Холодець з яловичини – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Простий рецепт приготування холодцю з яловичини та індички

Для тих, хто не терпить у холодець присутності хрящів і субпродуктів, є смачний рецепт цієї страви, приготованої на м’якоті яловичини і філе індички. Зрозуміло, в такому випадку холодець вариться з використанням желатину, адже інакше маса не застигне.

Час готування: 9 годин.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • М’якоть яловичини – 1 кг;
  • Філе індички – 650 г;
  • Вода – 5 л;
  • Желатин – 1 пачка (20 г);
  • Часник – 8 зубчиків;
  • Лавровий Лист – 4 шт.;
  • Сіль – за своїм смаком.

Процес приготування:

  • Широку каструлю заповнити водою, покласти туди ж філе індички і яловичину. Опустити у воду лаврові листи і поставити на середній вогонь.
  • Після того як вода дійде до кипіння, потрібно прибрати з його поверхні піну, зменшити вогонь до слабкого, щоб залишалося тільки легке рідкісне булькання окропу.
  • Відварювати м’ясні продукти близько 3 годин, прикривши каструлю кришкою не повністю. Обов’язково зрідка знімати піну ложкою.
  • Зняти каструлю з заготівлею з плити, укутати в теплу ковдру і залишити на 4 години на дозрівання.
  • Близько 1 склянки бульйону залишити для замочування гранульованого желатину.
  • Склянку бульйону остудити, засипати туди пакетик желатину, розмішати і залишити на годину для набухання.
  • Зубки часнику почистити і натерти на самій дрібній тертці.
  • Бульйон процідити через сито або марлю (він буде гарячим). Якщо бульйон охолов до теплого стану, нагріти його знову, не доводячи до кипіння, і додати набряклу желатинову масу разом з сіллю, розмішувати до повного розчинення інгредієнтів.
  • М’ясо розділити на волокна, розкласти одним шаром по дну підготовлених форм.
  • Розкласти по м’ясному шару дрібні шматочки часнику і залити все бульйоном на основі желатину.
  • Прибрати холодець на ніч у холодильник, щоб він остаточно застиг. Подавати з гірчицею або хріном.
  • Приємного апетиту!