Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів
Печінковий торт з свинячої печінки – це неперевершена святкова закуска. В його приготуванні немає нічого складного, але потрібно трохи часу і хороші, якісні інгредієнти. Як і з простим тортом, головне — дати йому добре просочитися. Тоді смак вийде витончений, ніжний, просто таїть у роті! Така закуска точно порадує ваших гостей!
Простий класичний рецепт торта зі свинячої печінки
Простий класичний печінковий торт зі свинячої печінки – це одна з найпопулярніших і смачних закусок. Без неї неможливо уявити жодне свято! Соковита, ніжна, з насиченим смаком – вона стане прикрасою будь-якого столу! Запасіться терпінням і приготуйтеся дивувати гостей!
Порції: 8
Час приготування: 3 години
Інгредієнти
Свиняча печінка 800 гр.
Морква 2 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Яйце куряче 3 шт.
Олія рослинна 50 гр.
Сіль ½ ч. л.
Борошно 4 ст. л.
Вершки 100 мл
Майонез столовий молочний 2 ст. л.
Огірки мариновані 3 шт.
Процес приготування:
Свинячу печінку промиваємо, вирізаємо протоки і нарізаємо на маленькі шматочки, готуючи печінку для м’ясорубки. Ставимо глибоку ємність і прокручуємо печінку через велику решітку в м’ясорубці.
Вбиваємо три яйця, додаємо вершки і сіль – ¼ ч. ложки. Перемішуємо масу.
Засипаємо борошно і вводимо половину рослинного масла. Ретельно збиваємо виделкою, щоб прибрати всі непотрібні борошняні грудочки.
Беремо сковороду, змащуємо рослинним маслом, нагріваємо і виливаємо першу порцію тіста для печінкового млинця так, щоб він розтікся по всій сковороді. Обсмажуємо з обох сторін приблизно по хвилині на помірному вогні. Важливо, щоб печінка присмажився.
Так потрібно посмажити все тісто з свинячої печінки.
Цибулю і моркву очищаємо. Морква натремо з допомогою великої терки, а цибулю поріжемо на невеликі частини. Змішаємо їх разом і насмажимо на рослинному маслі так, щоб маса стала м’якою – приблизно 7-10 хв.
На плоску тарілку покладемо один млинець, а на нього – частина овочевий засмажки.
Перекриваємо його ще одним печінковим млинцем. Його промаж майонезом. Потім мариновані огірки наріжемо дрібними кубиками і викладемо їх поверх майонезу.
Кладемо наступний млинець, перекриваємо його начинкою. Так чергуємо всі млинці.
Верхівку торта прикрасити по своєму смаку. Ставимо торт в холодильник просочуватися на півтори години.
Закуска готова! Можна діставати і подавати до столу! Приємного апетиту!
Ніжний торт зі свинячої печінки зі сметаною
Ніжний торт зі свинячої печінки зі сметаною – легка, повітряна і дуже поживна закуска. Приготована з шарів печінкових млинчиків з соковитою начинкою, вона точно сподобається кожному!
Порції: 10
Час приготування: 3 години
Інгредієнти:
Яйця – 3 шт.
Свиняча печінка – 700 гр.
Рослинне масло – 80 гр.
Цибуля – 3 шт.
Вершки – 125 мл
Борошно – 6 ст. л.
Морква – 4 шт.
Зелень – за смаком
Сметана – 150 гр.
Часник – 3 шт.
Мелений перець – ч. л.
Процес приготування:
Видаляємо з печінки плівку і білі жилки. Нарізаємо на квадрати і подрібнюємо на м’ясорубці або блендером.
Вливаємо половину склянки вершків.
Розбиваємо яйця і засипаємо перець з сіллю. Збиваємо суміш виделкою.
Вводимо борошно і замішуємо печінковий тісто.
Щоб млинці не підгоряли, заливаємо 3 ст. л. рослинного масла.
З лука знімаємо піну і нарізаємо на кубики. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
Смажимо цибулю та моркву на сковороді до легкого рум’янцю.
Змішуємо засмажку з 3 ст. ложками сметани.
Нарізаємо дрібними шматочками часточки часнику і змішуємо їх з засмажкою.
Також дрібно кришимо зелень.
Тепер частина тесту для млинців виливаємо на окрему наколінні сковороду, промазану маслом. Довго обсмажувати не потрібно, приблизно 2 хв на кожну сторону печінкового млинця, щоб він добре просмажився всередині.
Все тісто потрібно прожарити таким чином.
Потім робимо листковий торт. Кладемо один млинець на тарілку, зверху змащуємо овочевий засмажкою зі сметаною. Посипаємо шар зеленню і накриваємо наступним млинчиком. Його також змащуємо і посипаємо зеленню. Так проробляємо з усіма млинцями.
Останній шар добре промазуємо сметаною, також змащуємо боки і все рясно посипаємо зеленню.
Відправляємо наш торт настоятися і просочитися в холодильник.
Приємного апетиту!
Дуже смачний печеночный тортз цибулею та морквою
Печінковий торт з свинячої печінки з цибулею і морквою – це неймовірна закуска-делікатес. Свиняча печінка набагато корисніше м’ясних страв і на смак набагато цікавіше. Головне — врахувати всі тонкощі в приготуванні! Така закуска сподобається абсолютно всім і швидко зникне з тарілок!
Порції: 10
Час приготування: 2 години 30 хв.
Інгредієнти:
Борошно – 100 гр.
Свиняча печінка – 500 гр.
Молоко – 250 мл
Сіль – 1 ч. л.
Яйце – 2 шт.
Розпушувач – 2 шт.
Майонез – 100 гр.
Цибуля – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Часник – 2 шт.
Сіль – 1 ч. л.
Перець мелений – 1 ч. л.
Рослинне масло – 3 ст. л.
Плавлений сир – 1 шт.
Зелень (кріп, цибуля) – пучок
Процес приготування:
Печінку промиваємо і розрізаємо на невеликі частини, щоб відправити їх в блендер і подрібнити.
Вбиваємо яйця, розмішуємо суміш і вливаємо молоко.
Борошно перемішуємо разом з розпушувачем, засипаємо суміш до печінкової маси і добре все перемішуємо.
Зараз приступаємо до смаження печінкових млинців. Накаляем сковороду, протираємо її рослинним маслом і заливаємо тісто, так щоб його вистачило на весь діаметр сковороди.
З цієї кількості тіста вийти 10-13 млинців. Смажимо кожен до невеликої рум’яності.
Цибулю очищаємо від лушпиння. І нарізаємо дрібними шматочками для засмажки.
Моркву чистимо, крупно натираємо на тертці і змішуємо з цибулею, солимо. Відправляємо овочі смажитися, до легкої золотавості.
Заправляємо овочеву засмажку майонезом, приправляємо і досолює за смаком, якщо це потрібно.
Викладаємо на тарілку млинець і змащуємо його сумішшю з майонезу і овочів. Потім викладаємо наступний млинець і знову перекриваємо його начинкою. Повторюємо так всі шари. Останній шар прикрашаємо тертим плавленим сиром і дрібно нарізаною зеленню.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт торта зі свинячої печінки з молоком
Печінковий торт з свинячої печінки з молоком – апетитне, ситне і оригінальне блюдо. Свиняча печінка містить неймовірну кількість вітамінів, мінералів і білків. Це відмінне блюдо, щоб добре підкріпитися і отримати справжнє задоволення від обіду!
Порції: 10
Час готування: 7 годин
Інгредієнти:
Свиняча печінка – 800 гр.
Молоко – 400 мл
Курячі яйця – 3 шт.
Борошно – 100 гр.
Сіль – на смак
Майонез – 100 гр.
Морква – 2 шт.
Цибуля – 2 шт.
Сир плавлений – 1 шт.
Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Порада: перед приготуванням покладіть плавлений сир в морозилку.
Печінка миємо й нарізаємо невеликими шматками. У глибоку миску наливаємо склянку молока і замочуємо в ньому печінку, щоб торт не гірчив. Залишити печінку потрібно на 4-6 годин.
Просочені шматочки печінки відправляємо в блендер або перекручуємо через м’ясорубку.
До отриманої маси вливаємо 150 мл. молока, додаємо яйця і перемішуємо.
Засипаємо борошно і замішуємо тісто. Якщо утворилися грудочки, то розбиваємо їх віночком.
Заливаємо один ополоник тесту на розігріту і змащену рослинним маслом сковороду і розподіляємо його по всій поверхні. Чим тонше буде блін, тим ніжніше торт вийде в підсумку.
Блін смажимо з обох сторін по 2-3 хвилини, щоб печінка добре присмажився.
Моркву і цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками для засмажки. Змішуємо і солимо.
Смажимо на олії овочі до золотистого кольору.
Змішуємо овочі і майонез.
Сир натираємо на крупній тертці.
Збираємо листковий торт. Кладемо перший млинець, рясно змащуємо його майонезній сумішшю. Повторюємо процедуру, а на один із шарів покладемо тертий сир. Останній шар змащуємо майонезом і посипаємо зеленню.
Відправляємо в холодильник просочитися.
Приємного апетиту!
Печінковий торт з свинячої печінки з грибами
Печінковий торт з свинячої печінки з грибами – це неймовірно вишукана закуска. Свиняча печінка просочена грибною начинкою виходить дуже ніжною і легкою. Утриматися просто неможливо! Таке блюдо швидко зникає зі столу!
Порції: 10
Час приготування: 3 години
Інгредієнти:
Свиняча печінка – 900 гр.
Яйця – 4 шт.
Молоко – 100 мл
Сіль – на смак
Перець мелений – на свій смак
Борошно – 70 гр.
Печериці – 400 гр.
Цибуля – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Майонез – 100 гр.
Сир плавлений – 100 гр.
Часник – 1 шт.
Процес приготування:
Свинячу печінку моєму під проточною водою. Розрізаємо на частини, так щоб їх було зручно перекручувати на м’ясорубці. Лук очищаємо і ріжемо на 4 частини. Відправляємо шматки печінки і цибулю в м’ясорубку, подрібнюємо. Додаємо до них 2 яйця, вмішуємо молоко. Солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо.
З готової суміші випікаємо великі млинці, на всю сковороду. Обсмажуємо їх з кожної сторони.
Цибулю з морквою чистимо і подрібнюємо на тертці або ножем. Робимо зажарку на сковороді. Коли маса стане золотистою, додаємо до неї гриби. Печериці потрібно попередньо розрізати на 2-4 частини. Додаємо спеції і перемішуємо.
У глибоку ємність викладаємо майонез. Зелень миємо і кришимо. Часник пропускаємо через прес або дрібно нарізаємо на обробній дошці. Змішуємо всі інгредієнти.
Сир натремо на тертці.
2 яйця варимо і кришимо.
Кладемо на тарілку один млинець і промазуємо його майонезній масою, а зверху викладаємо грибну суміш. Наступний млинець також промазуємо грибною начинкою і майонезній. А третій викладаємо сиром і потім змащуємо майонезній сумішшю. Таким чином через 2 1 змащуємо всі шари.
Останній шар намазуємо часниково-майонезній начинкою і посипаємо яєчної крихтою.
Готовий торт ставимо в холод на 1 годину.
Приємного апетиту!
Торт з свинячої печінки, приготований в духовці
Торт з свинячої печінки, приготований в духовці – справжній кулінарний шедевр! Це ідеальне блюдо для святкового столу, але його можна також приготувати і для простого обіду. У духовці печінковий торт виходить ще більш ніжним і ароматним. Просто прекрасне блюдо!
Порції: 10
Час приготування: 3 години
Інгредієнти:
Свиняча печінка – 800 гр.
Яйця – 2 шт.
Сметана — ½ ст.
Сухарі (мелені) – 2 ст. л.
Вершкове масло – 100 гр.
Гриби – 300 гр.
Морква – 2 шт.
Цибуля – 3 шт.
Сіль/приправа – на свій смак
Процес приготування:
Цибуля почистимо від лушпиння і наріжемо невеликими квадратами, а морква натремо на тертці побільше.
Обсмажуємо суміш з нарізаних овочів на вершковому маслі до золотистого кольору.
Додаємо до овочів гриби і тушкуємо, щоб рідина з них випарувалася.
Свинячу печінку промиваємо, видаляємо білі прожилки і ріжемо на частини. Пропускаємо через м’ясорубку або блендер.
Змішуємо перетерту печінка з яйцями, сухарями і додаємо спеції і сіль.
На деко кладемо фольгу промазуємо її рослинним маслом.
Заливаємо перший шар печінкової маси, поверх нього викладаємо грибну начинку і знову заливаємо печінковий тісто. Чергуємо таким чином, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар повинен бути з тіста. Загортаємо фольгу так, щоб залишався проміжок.
Ставимо в духовку на 180 градусів і запікаємо 2 – 2, 30 години.
Ставимо готовий торт в холодильник.
Нарізаємо і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт торта зі свинячої печінки з часником
Печінковий торт з свинячої печінки з часником – це універсальна і дуже апетитна закуска. Торт готується шарами з смачних печінкових коржів. А ось з начинкою можна експериментувати! В цей раз спробуйте додати в блюдо пряні часточки часнику. Результат вас точно порадує!
Порції:10
Час приготування: 3 години
Інгредієнти:
Печінка свиняча – 600 гр.
Борошно – 60 гр.
Сметана – 100 мл
Яйце – 1 шт.
Цибуля – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Майонез – 150 мл
Часник – 2 шт.
Сіль, мелений перець – на смак
Петрушка пучок
Процес приготування:
Очищаємо від лушпиння цибулини і чистимо моркву. Цибуля будемо розрізати півкільцями, а ось моркву подрібнити через крупну тертку.
Тепер змішуємо овочі та на розігрітому рослинному маслі обсмажимо їх, поки вони не стануть м’якими і рум’яними.
Печінку промиваємо, вирізаємо прожилки, знімаємо плівку і режим на частини. А потім прокручуємо в м’ясорубці.
В печінкову масу вбиваємо яйце і перемішуємо.
Приправляємо і солимо отриману масу додаємо сметану і борошно. Знову заважаємо, розбиваючи грудочки і утворюючи цілісне тісто.
Нагріваємо сковороду і на рослинному маслі з печінкового тесту випікаємо коржі. Корж потрібно добре обсмажити з обох сторін. Він стане злегка золотистим. Таким чином смажимо все тісто.
Зубчики часнику очистити і пропускаємо через прес або ж дрібно кришимо ножем.
Перемішуємо часник і майонез.
Моєму і дрібно нарізаємо зелень.
Збираємо листковий торт. Для цього на один корж намазуємо часникову суміш, а зверху кладемо овочеву зажарку і посипаємо все зеленню. Знову викладаємо корж і повторюємо процес. Так потрібно викласти і змастити всі коржі.
Готовий торт ставимо в холодильник на 1,5 години.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний печінковий торт з манкою
Печінковий торт з свинячої печінки з манкою – це делікатес, гідний святкового столу. Ніжний, апетитний, з легким приємним ароматом – перед такою стравою неможливо встояти!
Порції: 6
Час приготування: 1 година 30 хв.
Інгредієнти:
Печінка (свинина) – 600 гр.
Гриби – 150 гр.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Яйце – 2 шт.
Сметана – 3 шт.
Манка – 3 ст. л.
Рослинна олія – 2 ст. л.
Сіль, перець – на смак
Помідор – 1 шт.
Сир – 100 гр.
Зелень – 2 пучок
Процес приготування:
Свинячу печінку промиваємо водою і видаляємо плівку і білі прожилки. Ділимо печінка на кілька шматочків, щоб було простіше її подрібнити в блендері (можна використовувати м’ясорубку).
У миску з печінковим фаршем, додаємо сметану, потім вбиваємо яйця, засипаємо манку і додаємо сіль і перець за смаком (0,5 ч. л. буде достатньо). Перемішуємо всі інгредієнти.
Цибулю і моркву очищаємо, нарізаємо (моркву можна натерти на тертці, а також подрібнити все в блендері). Смажимо овочі до легкого рум’янцю.
Гриби ріжемо на 2-3 частини і смажимо 15-20 хв.
Беремо форму для запікання, устеляємо на дно спеціальний папір. Виливаємо 1/3 печінкового тесту. Зверху викладаємо рівним шаром гриби. Потім знову половину залишився тесту. Викладаємо засмажку з овочів. І заливаємо останній шар тіста.
Ставимо форму в духову піч на 30 – 40 хв.
Виймаємо торт. Нарізаємо помідори тонкими кружальцями, викладаємо на верхівку торта, посипаємо його тертим сиром і зеленню.
Приємного апетиту!
Дуже простий торт зі свинячої печінки з майонезом
Печінковий торт з свинячої печінки з майонезом – дуже апетитний і неймовірно смачний делікатес. Його можна приготувати з будь печінки, але зі свинячої виходить особливо смачно. Коржі відмінно просочуються майонезній начинкою всього за кілька годин. І можна накривати стіл!
Порції: 8
Час готування: 5 годин
Інгредієнти:
Свиняча печінка – 700 гр.
Яйця – 3 шт.
Молоко – 250 мл
Борошно – 100 гр.
Сіль – за смаком
Майонез – 200 мл
Цибуля – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Процес приготування:
Свинячу печінку перед готуванням замочуємо в молоці на 1-2 години. Потім розрізаємо на шматочки і за допомогою комбайна (м’ясорубки, блендера) подрібнюємо її, утворюючи пюре. У нього вбиваємо одне яйце і 125 мл молока.
Молоко, що залишилося, перемішуємо з борошном. Збиваємо суміш виделкою, позбавляючись від грудочок.
З’єднуємо дві маси і замішуємо тісто. Воно вийде гущі, ніж звичне тісто для млинців.
Смажимо на сковороді коржі на помірному вогні. Кожну сторону приблизно 2-3 хв. Таким чином прожириваем всі коржі.
Луки і моркву чистимо, розрізаємо на шматочки і подрібнюємо в блендері.
Відправляємо овочеву суміш на сковороду і смажимо, поки суміш не стане м’яким і золотистим.
Змішуємо овочеву суміш з майонезом, додаємо приправи і солимо за смаком.
Тепер викладаємо перший шар печінкових коржів, на нього викладаємо начинку з майонезу і овочів. А зверху знову кладемо печінковий корж, змащений начинкою. Так викладаємо всі коржі.