Холодець з свинячих ніжок – класичний варіант смачної закуски. Це одне з найулюбленіших страв у кожного чоловіка. Ситна, з насиченим смаком, без нього неможливо уявити святковий стіл! Після такої закуски не шкодують компліментів!
Як зварити холодець з свинячих ніжок без желатину?
Зварити холодець з свинячих ніжок без желатину – значить приготувати традиційну російську закуску за старовинним рецептом. А тому у цієї страви свої секрети. Холодець виходить дуже наваристим, поживним і дуже смачним. Гості будуть приємно здивовані!
Порції: 8
Час готування: 6 годин
Інгредієнти
- Свинячі ноги 4 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 3 зубчики
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Свинячі ніжки промиваємо, скоблим ножем. Попередньо закипятим воду. Відправляємо ніжки в каструлю і заливаємо їх окропом так, щоб вода повністю покривала.
- Ставимо каструлю на плиту і на самому маленькому вогні варимо ніжки 5 годин.
- Тепер приступимо до овочів. Очищаємо цибулю, моркву і часник. І промиваємо овочі.
- Коли свинячі ніжки добре розваряться (дивіться, щоб м’ясо добре відокремлювалося від кістки), солимо бульйон і додаємо в нього овочі не розрізаючи, кладемо лавровий лист. І продовжуємо варити ще одну годину.
- Тепер дістаємо м’ясо і трохи його охолоджуємо, потім видаляємо з ніжок всі кісточки. А ось цибулю, часник і моркву нам більше не знадобляться. Свинину ж з жилками дрібно нарізаємо ножем.
- Викладаємо все у форму або глибоку тарілку, солимо на свій смак і перемішуємо.
- Тепер бульйон процідимо, щоб позбутися від дрібних кісточок. Заливаємо м’ясо бульйоном.
- Чекаємо, коли страва охолоне і ставимо його в холод до повного застигання.
Приємного апетиту!