Смак хмизу знайомий з дитинства практично кожній людині. Цікавий зовнішній вигляд, приваблива форма і приємний аромат – ось основні якості цього печива. Хоч воно і не містить начинки, все ж смак м’якого хмизу, приготованого на кефірі, непорівнянний ні з чим. До того ж готується це ласощі просто і швидко.
Покроковий рецепт пишного, м’якого хмизу на кефірі
При великому виборі різних кондитерських виробів у магазині увагу до цього десерту трохи знизилося. В той же час ця випічка, приготовлена за домашнім рецептом, нікого не залишить байдужим. Хмиз на кефірі завжди виходить хрустким, пишним і м’яким.
Час готування – 1 ч.
Порції – 10 (3 великі тарілки).
Інгредієнти
- Борошно 3 склянки
- Кефір 300 мл.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сода харчова 1.5 ч. л.
- Масло рослинне 3 ст. л.
- Цукор-пісок 3 ст. л.
- Цукрова пудра для посипання
- Олія для смаження
Процес приготування:
- У посуд для замішування тіста розбиваємо куряче яйце, додаємо до нього потрібну кількість солі і цукру і з допомогою виделки або віночка всі розтираємо до однорідного стану.
- Кефір підігріваємо в мікрохвильовці, додаємо до нього соду і розмішуємо. Потім кефір переливаємо у посуд з яйцем і наливаємо олію.
- До отриманої рідкої основі насипаємо потрібну кількість борошна і замішуємо руками тісто. Вимішуємо до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук, і не стане гладким і еластичним.
- Потім посуд з тестом прикривають серветкою і залишаємо на 30 хвилин для відпочинку.
- Після закінчення цього часу тісто розрізаємо на 2-3 шматочки і кожен шматочок розгортаємо в лист товщиною до 2-х мм. Лист нарізаємо на прямокутники розміром 2х7 див. Кожне виріб надрізаємо в середині і один кінець його перекручуємо через надріз. Таким чином формуємо вироби з усього тесту.
- У спеціальній ємності (казані або сотейнику) добре розігріваємо рослинне масло. Для випічки цієї кількості хмизу вам знадобиться до 400 мл олії. Хмиз обсмажуємо в олії до золотистого кольору з обох сторін.
- Готовий виріб викладаємо на тарілки і посипаємо пудрою з цукру.
Їжте на здоров’я!