Холодець з свинячих ніжок – 10 покрокових рецептів з фото

Холодець з свинячих ніжок – класичний варіант смачної закуски. Це одне з найулюбленіших страв у кожного чоловіка. Ситна, з насиченим смаком, без нього неможливо уявити святковий стіл! Після такої закуски не шкодують компліментів!

Як зварити холодець з свинячих ніжок без желатину?

Зварити холодець з свинячих ніжок без желатину – значить приготувати традиційну російську закуску за старовинним рецептом. А тому у цієї страви свої секрети. Холодець виходить дуже наваристим, поживним і дуже смачним. Гості будуть приємно здивовані!

Порції: 8

Час готування: 6 годин

Інгредієнти

  • Свинячі ноги 4 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 3 зубчики
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  • Свинячі ніжки промиваємо, скоблим ножем. Попередньо закипятим воду. Відправляємо ніжки в каструлю і заливаємо їх окропом так, щоб вода повністю покривала.
  • Ставимо каструлю на плиту і на самому маленькому вогні варимо ніжки 5 годин.
  • Тепер приступимо до овочів. Очищаємо цибулю, моркву і часник. І промиваємо овочі.
  • Коли свинячі ніжки добре розваряться (дивіться, щоб м’ясо добре відокремлювалося від кістки), солимо бульйон і додаємо в нього овочі не розрізаючи, кладемо лавровий лист. І продовжуємо варити ще одну годину.
  • Тепер дістаємо м’ясо і трохи його охолоджуємо, потім видаляємо з ніжок всі кісточки. А ось цибулю, часник і моркву нам більше не знадобляться. Свинину ж з жилками дрібно нарізаємо ножем.
  • Викладаємо все у форму або глибоку тарілку, солимо на свій смак і перемішуємо.
  • Тепер бульйон процідимо, щоб позбутися від дрібних кісточок. Заливаємо м’ясо бульйоном.
  • Чекаємо, коли страва охолоне і ставимо його в холод до повного застигання.

Приємного апетиту!