Пишні панкейкі на кефірі – 10 рецептів з фото покроково

Пишні панкейкі на кефірі – це справжні американські млинці, традиційна страва на сніданок в Америці та деяких європейських країнах. Вони чимось схожі на звичні нам оладки, але більше в діаметрі і трохи пишніше їх. Рум’яні і апетитні, їх прийнято подавати до столу з клиновим сиропом. Хоча якщо замінити його варенням або згущеним молоком, виходить теж дуже смачно!

Класичний рецепт пишних панкейків на кефірі

Класичний рецепт пишних панкейків на кефірі – це оксамитові американські млинці. Головна родзинка цього ласощі – ідеальна кругла форма. Для цього краще вибрати сковороду з антипригарним покриттям, так простіше буде розподіляти тісто. Такі млинці відмінно прикрасять ваш сніданок!

Порції:10

Час приготування: 50 хв.

Інгредієнти

  • Борошно 500 гр.
  • Молоко коров’яче 300 мл.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 3 ст. л.
  • Сіль 1 щіпка
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Ванілін 1 ч. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.

Процес приготування:

  • Тісто для панкейків трохи схоже на бісквітне. Тому візьмемо ємність глибше, оскільки нам потрібно буде збити міксером 2 яйця разом з звичайним цукровим піском і дрібкою солі.
  • Молоко злегка підігріваємо, але не кип’ятимо. Заливаємо його до яєць, додаємо рослинне масло і добре перемішуємо суміш з допомогою міксера.
  • Щоб млинці вийшли повітряними, потрібно трохи розпушити застояну борошно. Тому просіваємо через сито, додаючи до яєчної маси. Замішуємо тісто.
  • Засипаємо розпушувач і ванільний цукор. Ретельно збиваємо масу, позбавляючись від борошняних грудочок.
  • Перевіряємо ложкою правильність нашого тесту. Ідеальне тісто для панкейків по густоті повинен бути схожим на згущене молоко.
  • Найкраще випікати по одному блинчику на сковороді. Олією її змащувати не потрібно. Беремо невеликий ополоник і виливаємо тісто, розподіляючи млинець. Смажимо на помірному, а краще маленькому вогні.
  • Коли млинець підніметься, на ньому повинні утворитися дірочки. Перевертаємо на інший бік і обсмажуємо.

Викладаємо млинці на тарілку, традиційно робимо це стопкою. Змащуємо варенням або джемом. Приємного апетиту!