Якщо вже говорити про класику, то за всіма правилами качка по-пекінськи повинна готуватися в печі, і порода качки повинна бути пекінської, вона не така жирна. Але печі зараз рідкість і породу качок вибирати не доводиться. Не варто впадати у відчай, ми підібрали для вас шість рецептів, за допомогою яких ви зможете приготувати качку по-пекінськи в домашніх умовах.
Класичний рецепт качки по-пекінськи в домашніх умовах
Це блюдо в Пекіні вважається одним з найпопулярніших. Проте якщо у вас немає можливості, піде за ним у Китай, то ви зможете приготувати качку по-пекінськи самостійно, більш простим способом, тим більше, що часу у вас піде менше, ніж, якби ви готували за традиційним рецептом.
Час приготування: 90 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти
- Качка 1 шт.
- Мед 3 ст. л.
- Оцет рисовий 80 мл.
- Соус соєвий 80 мл.
- Приправи за смаком (гвоздика, аніс, кориця, сичуанський перець, фенхель)
- Імбир 1 шт.
- Сіль за смаком
- Вода 1.5 л
Процес приготування:
- Качку необхідно повністю розморозити, випатрати, ретельно промити, висушити, зрізати жир з шийки і куприка.
- Для маринаду в каструлю наливаємо воду, кладемо туди нарізаний імбир, спеції, мед, вливаємо соєвий соус і рисовий оцет, рідина доводимо до кипіння і варимо 3-5 хвилин.
- Потім ошпарюємо отриманим маринадом тушку качки зі всіх сторін. Після цієї маніпуляції шкіра птиці трохи стянется і потемніє.
- Наповнюємо скляну пляшку водою, нанизуємо на неї качку і прибираємо в холодильник на добу. Як виняток допустимо і горизонтальне положення тушки, єдина умова – має бути повітря навколо всієї поверхні птиці.
- Перед тим, як почати готувати, дістаємо качку з холодильника і залишаємо при кімнатній температурі на годину. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Натираємо качку сіллю і кладемо на грати грудкою вгору, ставимо в духовку, під гратами розташуйте піддон або глибоке деко, туди буде стікати сік з птиці. Запікаємо до тих пір, поки шкірка не стане рум’яною, а сік при проколюванні – прозорим, зазвичай для цього потрібно 1,5-2 години. Вимикаємо духовку, залишаємо в ній качку на півгодини, а потім подаємо до столу з кисло-солодким соусом або соусом хойсин.
Приємного апетиту!