Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Заливний пиріг з капустою і куркою в духовці

У цьому рецепті вам пропонується начинити заливний пиріг з капустою курячим м’ясом. Начинка буде соковита і ароматна, адже курка добре поєднується з капустою. Тісто для цього пирога готуємо на кефірі з майонезом.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно – 1.5 ст.
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Філе курки – 300 р.
  • Капуста – ¼ качана.
  • Сіль, чорний мелений перець і свіжа зелень за смаком.

Процес приготування:

  • У посуд для замішування тіста налийте теплий кефір, додайте до нього вказане в рецепті кількість майонезу і яєць. Суміш трохи посоліть і перемішайте віночком.
  • В окрему тарілочку просійте борошно і змішайте її з розпушувачем.
  • Потім борошно пересипте в кефірну суміш і замісити тісто.
  • Куряче філе промийте, видаліть зайву вологу і поріжте його на тонкі брусочки.
  • Нашаткуйте капусту, посоліть, поперчіть і перетріть рукою.
  • Змішайте нарізані філе і капусту, і посипте начинку дрібно нарізаною свіжою зеленню.
  • Форму для пирога застеліть папером для випічки і змастіть рослинною олією.
  • Половину приготованого тесту вилийте у форму.
  • На нього рівним шаром розкладіть начинку. Закрийте начинку другою половиною тіста. Можете посипати пиріг кунжутом.
  • Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 40-45 хвилин.
  • Їжте на здоров’я!