Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото
Якщо ви ще ніколи не пробували меренговый рулет, значить, ви втратили дуже багато. Його ніжна, повітряна структура в поєднанні з ніжним кремом і соковитими ягодами, робить цей десерт незрівнянним. Ми приготували для вас чудову добірку, яка включає в себе 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото приготування меренгового рулету. Побалуйте себе і своїх близьких.
Покроковий рецепт меренгового рулету з малиною
Запевняємо вас, що, приготувавши одного разу меренговый рулет з малиною, ви ніколи не забудете цей чудовий смак. Цей десерт не схожий на решту випічку, кожен шматочок немов тане в роті, залишаючи після себе ніжне післясмак. Ну, просто райська насолода!
Час приготування: 1 година 10 хвилин
Кількість порцій: 8-10
Інгредієнти
Цукор-пісок 175 гр.
Вершки 1 склянку (200 мл) 33%
Яйце куряче 6 шт.
Фісташки 50 гр. (без солі)
Сік лимонний 1 ч. л.
Сіль на кінчику ножа
Цукрова пудра 2 ст. л.
Малина 100 гр.
Паста фісташкова 25 гр.
Процес приготування:
Отже, основа цього десерту – це добре збита яєчна основа. Тому насамперед потрібно відокремити білки від жовтків 6 яєць. Жовтки вам не знадобляться, тому їх можна використовувати для будь-якої іншої страви (або просто заморозити). Білки перекладіть в ємність для збивання і почніть збивати міксером на невеликій швидкості. Сильно збивати не варто, досить освіти легкої піни.
Міксер не вимикайте, а почніть потихеньку додавати сипучі інгредієнти: сіль на кінчику ножа і цукровий пісок. Потім додайте 1 чайну ложку соку лимона. Збивайте до тих пір, поки яєчна піна не придбає щільну консистенцію. Слід зазначити, що потрібно збивати на середній швидкості до повного розчинення цукру і тільки потім можна збільшити швидкість міксера на максимум.
Перед тим, як почати збивати яєчні білки, увімкніть, розігріватися духовку до 175ºС. Поки духова шафа прогрівається, візьміть деко застеліть його пергаментом і викладіть збиті білки. Акуратно і рівномірно разравняйте їх по всій поверхні дека. Надішліть білковий корж в нагріту духовку приблизно на 25 хвилин.
Поки випікається меренга, саме час зробити фісташкову начинку. Візьміть вершки (вони обов’язково повинні бути охолодженими) і вилийте їх в ємність для збивання. Починайте збивати, а потім поступово додайте цукрову пудру і фісташкову пасту (якщо у вас її не виявиться під рукою, то можна замінити ваніллю). Збивати потрібно до міцних піків.
Готову меренгу акуратно дістаньте з духовки. Тепер її потрібно відсудити, для цього візьміть чистий рушник і перекладіть на нього меренгу таким чином, щоб пергамент опинився зверху. Коли корж з білків повністю охолоне, зніміть пергамент. Тепер потрібно розподілити підготовлений крем по всій поверхні меренги. Поверх крему викладіть чисті ягоди свіжої малини і подрібнені фісташки. Акуратно скрутіть меренгу в досить щільний рулет, а потім оберніть його харчовою плівкою. Потрібно, щоб наш меренговый рулет як слід, просочився, для цього його потрібно поставити в холод на кілька годин. Перед подачею на стіл зніміть плівку і наріжте десерт на порційні шматочки.
Приємного чаювання!
Як приготувати меренговый рулет з маскарпоне?
Якщо ви втомилися від калорійних маслянистих тортів і здобних пирогів, то меренговый рулет з маскарпоне – це те, що вам потрібно: ніжний, повітряний, практично невагомий, він буквально тане в роті. Свіжі ягоди і гіркий шоколад ще більше підкреслюють ніжну консистенцію і яскравий вершковий смак цього чудового ласощі.
Інгредієнти:
Маскарпоне – 160 р.
Курячі яйця – 4 шт.
Гіркий шоколад – 35 р.
Цукровий пісок – 175 р.
Полуниця/малина – 80 р.
Цукор ванільний – 10 р.
Вершки жирністю 33% – 130 мл.
Цукрова пудра – 2,5 ст. л.
Процес приготування:
Меренга робиться виключно з курячих білків, тому першим ділом вам потрібно буде відокремити сирі білки від жовтків. Є багато способів як це зробити, тому підберіть для себе найбільш підходящий. Але стежте, щоб жовток ні в якому разі не потрапив в ємність з білками – це зіпсує меренгу. Жовтки можна використовувати для будь-якої іншої страви – в цьому рецепті вони вам не знадобляться.
Тепер потрібно правильно збити білки. Починати треба з самої повільної швидкості міксера. Перший етап збивання триває 1-1,5 хвилини. У вас повинна вийти ніжна піна. Після цього включіть більш потужний режим і збийте білки до білої піни. Слідкуйте, щоб вона не була надто густий – якщо трохи нахилити ємність, в якій ви збиваєте білки, то вони повинні трохи виливатися.
На цьому етапі потрібно додати у взбиваемую масу цукровий пісок. Робиться це безпосередньо в процесі збивання, невеликими порціями (ні в якому разі не висипте весь цукор відразу – білки опаде). Таким же чином додайте ванільний цукор. Тепер потрібно збити білки до міцної, густий піни, яка не буде вивалюватися навіть при перевертанні ємності для збивання.
Духова шафа увімкніть на 180ºС.. Поки ви збиваєте білки, духовка встигне як слід розігрітися.
Деко застеліть папером для випічки. Товстим шаром викладіть збиті білки на пергамент. Викладати треба саме товстим шаром, тому що після випічки меренга зазвичай опадає, і ви не зможете зняти її з пергаменту.
Деко з майбутньою меренгою поставте в добре розігріту духовку і готуйте близько 20 хвилин. Готовність перевірити дуже просто – маса придбає приємний золотистий колір. Дістаньте меренгу з духовки і акуратно перекладіть на чистий аркуш паперу для випічки, а той лист, на якому меренга выпекалась, зніміть. Дочекайтеся, поки корж повністю охолоне.
Поки остигає меренговый корж, займіться приготуванням крему. Потрібно як слід збити холодні вершки, коли вони набудуть щільну консистенцію, додайте 2,5-3 столові ложки цукрової пудри і збивайте ще близько 1-2 хвилин.
З’єднайте збиті солодкі вершки з сиром маскарпоне. Акуратно перемішайте віночком, але недовго, щоб крем не почав розшаровуватися.
Коли меренга повністю охолоне, перекладіть на неї крем з вершків і маскарпоне і розмажте по всьому коржу, залишаючи з кожного краю по 1-1,5 сантиметра.
Гіркий шоколад натріть на крупній тертці і рівномірно посипте їм меренгу.
Ягоди промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб вони трохи обсохнули (ягоди можна замінити на будь-які свіжі або консервовані фрукти). Розрізати кожну ягоду навпіл (малину різати не треба) і розкладіть по всьому меренговому коржу з кремом в довільному порядку. Акуратно скрутіть корж в досить щільний рулет. Поставте рулет в холодильник на кілька годин для просочення. Краще всього залишити меренговый рулет в холодильнику на ніч. Прикрасьте рулет по вашому смаку (розтопленим шоколадом, ягідним джемом, цукровою пудрою і т. д.) і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Дуже смачний меренговый рулет з фісташками і малиною
Нереально смачний десерт. Запевняємо вас, ви такого ще не пробували! Повітряне суфле, ніжний крем, соковиті ягоди і аромат фісташок. Таке поєднання текстур і смаків зведе з розуму будь-якого гурмана!
Інгредієнти:
Цукровий пісок – 190 р.
Яйця – 4 шт.
Свіжі ягоди малини – 110 р.
Вершки жирністю 33% – 180 мл
Ядра фісташок – 90 р.
Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
Оцет – 1 ч. л.
Цукрова пудра – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
Відокремте білки від жовтків 4 яєць. Для приготування меренги нам знадобляться тільки білки, тому яєчні жовтки сміливо можете використовувати в якому-небудь іншому блюді. Перекладіть білки в миску для збивання і за допомогою міксера, спочатку на низькій, а потім на високій швидкості збийте білки до міцної піни. Поступово, в процесі збивання, додайте 1 чайну ложку оцту, 1 столову ложку крохмалю та 190 грамів цукрового піску. Зверніть увагу на те, що додавати всі ці інгредієнти потрібно не відразу, а поступово, маленькими частинами.
Ядра фісташок подрібніть за допомогою м’ясорубки, блендера або кавомолки. Невеликими порціями додайте їх в білкову масу і акуратно перемішати лопаткою.
Далі нам знадобиться розігріта до 180 градусів духовка. Поки вона нагрівається, займіться підготовкою меренгового коржа. Для цього деко застеліть папером для випічки, а на неї товстим шаром викладіть збиті білки з фісташками. Розрівняйте. У вас має вийти досить високий корж (після випічки меренга опадає, тому спочатку шар повинен бути толстоватым). Поставте деко з тестом в добре нагріту духовку хвилин на 15-20 в залежності від конкретної духовки. Коли меренга стане приємного золотистого відтінку, її можна діставати з духовки. Після того, як меренга буде готова, обережно перекладіть її на новий аркуш пергаменту, а старий швидко видаліть, щоб він не встиг причепитися. Залиште корж до повного охолодження.
Малину швидко сполосніть в проточній воді і відкиньте на друшляк, щоб ягоди скла вся зайва рідина.
Охолоджені 33% вершки збийте міксером протягом 5 хвилин. Приблизно через 2,5 хвилини додайте до вершків цукрову пудру.
На остиглий рулет намажте крем зі збитих вершків і викладіть ягоди. Акуратно, допомагаючи собі пергаментом, скрутіть меренгу в досить щільний рулет. Покладіть рулет швом донизу і приберіть в холодильник години на 3-4, щоб корж встиг, як слід просочитися кремовою начинкою.
Приємного вам апетиту!
Рецепт приготування меренгового рулету від Енді шефа
Приголомшливий рецепт неймовірного ласощі, яка затьмарить всі десерти, які ви пробували до цього. Ніжний і повітряний меренговый рулет від знаменитого Енді шефа доведе вам, що вишукана кухня доступна кожному. Приступимо?
Інгредієнти:
Для меренгового коржа:
Арахіс смажений – 55 р.
Яєчний білок – 155 р.
Пудра цукрова – 155 р.
Пісок цукровий – 155 р.
Для крему:
Горіхова паста – 25 р.
Вода питна – 30 мл
Масло вершкове – 130 р.
Яєчний білок – 50 р.
Цукровий пісок – 95 р.
Процес приготування:
Арахіс обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору, а потім очистіть від лушпиння. При бажанні, ви можете замінити арахіс будь-якими іншими горіхами (чудово буде грати в цьому десерті, наприклад, фундук). Тепер горіхи потрібно перемолоти в кавомолці або блендері в дрібну крихту.
У миску для збивання додайте 155 грам курячого білка (таку масу білка можна отримати приблизно з 3-4 курячих яєць). Починати збивати білки треба на мінімальній швидкості міксера, поступово збільшуючи кількість обертів. Така техніка дозволить збагатити білки повітрям найбільш рівномірно, що як не можна краще позначиться на якості випічки.
В середині процесу збивання потрібно поступово почати додавати цукровий пісок. Тут ключове слово – поступово, інакше білки опаде, і з цього не вийде нічого путнього. Збивайте білки до тих пір, поки вони не перетворяться в міцну піну.
До збитим білків додайте цукрову пудру, яку попередньо потрібно просіяти через сито, щоб зробити практично невагомою. Силіконової лопаткою акуратно вмішайте пудру в білки.
Отриману масу перекладіть в кондитерський мішок з насадкою 14 міліметрів у діаметрі. Якщо так вийшло, що у вас немає кондитерського мішка, то скористайтеся звичайним поліетиленовим пакетом, відрізавши у нього куточок, щоб вийшов діаметр 14 міліметрів. На деко, який заздалегідь потрібно застелити тонким папером для випічки, нанесіть меренгу діагональними смужками. Розмір меренгового коржа повинен бути приблизно 20 на 30 сантиметрів.
Посипте отриману меренговую масу горіховою крихтою (не всієї).
Візьміть втулку від пергаменту і розріжте її таким чином, щоб її довжина стала 20 сантиметрів. Акуратно накрутіть пергамент разом з меренгою на втулку. У вас повинно вийти 2-3 такі втулки з меренгою.
Деко застеліть папером для випічки і акуратно покладіть на нього втулки з меренгою. Поставте деко в нагріту до 100º С духовку на 2-2,5 години.
Готову меренгу остудіть до кімнатної температури, а потім акуратно витягніть втулки. Залишилося дуже обережно зняти зсередини пергамент. Найскладніша частина позаду! Приступаємо до крему.
Спочатку треба зварити цукровий сироп з 30 мілілітрів води і 95 грам цукрового піску.
Поки вариться сироп, збийте курячий білок таким же чином, як описано в пункті 2.
Готовий сироп потрібно акуратно влити в білок, не припиняючи збивати його міксером. Дуже важливо лити сироп не на сам білок, а по стінці форми для збивання. Це вкрай важливо!
Пора додати дуже м’яке вершкове масло (теж поступово і теж дуже маленькими порціями). У самому кінці додайте в крем трохи горіхової пасти.
Перекладіть крем кондитерський мішок і наповніть ним меренгові трубочки приблизно на чверть. Потім насипте трохи мелених горіхів. Знову крем, потім горіхи, крем, горіхи, крем. Верх рулетів прикрасьте цілими горішками, які потрібно приклеїти кремом. Якщо десерт буде стояти в холодильнику, то крему знадобиться деякий час, щоб знову стати м’яким. Тому дістаньте меренговый рулет з холодильника хвилин за 15-20 до подачі на стіл.
Приємного апетиту!
Як зробити меренговый рулет з полуницею в домашніх умовах?
Дуже легкий і смачний літній десерт. Меренговый рулет з полуницею як не можна, до речі, підійде для посиденьок за чашкою чаю теплим літнім вечором.
Інгредієнти:
Свіжа полуниця – 300 р.
Білок яєчний – 4 шт.
Шоколад – 30 р.
Цукор ванільний – 10 р.
Пудра цукрова – 2 ст. л.
Цукровий пісок – 170 р.
Вершки жирністю 33% — 0,4 л.
Процес приготування:
Акуратно відокремте яєчні білки від жовтків. Жовтки в приготуванні меренги не беруть, тому їх можна використовувати, наприклад, для приготування смачного омлету або іншої випічки. Білки потрібно збити до міцної піни, поступово збільшуючи швидкість обертів міксера.
Приблизно на середині збивання додайте потроху цукор, а потім і ванільний цукор. Не поспішайте, треба все робити поступово.
Увімкніть Духовку на 180 градусів і дайте їй гарненько прогрітися, а в цей час застеліть деко папером для випічки. Акуратно перекладіть збиті з цукром білки і розподіліть по всьому листу. Поставте меренговое тісто у вже нагріту духовку хвилин на 15 або 20. Час приготування буде залежати від вашої духовки. Ви зрозумієте, що корж готовий, коли він придбає золотавий колір. Дістаньте меренгу з духовки і перекладіть на чистий аркуш паперу для випічки, акуратно знявши той лист, на якому выпекалась меренга.
Полуницю промийте в достатній кількості води, відкрутіть хвостики і покладіть сушитися на друшляк.
Охолоджені вершки збийте з цукровою пудрою до отримання кремоподібній маси.
Шоколад натріть на дрібній тертці.
Тепер намажте кремом, що вийшов остиглу меренгу, рівномірно розподіливши його по всій поверхні. Зверху викладіть нарізану половинками або пластинками полуницю і посипте тертим шоколадом.
Акуратно скрутіть меренговый корж в досить щільний рулет і приберіть в холодильник на кілька годин для просочення і застигання. Перед подачею можна прикрасити готовий рулет свіжими ягодами, кремом і тертим шоколадом.
Приємного вам чаювання!
Простий і смачний рецепт меренгового рулету з вишнею
Чудовий десерт, який як не можна, до речі, доведеться урожай вишні. Ніжний вершковий крем ідеально поєднується з приємною вишневої кислинкою, а обрамляє все це, ніжна, хрустка меренга. Непередаване задоволення!
Інгредієнти:
Свіжі ягоди вишні – 0,3 кг
Вершки 33% – 150 мл
Цукровий пісок – 200 р.
Лікер – 4 ч. л.
Пудра цукрова – для прикраси.
Яєчні білки – 4 шт.
Яблучний оцет – 1 ч. л.
Горіхи – 100 р.
Шоколад гіркий – 70 р.
Процес приготування:
Горіхи обсмажте на сухій сковороді протягом 10-15 хвилин, остудіть, а потім змеліть у велику крихту з допомогою блендера або кавомолки.
Відокремте білки від жовтків. Нам потрібні для цього рецепта тільки білки. Їх потрібно збити до міцної піни. Починати процес збивання необхідно на самій низькій швидкості міксера, поступово збільшуючи швидкість.
Коли білки перестануть бути прозорими, але ще не придбають щільну консистенцію, потихеньку додайте до них 100 грам цукрового піску і 1 чайну ложку оцту.
Випікатися меренга повинна в добре розігрітій духовці, тому, щоб заощадити час, заздалегідь поставте розігріватися духовку. Ідеальна температура для випічки меренги — 180ºС.
Застеліть деко пергаментом для випічки. Акуратно перекладіть з допомогою ложки або силіконової лопатки на нього збиту білкову масу. Викладати потрібно досить товстим шаром. Зверху посипте меренгу меленим горіхом. Випікайте в добре прогрітій духовці 15-20 хвилин.
Коли білковий корж стане золотистого кольору, дістаньте його з духовки і акуратно переверніть верхньою стороною вниз на чистий аркуш паперу для випічки, а з нижньої сторони зніміть пергамент, на якому лежала меренга. Дайте меренговому коржу повністю охолонути.
Шоколад розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані.
Саме час приготувати крем. Для цього потрібно дуже холодні вершки (прямо з холодильника) збити з 100 грамами цукру (не забувайте, що цукор завжди додається дуже повільно) до тих пір, поки вони не придбають ніжну кремову консистенцію. Ближче до кінця збивання додайте до вершків теплий розтоплений шоколад.
Коли меренга повністю охолоне, покрийте її рівним шаром вершкового-шоколадного крему, а потім зверху викладіть вимиті і очищені від кісточок вишні. З допомогою паперу для випічки, на якій лежить рулет, скрутіть меренгу в рулет. Перекладіть рулет швом вниз на блюдо і поставте в холодильник. Це потрібно для того, щоб крем схопився, а корж з меренги просочився. Через 2-3 години можна накривати на стіл і йти пити чай. Готовий рулет посипте цукровою пудрою.
Приємного вам чаювання!
Як спекти меренговый рулет з бананом?
Рецепт цього меренгового рулету прекрасно підійде, коли вам не хочеться довго стояти біля плити, але в той же час хочеться чогось легкого і смачного до чаю. Повітряне меренговое тісто, ніжний крем і солодкий банан. Що може бути краще?
Інгредієнти:
Яйця курячі – 5 шт.
Банан – 1 шт.
Сік лимонний – 1 ч. л.
Сир маскарпоне – 1 упаковка (200 р.).
Цукровий пісок – 200 р.
Вершки з масовою часткою жиру 33% – 310 мл.
Сіль поварена – 1 невелика щіпка.
Пудра цукрова – 110 р.
Ківі – 1 шт.
Процес приготування:
Меренговый рулет складається з хрусткого невагомого тесту – меренги – і ніжного вершкового крему. Займемося спочатку меренгою. Готується вона з яєчних білків, тому першим ділом відокремте білки від жовтків 5 яєць. Жовтки ви можете використовувати на свій розсуд у будь-яких інших стравах, а от білки потрібно перекласти в чашу для збивання і додати до нього щіпку солі. Включіть міксер на мінімальну швидкість і почніть потихеньку збивати курячі білки. Коли вони побіліють і почнуть купувати більш щільну консистенцію, додайте 1 столову ложку цукру. Збільште кількість обертів. Продовжуючи збивати, поступово додати весь цукор (по 1-2 столові ложки). У самому кінці, коли білки взобьются до стійких піків, додайте чайну ложку свіжовичавленого лимонного соку.
Деко застеліть папером для випічки. Акуратно перекладіть на папір збиту меренгу (викладати потрібно досить товстим шаром) і розрівняйте. Випікатися такий меренговый корж буде близько 40-45 хвилин в добре розігрітій до 150 º С духовці. Щоб зрозуміти, чи готова меренга, натисніть на неї пальцем: якщо вона хрумтить і тріскається, значить готова.
Коли меренга буде готова, дістаньте деко з духовки і акуратно перекладіть корж на чистий аркуш паперу для випічки. Нижній лист, на якому выпекалась меренга, акуратно зніміть. Залиште меренгу в такому положенні до повного охолодження.
Дістаньте з холодильника вершки і почніть збивати їх на низькій швидкості. Поступово збільшуйте швидкість і потроху додайте цукрову пудру. Коли вершки придбають щільну кремову консистенцію, додайте сир маскарпоне і зовсім трохи збийте. Крем готовий.
Ківі і банан вимийте, очистіть і наріжте кружечками.
На остиглу меренгу викладіть вершковий крем і рівномірно намажте його по всій поверхні. Не забудьте залишити трохи вільного місця (приблизно по 1,5-2 сантиметри) з кожного краю. На крем в довільному порядку викладіть шматочки банан і ківі, а потім скрутіть корж в досить щільний рулет. Покладіть готовий рулет на велике блюдо і приберіть його в холодильник на 3-4 години. Готовий рулет можна прикрасити залишками крему і фруктів або посипати цукровою пудрою.
Приємного вам апетиту!
Покроковий рецепт приготування шоколадного меренгового рулету
Любителям всього шоколадного присвячується. Спробуйте приготувати цей смачний і повітряний шоколадний рулет, який, безсумнівно, не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Та й він готується за лічені хвилини.
Інгредієнти:
Какао – 3 ст. л.
Вершки 33% — 150 мл
Сир маскарпоне – 250 р.
Пудра цукрова – 280 р.
Цукор ванільний – 10 р.
Яйця курячі – 4 шт.
Процес приготування:
Яйця акуратно розділіть на білки і жовтки. Для приготування цього десерту нам знадобляться тільки білки (жовтки можна використовувати за своїм розсудом у будь-якому іншому рецепті). Їх потрібно збити міксером спочатку на низькій швидкості, потім на середній і в самому кінці – на максимальній. В середині процесу збивання почніть потроху додавати цукрову пудру (всього потрібно додати 200 грам). Збивайте білки з пудрою до тих пір, поки вони не перетворяться в пишну піну.
Додайте до збитим білків 2 столові ложки какао, попередньо просіяного через сито. Перемішайте білки з какао силіконової лопаткою до придбання масою приємного шоколадного відтінку.
Розігрійте духовку до 160 градусів. Шоколадну меренгу перекладіть на деко, який попередньо потрібно застелити папером для випічки, трохи збризнути олією. Оскільки меренга має властивість спочатку збільшуватися в об’ємі в процесі випічки, а потім опадати після виймання з духовки, тому накладати на папір її потрібно досить товстим шаром. Піч меренгу потрібно дуже добре розігрітій духовці 15-20 хвилин. Тривалість випікання дуже сильно залежить від кожної конкретної духовки, тому орієнтуйтеся на той факт, що готова меренга, при натисканні на неї пальцем, повинна хрустіти і ламатися.
Дістаньте деко з духовки і накрийте шоколадний корж ще одним аркушем паперу для випічки, а потім акуратно переверніть меренгу. Нижній лист, на якому выпекалась меренга, потрібно акуратно зняти, а саму меренгу повністю охолодити.
Тепер можна приступати до приготування шоколадного крему. Першим ділом збийте охолоджені вершки з 80 грамів цукрової пудри. Поступово, по мірі того, як крем буде густіти, додайте невеликими частинами сир маскарпоне і збивайте до тих пір, поки крем не придбає ніжну, однорідну, щільну консистенцію.
Приблизно в середині процесу збивання не забудьте додати в крем 1 столову ложку просіяного через сито какао.
Намажте крем на охолоджену шоколадну основу, відступаючи з кожного краю по 2 сантиметри. Допомагаючи собі папером для випічки, акуратно скрутіть меренгу в рулет і відправте в холодильник не менше, ніж на 2 години для просочення. Готовий рулет можна прикрасити розтопленим шоколадом або цукровою пудрою.
Приємного вам апетиту!
Дієтичний меренговый рулет без цукру (ПП рецепт)
Ті, хто вирішив дотримуватися правильного харчування, часто скаржаться, що тепер їм доведеться назавжди відмовитися від солодких і смачних десертів. Але це абсолютно не так, і наш рецепт меренгового рулету без цукру прямий тому доказ. Правильне харчування може бути не тільки корисним, але і дуже смачним! Спробуйте.
Інгредієнти:
Мед – 2,5 ст. л.
Банан – 1 шт.
Полуниця – 100 р.
Яйця – 5 шт.
Вершки – 100 мл
Крохмаль (картопляний або кукурудзяний) – 2 ч. л.
Сир маскарпоне – 150-200 р.
Процес приготування:
Поки ви будете готувати всі інгредієнти для економії часу, включіть розігріватися духовку на 160ºС. Отже, тепер можна приступати до приготування меренги. Для неї нам знадобиться 5 яєчних білків, отже, спочатку потрібно білки відокремити від жовтків. Що робити з жовтками, вирішуйте за своїм розсудом, їх можна заморозити або використовувати для приготування якого-небудь іншого блюда. Білки потрібно гарненько збити міксером, починаючи з мінімальної швидкості, а потім поступово збільшуючи кількість обертів. Через кілька хвилин після початку збивання додайте потроху в ємність з білками 2 столові ложки меду. Збивайте білки з медом до утворення міцних піків (приблизно 5-7 хвилин), в самому кінці вмішайте в збиті білки просіяний крохмаль.
Тепер потрібно перекласти меренгу на деко, який потрібно обов’язково застелити папером для випічки або, як альтернатива, силіконовим килимком. Перекладіть меренгу товстим шаром розрівняти по всій поверхні дека. Поставте меренговый корж в духовку приблизно на 15-20 хвилин. Те, що меренга готова, ви зрозумієте по приємного золотистого відтінку. Дістаньте деко і акуратно переверніть меренгу, підстеливши під неї чистий аркуш пергаменту. Той шар паперів, на якому выпекалась меренга, потрібно акуратно видалити. Зачекайте, поки корж повністю охолоне.
Крем для цього рулету готується дуже просто: холодні вершки потрібно збити з половиною столової ложки меду (якщо вам здається, що крем недостатньо солодкий, ви можете додати ще трохи меду). Крем повинен бути міцною приємною консистенції.
Перекладіть крем на меренгу і розподіліть його рівномірно по всій поверхні коржа.
Банан і полуницю промийте в холодній воді, банан очистити, а полуницю трохи обсушити. Наріжте фрукти на тонкі пластини і викладіть їх на вершки.
Поверніть корж в рулет і приберіть на 3-4 години в холодильник. Смачний і корисний десерт готовий!
Приємного вам чаювання!
Мигдальний меренговый рулет з лимонними нотками
У цьому рецепті просто неймовірне поєднання смаків, яке закрутить голову будь-кому: хрустка меренга, ароматний мигдаль, терпкий лимон, і все це в нежнейшем кремі. Запаморочливе задоволення!
Інгредієнти:
Для меренги:
Яйця курячі – 6 шт.
Мигдаль (в пелюстках) – 30 р.
Цукрова пудра – 2-2,5 ст. л.
Цукровий пісок – 230 р.
Крохмаль – 1 ч. л.
Мигдальна есенція – ¼ ч. л.
Подрібнений мигдаль – 50 р.
Вершки з масовою часткою жиру 33% — 300-350 мл
Для лимонного крему:
Лимон – 1 шт.
Куряче яйце – 1 шт.
Картопляний крохмаль – 1 ч. л.
Масло вершкове – 30 р.
Цукровий пісок – 80 р.
Процес приготування:
Лимон ретельно вимити в проточній воді, потім розріжте його навпіл і натріть на тертці цедру. Після цього з обох половин лимона вичавте сік.
У невелику каструлю покладіть нарізане на невеликі шматочки вершкове масло і поставте на середній вогонь. Коли масло почне танути, додайте до нього свіжовичавлений лимонний сік, просіяний крохмаль і натерту на дрібній тертці цедру. Перемішайте, а потім додайте 80 грам цукру.
У невеликій мисочці збийте вінчиком куряче яйце протягом 10-15 секунд. Повільно перелийте його до розтопленого олії, і як слід перемішайте. Коли вийшла маса закипить, негайно зніміть каструлю з вогню і поставте остигати.
Перед тим, як приступати до приготування меренговой основи, підготуйте духовку: вона повинна бути розігріта до 190 градусів. Поки духовка нагрівається до потрібної температури, ви встигнете приготувати меренгу.
Ретельно відокремте білки від жовтків 5 яєць. Для меренги нам будуть потрібні тільки білки. Збийте їх з цукром міксером (починати потрібно з найменшої швидкості, поступово збільшуючи, а цукор потрібно додавати дуже повільно). Також в процесі збивання потрібно додати мигдалеву есенцію і чайну ложку просіяного через сито крохмалю. Продовжуйте збивати всі інгредієнти, поки вони не перетворяться в міцну піну з піками. У самому кінці додайте подрібнений мигдаль і акуратно вмішайте його в білки силіконової лопаткою.
Деко застеліть відповідним за розміром аркушем паперу для випічки (можна змастити невеликою кількістю рослинної олії) і перекладіть збиті білки. Розрівняйте. Поставте деко з меренгою в духовку десь на 15 хвилин.
З готового коржа зніміть папір для випічки і дайте меренге повністю охолонути. Після цього намажте меренгу лимонним кремом, а зверху присипте пелюстками мигдалю. Повільно поверніть корж в рулет і покласти швом вниз на блюдо. Поставте десерт в холодильник години на 4, за цей час він встигне добре просочитися.