Курячі рулетики з начинкою в духовці – 10 покрокових рецептів з фото

Не знаєте, що б такого новенького приготувати на святковий стіл? Спробуйте здивувати гостей, подавши до столу курячі рулетики з начинкою в духовці. Не можете вибрати найкращий рецепт серед величезного розмаїття в мережі? Тоді наші 10 покрокових рецептів з фото допоможуть вам. Приступимо?

Курячі рулетики з сирною начинкою в духовці

Це просте і в той же час шалено смачну страву дуже легко приготувати. Вам знадобляться самі прості і звичні продукти, які в результаті перетворяться в ідеальну, легку і ніжну закуску. Також їх можна подати в якості основного гарячого блюда.

Час приготування: 1 годину

Кількість порцій: 2-4

Інгредієнти

  • Куряче філе 4 шт.
  • Сир вершковий 90 гр.
  • Перець болгарський ½ шт.
  • Рафінована соняшникова олія 2 ст. л.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 110 гр.
  • Перець чорний мелений на кінчику ножа
  • Цибуля зелена за смаком
  • Сухарі панірувальні 100 гр.
  • Сіль за смаком
  • Сік лайма 1 ст. л.

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно куряче філе промити під проточною водою і трохи обсушити паперовим рушником. Візьміть гострий ніж і акуратно розріжте кожне філе уздовж на дві частини приблизно однакової товщини. Кожну половинку накрийте харчової плівкою і трохи відбийте.
  • Болгарський перець промийте і розріжте навпіл, видаліть насіння і наріжте овоч на дрібні шматочки (так начинка вийде смачніше і ніжніше).
  • Твердий сир натріть на крупній тертці.
  • Пір’я зеленої цибулі промийте під проточною водою і гарненько струсніть, щоб з нього стекла зайва рідина. Потім наріжте пір’я цибулі тонкими кільцями.
  • У невеликій мисці змішайте вершковий сир, подрібнену цибулю і тертий на крупній тертці твердий сир. Туди ж додайте дрібно нарізаний болгарський перець і ретельно все перемішайте. Викладіть начинку ближче до одного з країв курячого філе і акуратно скрутіть його в рулетик. З кожної зі сторін проткніть рулет дерев’яними зубочистками, це запобіжить сильне витікання розплавленого сиру з готового блюда.
  • Для приготування соусу вам потрібно до соку лайма додати 2 столові ложки масла, щіпку солі і трохи меленого перцю. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Кожен рулет потрібно вмочити в отриманий соус, а потім покрутити в тарілці з панірувальними сухарями. Після цього складіть рулети на змащену невеликою кількістю рослинного масла форму.
  • Духовку треба як слід прогріти до 250ºС. Поставте в розігріту духову шафу підготовлені рулети і готуйте їх, не відкриваючи духовки, приблизно 35 хвилин. Перед подачею на стіл можна посипати готову страву дрібно посіченою зеленню.

Приємного апетиту вам і вашим гостям!