Заливний пиріг з капустою – 10 швидких і смачних рецептів з фото покроково

Існує безліч рецептів швидких пирогів, тому що випічка ця повітряна і дуже смачна. Заливний пиріг з капустою, спечений у духовці, готується з мінімумом тіста і великою кількістю начинки. Готувати його можна на основі кефіру, сметани, кисляку, майонезу і навіть йогурту. Начинку можна змінювати за бажанням.

Заливний пиріг з капустою і яйцем на кефірі в духовці

За цим рецептом ви можете швидко приготувати смачну домашню випічку для своїх близьких. Тісто будемо готувати на кефірі і начиним пиріг з капустою яйцем.

Час готування – 1 ч.

Порції – 10.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна ⅓ качана
  • Борошно 2 склянки
  • Кефір 2.5 склянки
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Олія соняшникова 5 ст. л.
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Сода харчова ½ ч. л.
  • Цукор-пісок за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • Почистіть цибулю і наріжте її на тонкі півкільця.
  • Цибулю посмажте до рум’яного кольору на розігрітій сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії. Потім налийте до нього 1/3 склянки води і тушкуйте, поки вся рідина не випарується.
  • Нашаткуйте тонкою соломкою частину качана капусти. Дрібно нарізана капуста готується швидше.
  • Капусту перекладіть в сковорідку до цибулі, посмажте 10-15 хвилин, потім налийте до неї трохи води, посоліть і ще тушкуйте 5-10 хвилин, постійно перемішуючи, щоб не підгоріла.
  • Трохи підігрійте потрібну кількість кефіру, перелийте його в посуд для замішування тіста, всипте соду і розмішайте. Потім розбийте в кефір два яйця і за допомогою міксера або віночком все перемішайте.
  • Борошно для тіста просійте через сито, щоб пиріг був більш повітряним. Порційно насипайте борошно до рідкій основі, продовжуючи тісто вимішувати міксером.
  • Замішують тісто до однорідного і без грудочок стану. Консистенція тіста повинна вийти, як густа сметана. Залиште тісто на 15 хвилин.
  • В обсмажену капусту вбийте два яйця. Можна яйця зварити заздалегідь, нашаткувати і додати до капусти. Але з сирими яйцями швидше.
  • Швидко, протягом 1 хвилини, посмажте капусту з яйцем.
  • Розігрійте духовку до 180°С і підготуйте форму для запікання. Форму застелити папером для випічки і добре намажте вершковим маслом, щоб потім пиріг легко дістався форми. Налийте у форму половину приготованого тесту. Згори покладіть рівним шаром смажену з яйцем капусту, не вдавлюючи її в тісто.
  • На начинку налийте другу половину тіста і ложкою рівномірно розподіліть його по поверхні.
  • Запікайте пиріг протягом 40 хвилин. Потім рясно змастіть пиріг шматком вершкового масла і переверніть на обробну дошку дном вгору.
  • Акуратно розріжте приготований пиріг на порційні шматочки і розкладіть по тарілочках.
  • Подайте до капустяного пирога ароматний чай.

Приємного апетиту!