кількість солі і цукру і з допомогою виделки або віночка всі розтираємо до однорідного стану.
  • Кефір підігріваємо в мікрохвильовці, додаємо до нього соду і розмішуємо. Потім кефір переливаємо у посуд з яйцем і наливаємо олію.
  • До отриманої рідкої основі насипаємо потрібну кількість борошна і замішуємо руками тісто. Вимішуємо до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук, і не стане гладким і еластичним.
  • Потім посуд з тестом прикривають серветкою і залишаємо на 30 хвилин для відпочинку.
  • Після закінчення цього часу тісто розрізаємо на 2-3 шматочки і кожен шматочок розгортаємо в лист товщиною до 2-х мм. Лист нарізаємо на прямокутники розміром 2х7 див. Кожне виріб надрізаємо в середині і один кінець його перекручуємо через надріз. Таким чином формуємо вироби з усього тесту.
  • У спеціальній ємності (казані або сотейнику) добре розігріваємо рослинне масло. Для випічки цієї кількості хмизу вам знадобиться до 400 мл олії. Хмиз обсмажуємо в олії до золотистого кольору з обох сторін.
  • Готовий виріб викладаємо на тарілки і посипаємо пудрою з цукру.

Їжте на здоров’я!