Якщо вже говорити про класику, то за всіма правилами качка по-пекінськи повинна готуватися в печі, і порода качки повинна бути пекінської, вона не така жирна. Але печі зараз рідкість і породу качок вибирати не доводиться. Не варто впадати у відчай, ми підібрали для вас шість рецептів, за допомогою яких ви зможете приготувати качку по-пекінськи в домашніх умовах.
Класичний рецепт качки по-пекінськи в домашніх умовах
Це блюдо в Пекіні вважається одним з найпопулярніших. Проте якщо у вас немає можливості, піде за ним у Китай, то ви зможете приготувати качку по-пекінськи самостійно, більш простим способом, тим більше, що часу у вас піде менше, ніж, якби ви готували за традиційним рецептом.
Час приготування: 90 хв.
Порцій: 2.
Інгредієнти
- Качка 1 шт.
- Мед 3 ст. л.
- Оцет рисовий 80 мл.
- Соус соєвий 80 мл.
- Приправи за смаком (гвоздика, аніс, кориця, сичуанський перець, фенхель)
- Імбир 1 шт.
- Сіль за смаком
- Вода 1.5 л
Процес приготування:
- Качку необхідно повністю розморозити, випатрати, ретельно промити, висушити, зрізати жир з шийки і куприка.
- Для маринаду в каструлю наливаємо воду, кладемо туди нарізаний імбир, спеції, мед, вливаємо соєвий соус і рисовий оцет, рідина доводимо до кипіння і варимо 3-5 хвилин.
- Потім ошпарюємо отриманим маринадом тушку качки зі всіх сторін. Після цієї маніпуляції шкіра птиці трохи стянется і потемніє.
- Наповнюємо скляну пляшку водою, нанизуємо на неї качку і прибираємо в холодильник на добу. Як виняток допустимо і горизонтальне положення тушки, єдина умова – має бути повітря навколо всієї поверхні птиці.
- Перед тим, як почати готувати, дістаємо качку з холодильника і залишаємо при кімнатній температурі на годину. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Натираємо качку сіллю і кладемо на грати грудкою вгору, ставимо в духовку, під гратами розташуйте піддон або глибоке деко, туди буде стікати сік з птиці. Запікаємо до тих пір, поки шкірка не стане рум’яною, а сік при проколюванні – прозорим, зазвичай для цього потрібно 1,5-2 години. Вимикаємо духовку, залишаємо в ній качку на півгодини, а потім подаємо до столу з кисло-солодким соусом або соусом хойсин.
Приємного апетиту!
Як запекти в духовці качку по-пекінськи з яблуками?
Вперше рецепт качки по-пекінськи був опублікований у книзі про здорову їжу персонального дієтолога імператора Китаю і довгий час вона вважалася делікатесом. З тих пір пройшло чимало часу і зараз можна знайти велику кількість варіацій рецептів знаменитої качки для приготування в домашніх умовах, ось один з них, качка по-пекінськи з яблуками.
Інгредієнти:
- Тушка качки – 1 шт.
- Яблука – 4-5 шт.
- Соєвий соус – 80 мл
- Оцет рисовий – 80 мл
- Корінь імбиру – 1 шт.
- Бадьян – 2 шт.
- Мед – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи (сичуанський перець, гвоздика, кориця, фенхель) – за смаком.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
![](/wp-content/uploads/2019/12/7373f026f017350bf25c7f2e678c54b8.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/b9cebbe0f909192b857b677e4e19e438.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/8a84c894bad389ce2d324b8590e8fe1a.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/aa0b85548c9d83fbe2ba920393762dd2.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/abb798359fe9b9655099924f6d5ce48d.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/d45ce860d7083fef50691eb4d4984813.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/45171a6c8f725818fb83746596b5bdfe.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/5da323820d4f43e321e61ed41f7a9a16.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/6bb3f2edfae57d597dda213ecba8e876.jpg)
Приємного апетиту!
Смачний і простий рецепт качка по-пекінськи з апельсинами
Давно не готували щось оригінальне? Зверніть увагу на качку по-пекінськи з апельсинами. Це воістину святкове блюдо, яке здивує ваших гостей своїм оригінальним смаком.
Інгредієнти:
- Тушка качки – 1 шт.
- Апельсини – 2-3 шт.
- Лимон – 1шт.
- Оцет рисовий – 80 мл
- Соєвий соус – 3 ст. л.
- Корінь імбиру – 1 шт.
- Бадьян – 2 шт.
- Мед – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Приправи (сичуанський перець, гвоздика, кориця, фенхель) – за смаком.
- Розмарин – за смаком.
- Чебрець – за смаком.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
![](/wp-content/uploads/2019/12/07bc33a6a5c7c055eb3556385fdbb691.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/d2bfe84e5bd6b2a5724868dda3e17758.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/d5f181a2ab61c55458f7db10d13800ab.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/c0f76e2016a6852927f0c8c1cf990234.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/d3f86640cbf0a49dbb8e45b185cafd47.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/d2ac19f3fed03d7ac3085c2cf8612fe5.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/a7aae6fae8c2ce3512ce54a087424783.jpg)
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування качки з соусом хойсин
Зробити ваші страви ще більш смачними може правильно підібраний соус. Традиційно з качкою по-пекінськи подають соус хойсин, який готується з ферментованих бобів.
Інгредієнти:
- Тушка качки – 1 шт.
- Мед – 3 ст. л.
- Кунжутне масло – 1-2 ст. л.
- Оцет рисовий – 80 мл
- Соєвий соус – 4 ст. л.
- Імбир – 2 ст. л.
- Чорний перець – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Для соусу:
- Соєвий соус – 80 мл
- Оцет – 40 мл
- Чорний бобовий соус – 80 мл
- Рідкий мед – 50 мл
- Кунжутне масло – 20 мл
- Соус чилі – 10 мл
- Приправа китайська «Пять спецій» – за смаком.
- Часник – 2 зубчики.
Процес приготування:
![](/wp-content/uploads/2019/12/58ed0ca56a48b66bd8a4032ad69e4c85.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/ef2b0712680d1a959dec5fc98c9936f8.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/de5ce56060cc4ca0a25d0d9e06aedd98.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/8a689a41cd9d574cd9a778602119ac6f.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/a77de549a68e90a3df9de5dad9c836a0.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/b1de115cb43a13699582080b4508751c.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/da57e908895ede3719061e6ace8bf225.jpg)
Приємного апетиту!
Дуже смачна качка по-пекінськи, приготована в мультиварці
У домашніх умовах ви також можете приготувати качку по-пекінськи з допомогою мультиварки. Такий спосіб зможуть освоїти кулінари будь-якого рівня, а м’ясо вийде ніжним і соковитим.
Інгредієнти:
- Тушка качки – 1 шт.
- Вода – 200 мл
- Соняшникова олія – 3 ст. л.
- Часник – 5 зубчиків.
- Чорний перець – за смаком.
- Петрушка – 1 пучок.
- Лавровий лист – 2 шт.
Процес приготування:
![](/wp-content/uploads/2019/12/851beb388e41227c8e56a51b30e5855c.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/263d4e926877797dc300e1fe38ee93c0.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/8fe52896a329c0d863d5dfa688375afe.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/429f0ac11132f2c98d2ab4cf8df7ab79.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/d2363de4724e58935c80059524ae590f.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/a9824b559868ce9ff2bd3541a276833d.jpg)
Приємного апетиту!
Класичний рецепт приготування качки по-пекінськи в рукаві
Приготування м’яса у рукаві має ряд своїх плюсів. По-перше, це досить швидко, по-друге, м’ясо виходить соковитим, по-третє, не потрібно витрачати час на миття духовки і дека.
Інгредієнти:
- Тушка качки – 1 шт.
- Мед – 1 ст. л.
- Соєвий соус – 200 мл
- Соус хойсин – 2 ст. л.
- Корінь імбиру – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Приправи (перець хуа-цзе, гвоздика, кориця, фенхель, аніс) – за смаком.
- Часник – 3 зубчики.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
![](/wp-content/uploads/2019/12/e13b5ca988a27e814170665e826e2357.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/b2ad5d7e7ed5dac2d8e312fea5a912eb.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/d490a36ccd2b36275f7a03a3b843ee99.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/a12494125922fab2fb3dcb51eeeaf662.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/5ae97b57b597f9bae7c9bbcccd5ce860.jpg)
Приємного апетиту!
Як приготувати млинці для качки по-пекінськи?
У китайській кухні деякі страви подають разом з тонкими млинцями, зазвичай у них загортають м’ясо, овочі і поливають соусами. Тому млинці повинні бути еластичними, легкими з прісним смаком. Пропонуємо вам освоїти рецепт млинчиків, які можна подавати до качки по-пекінськи.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Вода – 125 мл
- Кунжутне масло – 1-2 ст. л.
Процес приготування:
![](/wp-content/uploads/2019/12/c215caf0b3b3d94bf588f04e22355605.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/fca9b93c28b087f57fcb42db3ef3b2bf.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/1990a2a51523595f7e4f32b35d90ce9e.jpg)
![](/wp-content/uploads/2019/12/0e23111164c28119bf37537251d3c867.jpg)
Приємного апетиту!
Як правильно подати до столу і є качку по-пекінськи?
Якщо ви вже взялися за приготування такого вишуканого блюда, як качка по-пекінськи, то треба довести цю справу до кінця. Мало правильно її приготувати, але і для подачі качки по-пекінськи до столу, є деякі рекомендації, які ви можете виконати.
Перше, що потрібно знати, готову качку необхідно обробити. За китайською традицією птицю розрізають на 100 шматків, цього професійні кухарі навчаються додатково. Кістки, які залишаються після оброблення, обсмажують в клярі і потім варять з них суп.
Отже, тушку кладемо грудкою вниз, робимо надрізи над кісточками стегенець і далі по колу зрізаємо всю задню частину качки. Крила також відрізаємо, грудку відокремлюємо від кісток, передню частину знімаємо з стегенець і нарізаємо м’ясо шматочками, намагаємося це робити так, щоб на кожному шматочку була шкурка. Робимо це по можливості швидко, щоб качка не сильно охолола.
Щоб максимально відтворити атмосферу сходу, можна використовувати для сервіровки столу спеціальний посуд, а замість звичайних приладів запастися паличками.
Разом з качкою по-пекінськи подають нарізані овочі (свіжі огірки, маринована цибуля, імбир), соуси (хойсин, бобовий, гірчичний соус з чорничного варення) і спеціальні тонкі млинчики.
Шматочок курки мачає в соус, кладемо його на млинець, додаємо туди овочі за смаком, загортаємо і з задоволенням їмо. І ще одна маленька, але важлива деталь, млинець потрібно загортати від себе, за китайською традицією це приверне до вас успіх, процвітання і багатство.
Приємного апетиту!