Печінковий торт з свинячої печінки – 9 простих покрокових рецептів

Печінковий торт з свинячої печінки – це неперевершена святкова закуска. В його приготуванні немає нічого складного, але потрібно трохи часу і хороші, якісні інгредієнти. Як і з простим тортом, головне — дати йому добре просочитися. Тоді смак вийде витончений, ніжний, просто таїть у роті! Така закуска точно порадує ваших гостей!

 Простий класичний рецепт торта зі свинячої печінки

Простий класичний печінковий торт зі свинячої печінки – це одна з найпопулярніших і смачних закусок. Без неї неможливо уявити жодне свято! Соковита, ніжна, з насиченим смаком – вона стане прикрасою будь-якого столу! Запасіться терпінням і приготуйтеся дивувати гостей!

Порції: 8

Час приготування: 3 години

Інгредієнти

  • Свиняча печінка 800 гр.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Олія рослинна 50 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Борошно 4 ст. л.
  • Вершки 100 мл
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Огірки мариновані 3 шт.

Процес приготування:

  • Свинячу печінку промиваємо, вирізаємо протоки і нарізаємо на маленькі шматочки, готуючи печінку для м’ясорубки. Ставимо глибоку ємність і прокручуємо печінку через велику решітку в м’ясорубці.
  • Вбиваємо три яйця, додаємо вершки і сіль – ¼ ч. ложки. Перемішуємо масу.
  • Засипаємо борошно і вводимо половину рослинного масла. Ретельно збиваємо виделкою, щоб прибрати всі непотрібні борошняні грудочки.
  • Беремо сковороду, змащуємо рослинним маслом, нагріваємо і виливаємо першу порцію тіста для печінкового млинця так, щоб він розтікся по всій сковороді. Обсмажуємо з обох сторін приблизно по хвилині на помірному вогні. Важливо, щоб печінка присмажився.
  • Так потрібно посмажити все тісто з свинячої печінки.
  • Цибулю і моркву очищаємо. Морква натремо з допомогою великої терки, а цибулю поріжемо на невеликі частини. Змішаємо їх разом і насмажимо на рослинному маслі так, щоб маса стала м’якою – приблизно 7-10 хв.
  • На плоску тарілку покладемо один млинець, а на нього – частина овочевий засмажки.
  • Перекриваємо його ще одним печінковим млинцем. Його промаж майонезом. Потім мариновані огірки наріжемо дрібними кубиками і викладемо їх поверх майонезу.
  • Кладемо наступний млинець, перекриваємо його начинкою. Так чергуємо всі млинці.
  • Верхівку торта прикрасити по своєму смаку. Ставимо торт в холодильник просочуватися на півтори години.

Закуска готова! Можна діставати і подавати до столу! Приємного апетиту!