Качка по-пекінськи в домашніх умовах – 6 покрокових рецептів з фото

Якщо вже говорити про класику, то за всіма правилами качка по-пекінськи повинна готуватися в печі, і порода качки повинна бути пекінської, вона не така жирна. Але печі зараз рідкість і породу качок вибирати не доводиться. Не варто впадати у відчай, ми підібрали для вас шість рецептів, за допомогою яких ви зможете приготувати качку по-пекінськи в домашніх умовах.

Класичний рецепт качки по-пекінськи в домашніх умовах

Це блюдо в Пекіні вважається одним з найпопулярніших. Проте якщо у вас немає можливості, піде за ним у Китай, то ви зможете приготувати качку по-пекінськи самостійно, більш простим способом, тим більше, що часу у вас піде менше, ніж, якби ви готували за традиційним рецептом.

Час приготування: 90 хв.

Порцій: 2.

Інгредієнти

  • Качка 1 шт.
  • Мед 3 ст. л.
  • Оцет рисовий 80 мл.
  • Соус соєвий 80 мл.
  • Приправи за смаком (гвоздика, аніс, кориця, сичуанський перець, фенхель)
  • Імбир 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Вода 1.5 л

Процес приготування:

  • Качку необхідно повністю розморозити, випатрати, ретельно промити, висушити, зрізати жир з шийки і куприка.
  • Для маринаду в каструлю наливаємо воду, кладемо туди нарізаний імбир, спеції, мед, вливаємо соєвий соус і рисовий оцет, рідина доводимо до кипіння і варимо 3-5 хвилин.
  • Потім ошпарюємо отриманим маринадом тушку качки зі всіх сторін. Після цієї маніпуляції шкіра птиці трохи стянется і потемніє.
  • Наповнюємо скляну пляшку водою, нанизуємо на неї качку і прибираємо в холодильник на добу. Як виняток допустимо і горизонтальне положення тушки, єдина умова – має бути повітря навколо всієї поверхні птиці.
  • Перед тим, як почати готувати, дістаємо качку з холодильника і залишаємо при кімнатній температурі на годину. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Натираємо качку сіллю і кладемо на грати грудкою вгору, ставимо в духовку, під гратами розташуйте піддон або глибоке деко, туди буде стікати сік з птиці. Запікаємо до тих пір, поки шкірка не стане рум’яною, а сік при проколюванні – прозорим, зазвичай для цього потрібно 1,5-2 години. Вимикаємо духовку, залишаємо в ній качку на півгодини, а потім подаємо до столу з кисло-солодким соусом або соусом хойсин.

Приємного апетиту!