Існує безліч рецептів швидких пирогів, тому що випічка ця повітряна і дуже смачна. Заливний пиріг з капустою, спечений у духовці, готується з мінімумом тіста і великою кількістю начинки. Готувати його можна на основі кефіру, сметани, кисляку, майонезу і навіть йогурту. Начинку можна змінювати за бажанням.
Заливний пиріг з капустою і яйцем на кефірі в духовці
За цим рецептом ви можете швидко приготувати смачну домашню випічку для своїх близьких. Тісто будемо готувати на кефірі і начиним пиріг з капустою яйцем.
Час готування – 1 ч.
Порції – 10.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна ⅓ качана
- Борошно 2 склянки
- Кефір 2.5 склянки
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Яйце куряче 4 шт.
- Олія соняшникова 5 ст. л.
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Сода харчова ½ ч. л.
- Цукор-пісок за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Почистіть цибулю і наріжте її на тонкі півкільця.
- Цибулю посмажте до рум’яного кольору на розігрітій сковорідці з невеликою кількістю соняшникової олії. Потім налийте до нього 1/3 склянки води і тушкуйте, поки вся рідина не випарується.
- Нашаткуйте тонкою соломкою частину качана капусти. Дрібно нарізана капуста готується швидше.
- Капусту перекладіть в сковорідку до цибулі, посмажте 10-15 хвилин, потім налийте до неї трохи води, посоліть і ще тушкуйте 5-10 хвилин, постійно перемішуючи, щоб не підгоріла.
- Трохи підігрійте потрібну кількість кефіру, перелийте його в посуд для замішування тіста, всипте соду і розмішайте. Потім розбийте в кефір два яйця і за допомогою міксера або віночком все перемішайте.
- Борошно для тіста просійте через сито, щоб пиріг був більш повітряним. Порційно насипайте борошно до рідкій основі, продовжуючи тісто вимішувати міксером.
- Замішують тісто до однорідного і без грудочок стану. Консистенція тіста повинна вийти, як густа сметана. Залиште тісто на 15 хвилин.
- В обсмажену капусту вбийте два яйця. Можна яйця зварити заздалегідь, нашаткувати і додати до капусти. Але з сирими яйцями швидше.
- Швидко, протягом 1 хвилини, посмажте капусту з яйцем.
- Розігрійте духовку до 180°С і підготуйте форму для запікання. Форму застелити папером для випічки і добре намажте вершковим маслом, щоб потім пиріг легко дістався форми. Налийте у форму половину приготованого тесту. Згори покладіть рівним шаром смажену з яйцем капусту, не вдавлюючи її в тісто.
- На начинку налийте другу половину тіста і ложкою рівномірно розподіліть його по поверхні.
- Запікайте пиріг протягом 40 хвилин. Потім рясно змастіть пиріг шматком вершкового масла і переверніть на обробну дошку дном вгору.
- Акуратно розріжте приготований пиріг на порційні шматочки і розкладіть по тарілочках.
- Подайте до капустяного пирога ароматний чай.
Приємного апетиту!