Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів

Печінковий торт з свинячої печінки – це неперевершена святкова закуска. В його приготуванні немає нічого складного, але потрібно трохи часу і хороші, якісні інгредієнти. Як і з простим тортом, головне — дати йому добре просочитися. Тоді смак вийде витончений, ніжний, просто таїть у роті! Така закуска точно порадує ваших гостей!

 Простий класичний рецепт торта зі свинячої печінки

Простий класичний печінковий торт зі свинячої печінки – це одна з найпопулярніших і смачних закусок. Без неї неможливо уявити жодне свято! Соковита, ніжна, з насиченим смаком – вона стане прикрасою будь-якого столу! Запасіться терпінням і приготуйтеся дивувати гостей!

Порції: 8

Час приготування: 3 години

Інгредієнти

  • Свиняча печінка 800 гр.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Олія рослинна 50 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Борошно 4 ст. л.
  • Вершки 100 мл
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Огірки мариновані 3 шт.

Процес приготування:

  • Свинячу печінку промиваємо, вирізаємо протоки і нарізаємо на маленькі шматочки, готуючи печінку для м’ясорубки. Ставимо глибоку ємність і прокручуємо печінку через велику решітку в м’ясорубці.
  • Вбиваємо три яйця, додаємо вершки і сіль – ¼ ч. ложки. Перемішуємо масу.
  • Засипаємо борошно і вводимо половину рослинного масла. Ретельно збиваємо виделкою, щоб прибрати всі непотрібні борошняні грудочки.
  • Беремо сковороду, змащуємо рослинним маслом, нагріваємо і виливаємо першу порцію тіста для печінкового млинця так, щоб він розтікся по всій сковороді. Обсмажуємо з обох сторін приблизно по хвилині на помірному вогні. Важливо, щоб печінка присмажився.
  • Так потрібно посмажити все тісто з свинячої печінки.
  • Цибулю і моркву очищаємо. Морква натремо з допомогою великої терки, а цибулю поріжемо на невеликі частини. Змішаємо їх разом і насмажимо на рослинному маслі так, щоб маса стала м’якою – приблизно 7-10 хв.
  • На плоску тарілку покладемо один млинець, а на нього – частина овочевий засмажки.
  • Перекриваємо його ще одним печінковим млинцем. Його промаж майонезом. Потім мариновані огірки наріжемо дрібними кубиками і викладемо їх поверх майонезу.
  • Кладемо наступний млинець, перекриваємо його начинкою. Так чергуємо всі млинці.
  • Верхівку торта прикрасити по своєму смаку. Ставимо торт в холодильник просочуватися на півтори години.

Закуска готова! Можна діставати і подавати до столу! Приємного апетиту!

Ніжний торт зі свинячої печінки зі сметаною

Ніжний торт зі свинячої печінки зі сметаною – легка, повітряна і дуже поживна закуска. Приготована з шарів печінкових млинчиків з соковитою начинкою, вона точно сподобається кожному!

Порції: 10

Час приготування: 3 години

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Свиняча печінка – 700 гр.
  • Рослинне масло – 80 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Вершки – 125 мл
  • Борошно – 6 ст. л.
  • Морква – 4 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сметана – 150 гр.
  • Часник – 3 шт.
  • Мелений перець – ч. л.

Процес приготування:

  • Видаляємо з печінки плівку і білі жилки. Нарізаємо на квадрати і подрібнюємо на м’ясорубці або блендером.
  • Вливаємо половину склянки вершків.
  • Розбиваємо яйця і засипаємо перець з сіллю. Збиваємо суміш виделкою.
  • Вводимо борошно і замішуємо печінковий тісто.
  • Щоб млинці не підгоряли, заливаємо 3 ст. л. рослинного масла.
  • З лука знімаємо піну і нарізаємо на кубики. Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці.
  • Смажимо цибулю та моркву на сковороді до легкого рум’янцю.
  • Змішуємо засмажку з 3 ст. ложками сметани.
  • Нарізаємо дрібними шматочками часточки часнику і змішуємо їх з засмажкою.
  • Також дрібно кришимо зелень.
  • Тепер частина тесту для млинців виливаємо на окрему наколінні сковороду, промазану маслом. Довго обсмажувати не потрібно, приблизно 2 хв на кожну сторону печінкового млинця, щоб він добре просмажився всередині.
  • Все тісто потрібно прожарити таким чином.
  • Потім робимо листковий торт. Кладемо один млинець на тарілку, зверху змащуємо овочевий засмажкою зі сметаною. Посипаємо шар зеленню і накриваємо наступним млинчиком. Його також змащуємо і посипаємо зеленню. Так проробляємо з усіма млинцями.
  • Останній шар добре промазуємо сметаною, також змащуємо боки і все рясно посипаємо зеленню.
  • Відправляємо наш торт настоятися і просочитися в холодильник.
  • Приємного апетиту!

    Дуже смачний печеночный торт з цибулею та морквою

    Печінковий торт з свинячої печінки з цибулею і морквою – це неймовірна закуска-делікатес. Свиняча печінка набагато корисніше м’ясних страв і на смак набагато цікавіше. Головне — врахувати всі тонкощі в приготуванні! Така закуска сподобається абсолютно всім і швидко зникне з тарілок!

    Порції: 10

    Час приготування: 2 години 30 хв.

    Інгредієнти:

    • Борошно – 100 гр.
    • Свиняча печінка – 500 гр.
    • Молоко – 250 мл
    • Сіль – 1 ч. л.
    • Яйце – 2 шт.
    • Розпушувач – 2 шт.
    • Майонез – 100 гр.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Морква – 2 шт.
    • Часник – 2 шт.
    • Сіль – 1 ч. л.
    • Перець мелений – 1 ч. л.
    • Рослинне масло – 3 ст. л.
    • Плавлений сир – 1 шт.
    • Зелень (кріп, цибуля) – пучок

    Процес приготування:

  • Печінку промиваємо і розрізаємо на невеликі частини, щоб відправити їх в блендер і подрібнити.
  • Вбиваємо яйця, розмішуємо суміш і вливаємо молоко.
  • Борошно перемішуємо разом з розпушувачем, засипаємо суміш до печінкової маси і добре все перемішуємо.
  • Зараз приступаємо до смаження печінкових млинців. Накаляем сковороду, протираємо її рослинним маслом і заливаємо тісто, так щоб його вистачило на весь діаметр сковороди.
  • З цієї кількості тіста вийти 10-13 млинців. Смажимо кожен до невеликої рум’яності.
  • Цибулю очищаємо від лушпиння. І нарізаємо дрібними шматочками для засмажки.
  • Моркву чистимо, крупно натираємо на тертці і змішуємо з цибулею, солимо. Відправляємо овочі смажитися, до легкої золотавості.
  • Заправляємо овочеву засмажку майонезом, приправляємо і досолює за смаком, якщо це потрібно.
  • Викладаємо на тарілку млинець і змащуємо його сумішшю з майонезу і овочів. Потім викладаємо наступний млинець і знову перекриваємо його начинкою. Повторюємо так всі шари. Останній шар прикрашаємо тертим плавленим сиром і дрібно нарізаною зеленню.
  • Приємного апетиту!

    Покроковий рецепт торта зі свинячої печінки з молоком

    Печінковий торт з свинячої печінки з молоком – апетитне, ситне і оригінальне блюдо. Свиняча печінка містить неймовірну кількість вітамінів, мінералів і білків. Це відмінне блюдо, щоб добре підкріпитися і отримати справжнє задоволення від обіду!

    Порції: 10

    Час готування: 7 годин

    Інгредієнти:

    • Свиняча печінка – 800 гр.
    • Молоко – 400 мл
    • Курячі яйця – 3 шт.
    • Борошно – 100 гр.
    • Сіль – на смак
    • Майонез – 100 гр.
    • Морква – 2 шт.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Сир плавлений – 1 шт.
    • Зелень – 1 пучок

    Процес приготування:

    Порада: перед приготуванням покладіть плавлений сир в морозилку.

  • Печінка миємо й нарізаємо невеликими шматками. У глибоку миску наливаємо склянку молока і замочуємо в ньому печінку, щоб торт не гірчив. Залишити печінку потрібно на 4-6 годин.
  • Просочені шматочки печінки відправляємо в блендер або перекручуємо через м’ясорубку.
  • До отриманої маси вливаємо 150 мл. молока, додаємо яйця і перемішуємо.
  • Засипаємо борошно і замішуємо тісто. Якщо утворилися грудочки, то розбиваємо їх віночком.
  • Заливаємо один ополоник тесту на розігріту і змащену рослинним маслом сковороду і розподіляємо його по всій поверхні. Чим тонше буде блін, тим ніжніше торт вийде в підсумку.
  • Блін смажимо з обох сторін по 2-3 хвилини, щоб печінка добре присмажився.
  • Моркву і цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками для засмажки. Змішуємо і солимо.
  • Смажимо на олії овочі до золотистого кольору.
  • Змішуємо овочі і майонез.
  • Сир натираємо на крупній тертці.
  • Збираємо листковий торт. Кладемо перший млинець, рясно змащуємо його майонезній сумішшю. Повторюємо процедуру, а на один із шарів покладемо тертий сир. Останній шар змащуємо майонезом і посипаємо зеленню.
  • Відправляємо в холодильник просочитися.
  • Приємного апетиту!

    Печінковий торт з свинячої печінки з грибами

    Печінковий торт з свинячої печінки з грибами – це неймовірно вишукана закуска. Свиняча печінка просочена грибною начинкою виходить дуже ніжною і легкою. Утриматися просто неможливо! Таке блюдо швидко зникає зі столу!

    Порції: 10

    Час приготування: 3 години

    Інгредієнти:

    • Свиняча печінка – 900 гр.
    • Яйця – 4 шт.
    • Молоко – 100 мл
    • Сіль – на смак
    • Перець мелений – на свій смак
    • Борошно – 70 гр.
    • Печериці – 400 гр.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Морква – 2 шт.
    • Майонез – 100 гр.
    • Сир плавлений – 100 гр.
    • Часник – 1 шт.

    Процес приготування:

  • Свинячу печінку моєму під проточною водою. Розрізаємо на частини, так щоб їх було зручно перекручувати на м’ясорубці. Лук очищаємо і ріжемо на 4 частини. Відправляємо шматки печінки і цибулю в м’ясорубку, подрібнюємо. Додаємо до них 2 яйця, вмішуємо молоко. Солимо і перчимо. Ретельно перемішуємо.
  • З готової суміші випікаємо великі млинці, на всю сковороду. Обсмажуємо їх з кожної сторони.
  • Цибулю з морквою чистимо і подрібнюємо на тертці або ножем. Робимо зажарку на сковороді. Коли маса стане золотистою, додаємо до неї гриби. Печериці потрібно попередньо розрізати на 2-4 частини. Додаємо спеції і перемішуємо.
  • У глибоку ємність викладаємо майонез. Зелень миємо і кришимо. Часник пропускаємо через прес або дрібно нарізаємо на обробній дошці. Змішуємо всі інгредієнти.
  • Сир натремо на тертці.
  • 2 яйця варимо і кришимо.
  • Кладемо на тарілку один млинець і промазуємо його майонезній масою, а зверху викладаємо грибну суміш. Наступний млинець також промазуємо грибною начинкою і майонезній. А третій викладаємо сиром і потім змащуємо майонезній сумішшю. Таким чином через 2 1 змащуємо всі шари.
  • Останній шар намазуємо часниково-майонезній начинкою і посипаємо яєчної крихтою.
  • Готовий торт ставимо в холод на 1 годину.
  • Приємного апетиту!

    Торт з свинячої печінки, приготований в духовці

    Торт з свинячої печінки, приготований в духовці – справжній кулінарний шедевр! Це ідеальне блюдо для святкового столу, але його можна також приготувати і для простого обіду. У духовці печінковий торт виходить ще більш ніжним і ароматним. Просто прекрасне блюдо!

    Порції: 10

    Час приготування: 3 години

    Інгредієнти:

    • Свиняча печінка – 800 гр.
    • Яйця – 2 шт.
    • Сметана — ½ ст.
    • Сухарі (мелені) – 2 ст. л.
    • Вершкове масло – 100 гр.
    • Гриби – 300 гр.
    • Морква – 2 шт.
    • Цибуля – 3 шт.
    • Сіль/приправа – на свій смак

    Процес приготування:

  • Цибуля почистимо від лушпиння і наріжемо невеликими квадратами, а морква натремо на тертці побільше.
  • Обсмажуємо суміш з нарізаних овочів на вершковому маслі до золотистого кольору.
  • Додаємо до овочів гриби і тушкуємо, щоб рідина з них випарувалася.
  • Свинячу печінку промиваємо, видаляємо білі прожилки і ріжемо на частини. Пропускаємо через м’ясорубку або блендер.
  • Змішуємо перетерту печінка з яйцями, сухарями і додаємо спеції і сіль.
  • На деко кладемо фольгу промазуємо її рослинним маслом.
  • Заливаємо перший шар печінкової маси, поверх нього викладаємо грибну начинку і знову заливаємо печінковий тісто. Чергуємо таким чином, поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар повинен бути з тіста. Загортаємо фольгу так, щоб залишався проміжок.
  • Ставимо в духовку на 180 градусів і запікаємо 2 – 2, 30 години.
  • Ставимо готовий торт в холодильник.
  • Нарізаємо і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!

    Простий і смачний рецепт торта зі свинячої печінки з часником

    Печінковий торт з свинячої печінки з часником – це універсальна і дуже апетитна закуска. Торт готується шарами з смачних печінкових коржів. А ось з начинкою можна експериментувати! В цей раз спробуйте додати в блюдо пряні часточки часнику. Результат вас точно порадує!

    Порції:10

    Час приготування: 3 години

    Інгредієнти:

    • Печінка свиняча – 600 гр.
    • Борошно – 60 гр.
    • Сметана – 100 мл
    • Яйце – 1 шт.
    • Цибуля – 2 шт.
    • Морква – 2 шт.
    • Майонез – 150 мл
    • Часник – 2 шт.
    • Сіль, мелений перець – на смак
    • Петрушка пучок

    Процес приготування:

  • Очищаємо від лушпиння цибулини і чистимо моркву. Цибуля будемо розрізати півкільцями, а ось моркву подрібнити через крупну тертку.
  • Тепер змішуємо овочі та на розігрітому рослинному маслі обсмажимо їх, поки вони не стануть м’якими і рум’яними.
  • Печінку промиваємо, вирізаємо прожилки, знімаємо плівку і режим на частини. А потім прокручуємо в м’ясорубці.
  • В печінкову масу вбиваємо яйце і перемішуємо.
  • Приправляємо і солимо отриману масу додаємо сметану і борошно. Знову заважаємо, розбиваючи грудочки і утворюючи цілісне тісто.
  • Нагріваємо сковороду і на рослинному маслі з печінкового тесту випікаємо коржі. Корж потрібно добре обсмажити з обох сторін. Він стане злегка золотистим. Таким чином смажимо все тісто.
  • Зубчики часнику очистити і пропускаємо через прес або ж дрібно кришимо ножем.
  • Перемішуємо часник і майонез.
  • Моєму і дрібно нарізаємо зелень.
  • Збираємо листковий торт. Для цього на один корж намазуємо часникову суміш, а зверху кладемо овочеву зажарку і посипаємо все зеленню. Знову викладаємо корж і повторюємо процес. Так потрібно викласти і змастити всі коржі.
  • Готовий торт ставимо в холодильник на 1,5 години.
  • Приємного апетиту!

    Як приготувати смачний печінковий торт з манкою

    Печінковий торт з свинячої печінки з манкою – це делікатес, гідний святкового столу. Ніжний, апетитний, з легким приємним ароматом – перед такою стравою неможливо встояти!

    Порції: 6

    Час приготування: 1 година 30 хв.

    Інгредієнти:

    • Печінка (свинина) – 600 гр.
    • Гриби – 150 гр.
    • Цибуля – 1 шт.
    • Морква – 1 шт.
    • Яйце – 2 шт.
    • Сметана – 3 шт.
    • Манка – 3 ст. л.
    • Рослинна олія – 2 ст. л.
    • Сіль, перець – на смак
    • Помідор – 1 шт.
    • Сир – 100 гр.
    • Зелень – 2 пучок

    Процес приготування:

  • Свинячу печінку промиваємо водою і видаляємо плівку і білі прожилки. Ділимо печінка на кілька шматочків, щоб було простіше її подрібнити в блендері (можна використовувати м’ясорубку).
  • У миску з печінковим фаршем, додаємо сметану, потім вбиваємо яйця, засипаємо манку і додаємо сіль і перець за смаком (0,5 ч. л. буде достатньо). Перемішуємо всі інгредієнти.
  • Цибулю і моркву очищаємо, нарізаємо (моркву можна натерти на тертці, а також подрібнити все в блендері). Смажимо овочі до легкого рум’янцю.
  • Гриби ріжемо на 2-3 частини і смажимо 15-20 хв.
  • Беремо форму для запікання, устеляємо на дно спеціальний папір. Виливаємо 1/3 печінкового тесту. Зверху викладаємо рівним шаром гриби. Потім знову половину залишився тесту. Викладаємо засмажку з овочів. І заливаємо останній шар тіста.
  • Ставимо форму в духову піч на 30 – 40 хв.
  • Виймаємо торт. Нарізаємо помідори тонкими кружальцями, викладаємо на верхівку торта, посипаємо його тертим сиром і зеленню.
  • Приємного апетиту!

    Дуже простий торт зі свинячої печінки з майонезом

    Печінковий торт з свинячої печінки з майонезом – дуже апетитний і неймовірно смачний делікатес. Його можна приготувати з будь печінки, але зі свинячої виходить особливо смачно. Коржі відмінно просочуються майонезній начинкою всього за кілька годин. І можна накривати стіл!

    Порції: 8

    Час готування: 5 годин

    Інгредієнти:

    • Свиняча печінка – 700 гр.
    • Яйця – 3 шт.
    • Молоко – 250 мл
    • Борошно – 100 гр.
    • Сіль – за смаком
    • Майонез – 200 мл
    • Цибуля – 2 шт.
    • Морква – 2 шт.

    Процес приготування:

  • Свинячу печінку перед готуванням замочуємо в молоці на 1-2 години. Потім розрізаємо на шматочки і за допомогою комбайна (м’ясорубки, блендера) подрібнюємо її, утворюючи пюре. У нього вбиваємо одне яйце і 125 мл молока.
  • Молоко, що залишилося, перемішуємо з борошном. Збиваємо суміш виделкою, позбавляючись від грудочок.
  • З’єднуємо дві маси і замішуємо тісто. Воно вийде гущі, ніж звичне тісто для млинців.
  • Смажимо на сковороді коржі на помірному вогні. Кожну сторону приблизно 2-3 хв. Таким чином прожириваем всі коржі.
  • Луки і моркву чистимо, розрізаємо на шматочки і подрібнюємо в блендері.
  • Відправляємо овочеву суміш на сковороду і смажимо, поки суміш не стане м’яким і золотистим.
  • Змішуємо овочеву суміш з майонезом, додаємо приправи і солимо за смаком.
  • Тепер викладаємо перший шар печінкових коржів, на нього викладаємо начинку з майонезу і овочів. А зверху знову кладемо печінковий корж, змащений начинкою. Так викладаємо всі коржі.
  • Ставимо наш торт на холод на 1,5 – 2 години.
  • Приємного апетиту!