Печінковий торт з свинячої печінки – це неперевершена святкова закуска. В його приготуванні немає нічого складного, але потрібно трохи часу і хороші, якісні інгредієнти. Як і з простим тортом, головне — дати йому добре просочитися. Тоді смак вийде витончений, ніжний, просто таїть у роті! Така закуска точно порадує ваших гостей!
Простий класичний рецепт торта зі свинячої печінки
Простий класичний печінковий торт зі свинячої печінки – це одна з найпопулярніших і смачних закусок. Без неї неможливо уявити жодне свято! Соковита, ніжна, з насиченим смаком – вона стане прикрасою будь-якого столу! Запасіться терпінням і приготуйтеся дивувати гостей!
Порції: 8
Час приготування: 3 години
Інгредієнти
- Свиняча печінка 800 гр.
- Морква 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Яйце куряче 3 шт.
- Олія рослинна 50 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Борошно 4 ст. л.
- Вершки 100 мл
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Огірки мариновані 3 шт.
Процес приготування:
- Свинячу печінку промиваємо, вирізаємо протоки і нарізаємо на маленькі шматочки, готуючи печінку для м’ясорубки. Ставимо глибоку ємність і прокручуємо печінку через велику решітку в м’ясорубці.
- Вбиваємо три яйця, додаємо вершки і сіль – ¼ ч. ложки. Перемішуємо масу.
- Засипаємо борошно і вводимо половину рослинного масла. Ретельно збиваємо виделкою, щоб прибрати всі непотрібні борошняні грудочки.
- Беремо сковороду, змащуємо рослинним маслом, нагріваємо і виливаємо першу порцію тіста для печінкового млинця так, щоб він розтікся по всій сковороді. Обсмажуємо з обох сторін приблизно по хвилині на помірному вогні. Важливо, щоб печінка присмажився.
- Так потрібно посмажити все тісто з свинячої печінки.
- Цибулю і моркву очищаємо. Морква натремо з допомогою великої терки, а цибулю поріжемо на невеликі частини. Змішаємо їх разом і насмажимо на рослинному маслі так, щоб маса стала м’якою – приблизно 7-10 хв.
- На плоску тарілку покладемо один млинець, а на нього – частина овочевий засмажки.
- Перекриваємо його ще одним печінковим млинцем. Його промаж майонезом. Потім мариновані огірки наріжемо дрібними кубиками і викладемо їх поверх майонезу.
- Кладемо наступний млинець, перекриваємо його начинкою. Так чергуємо всі млинці.
- Верхівку торта прикрасити по своєму смаку. Ставимо торт в холодильник просочуватися на півтори години.
Закуска готова! Можна діставати і подавати до столу! Приємного апетиту!