Пиріжки на кефірі смажені на сковороді – 8 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Пиріжки на кефірі, смажені на сковороді, особливо улюблені нами, коли приготовані в домашніх умовах як з додаванням дріжджів, так і на швидкому кефирном бездрожжевом тесті. Такі пиріжки можна робити з різними начинками: з солодким джемом, зі свіжими фруктами, з картоплею, з капустою, з грибами, з м’ясним фаршем або з яйцями і цибулею… Нижче ви побачите 8 швидких і дуже смачних рецептів, пропонують варіанти кефіру тіста і всілякі начинок для смажених пиріжків. Кулинарьте з задоволенням!

Повітряні пиріжки на кефірі, смажені на сковороді: тісто «як пух»

Час приготування: 1,5 години.

Порцій: 12-15 шт.

Ці пиріжки на кефірі з додаванням дріжджів виходять повітряними, як пух. Їх можна смажити на сковороді, а можна і запекти в духовій шафі, щоб знизити калорійність страви. Пропонуємо вам рецепт смажених повітряних пиріжків з капустяної начинкою. Однак ви можете замінити її на свій розсуд і будь-який інший: картопляної, м’ясної чи солодкою.

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • Кефір 250 мл
  • Борошно 400 гр.
  • Сухі дріжджі 10 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Цукор-пісок 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Для начинки:
  • Капуста білокачанна 350 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Вода 50 мл
  • Томатний сік 50 мл
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Базилік сушений смаком

Процес приготування:

  • Влити кефір (він повинен бути кімнатної температури) в миску, вбити в нього яйця, присипати сіллю і цукром і добре розмішати інгредієнти віночком. Далі додайте в суміш ложку будь-якого рослинного масла і знову добре розколотіть.
  • Дріжджі для тіста повинні бути сухими, але дуже свіжими, а їх упаковка – неушкодженою. Додайте дріжджі в майбутнє тісто.
  • Туди ж введіть пару ложок борошна вищого сорту, добре розколотіть суміш віночком і дайте їй постояти не менше чверті години під серветкою, щоб дріжджі підійшли. Коли на суміші з’явиться пишна піна, можна працювати далі з тестом.
  • Дерев’яною або силіконової лопаткою розмішайте вміст миски і введіть туди двома-трьома частинами просіяне борошно, акуратно замішуючи тісто.
  • Ретельно його перемішувати після кожного додавання борошна. Додавши всю муку, вимішуйте тісто ще чверть години.
  • Добре замішане тісто скачайте в кулю, приберіть в миску і накрийте, залишивши підходити в теплому місці приблизно 20 хвилин.
  • Поки тісто росте, зробіть начинку. Капусту наріжте і викладіть в казан (або товстостінну каструлю), долийте трохи води і тушкуйте чверть години, помішуючи.
  • Поки гаситься капуста, велику моркву натріть на крупній тетерке і додайте її до капусти, потім посоліть і поперчіть. Якщо хочете надати начинці більше пікантності, присипте її сушеним базиліком.
  • Загасивши всі разом 5 хвилин, додайте в казан томатний сік і тушкуйте, поки зайва рідина не випарується, а овочі не приготуються повністю. Якщо у вас немає томатного соку, його можна замінити кількома дрібно нарізаними свіжими томатами. Начинку в пиріжки кладуть не гарячу, їй потрібно дати охолонути.
  • Тісто на дріжджах і кефірі вважається готовим до розкочуванні, коли воно добре збільшиться в об’ємі і придбає легкість і легкість, відчутну на дотик.
  • Обімніть тісто як слід.
  • Щоб було зручніше ліпити пиріжки, розділіть тісто на кілька частин. Кожну частину скачайте в валик, а все валики наріжте на порційні шматки.
  • Кожен шматок розкачайте в коржик або зліпіть їх руками. Товщина коржів – 5-7 мм В центр коржів викладайте начинку, краї добре защепніть, надавши пиріжкам красиву форму.
  • Смажте пиріжки в гарячому олії на добре розігрітій сковороді. Починайте смажити з тих пиріжків, які були зліплені першими, так як вони вже встигли підійти.
  • Пиріжки обсмажують до красивої рум’яності з двох сторін. Вогонь – середній, смажити можна і під кришкою.
  • Щоб позбавити готові пиріжки від надлишку олії, їх можна викласти із сковороди на паперовий рушник.

Приємного апетиту!