Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково
Заливний пиріг з капустою і куркою в духовці
У цьому рецепті вам пропонується начинити заливний пиріг з капустою курячим м’ясом. Начинка буде соковита і ароматна, адже курка добре поєднується з капустою. Тісто для цього пирога готуємо на кефірі з майонезом.
Інгредієнти:
Кефір – 1 ст.
Майонез – 4 ст. л.
Яйце – 4 шт.
Борошно – 1.5 ст.
Розпушувач – 1,5 ч. л.
Філе курки – 300 р.
Капуста – ¼ качана.
Сіль, чорний мелений перець і свіжа зелень за смаком.
Процес приготування:
У посуд для замішування тіста налийте теплий кефір, додайте до нього вказане в рецепті кількість майонезу і яєць. Суміш трохи посоліть і перемішайте віночком.
В окрему тарілочку просійте борошно і змішайте її з розпушувачем.
Потім борошно пересипте в кефірну суміш і замісити тісто.
Куряче філе промийте, видаліть зайву вологу і поріжте його на тонкі брусочки.
Нашаткуйте капусту, посоліть, поперчіть і перетріть рукою.
Змішайте нарізані філе і капусту, і посипте начинку дрібно нарізаною свіжою зеленню.
Форму для пирога застеліть папером для випічки і змастіть рослинною олією.
Половину приготованого тесту вилийте у форму.
На нього рівним шаром розкладіть начинку. Закрийте начинку другою половиною тіста. Можете посипати пиріг кунжутом.
Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 40-45 хвилин.