Меренговый рулет – 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото

Якщо ви ще ніколи не пробували меренговый рулет, значить, ви втратили дуже багато. Його ніжна, повітряна структура в поєднанні з ніжним кремом і соковитими ягодами, робить цей десерт незрівнянним. Ми приготували для вас чудову добірку, яка включає в себе 10 покрокових рецептів в домашніх умовах з фото приготування меренгового рулету. Побалуйте себе і своїх близьких.

Покроковий рецепт меренгового рулету з малиною

Запевняємо вас, що, приготувавши одного разу меренговый рулет з малиною, ви ніколи не забудете цей чудовий смак. Цей десерт не схожий на решту випічку, кожен шматочок немов тане в роті, залишаючи після себе ніжне післясмак. Ну, просто райська насолода!

Час приготування: 1 година 10 хвилин

Кількість порцій: 8-10

Інгредієнти

  • Цукор-пісок 175 гр.
  • Вершки 1 склянку (200 мл) 33%
  • Яйце куряче 6 шт.
  • Фісташки 50 гр. (без солі)
  • Сік лимонний 1 ч. л.
  • Сіль на кінчику ножа
  • Цукрова пудра 2 ст. л.
  • Малина 100 гр.
  • Паста фісташкова 25 гр.

Процес приготування:

  • Отже, основа цього десерту – це добре збита яєчна основа. Тому насамперед потрібно відокремити білки від жовтків 6 яєць. Жовтки вам не знадобляться, тому їх можна використовувати для будь-якої іншої страви (або просто заморозити). Білки перекладіть в ємність для збивання і почніть збивати міксером на невеликій швидкості. Сильно збивати не варто, досить освіти легкої піни.
  • Міксер не вимикайте, а почніть потихеньку додавати сипучі інгредієнти: сіль на кінчику ножа і цукровий пісок. Потім додайте 1 чайну ложку соку лимона. Збивайте до тих пір, поки яєчна піна не придбає щільну консистенцію. Слід зазначити, що потрібно збивати на середній швидкості до повного розчинення цукру і тільки потім можна збільшити швидкість міксера на максимум.
  • Перед тим, як почати збивати яєчні білки, увімкніть, розігріватися духовку до 175ºС. Поки духова шафа прогрівається, візьміть деко застеліть його пергаментом і викладіть збиті білки. Акуратно і рівномірно разравняйте їх по всій поверхні дека. Надішліть білковий корж в нагріту духовку приблизно на 25 хвилин.
  • Поки випікається меренга, саме час зробити фісташкову начинку. Візьміть вершки (вони обов’язково повинні бути охолодженими) і вилийте їх в ємність для збивання. Починайте збивати, а потім поступово додайте цукрову пудру і фісташкову пасту (якщо у вас її не виявиться під рукою, то можна замінити ваніллю). Збивати потрібно до міцних піків.
  • Готову меренгу акуратно дістаньте з духовки. Тепер її потрібно відсудити, для цього візьміть чистий рушник і перекладіть на нього меренгу таким чином, щоб пергамент опинився зверху. Коли корж з білків повністю охолоне, зніміть пергамент. Тепер потрібно розподілити підготовлений крем по всій поверхні меренги. Поверх крему викладіть чисті ягоди свіжої малини і подрібнені фісташки. Акуратно скрутіть меренгу в досить щільний рулет, а потім оберніть його харчовою плівкою. Потрібно, щоб наш меренговый рулет як слід, просочився, для цього його потрібно поставити в холод на кілька годин. Перед подачею на стіл зніміть плівку і наріжте десерт на порційні шматочки.

Приємного чаювання!