Холодець з яловичини – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Простий рецепт приготування холодцю з яловичини та індички
Для тих, хто не терпить у холодець присутності хрящів і субпродуктів, є смачний рецепт цієї страви, приготованої на м’якоті яловичини і філе індички. Зрозуміло, в такому випадку холодець вариться з використанням желатину, адже інакше маса не застигне.
Час готування: 9 годин.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
М’якоть яловичини – 1 кг;
Філе індички – 650 г;
Вода – 5 л;
Желатин – 1 пачка (20 г);
Часник – 8 зубчиків;
Лавровий Лист – 4 шт.;
Сіль – за своїм смаком.
Процес приготування:
Широку каструлю заповнити водою, покласти туди ж філе індички і яловичину. Опустити у воду лаврові листи і поставити на середній вогонь.
Після того як вода дійде до кипіння, потрібно прибрати з його поверхні піну, зменшити вогонь до слабкого, щоб залишалося тільки легке рідкісне булькання окропу.
Відварювати м’ясні продукти близько 3 годин, прикривши каструлю кришкою не повністю. Обов’язково зрідка знімати піну ложкою.
Зняти каструлю з заготівлею з плити, укутати в теплу ковдру і залишити на 4 години на дозрівання.
Близько 1 склянки бульйону залишити для замочування гранульованого желатину.
Склянку бульйону остудити, засипати туди пакетик желатину, розмішати і залишити на годину для набухання.
Зубки часнику почистити і натерти на самій дрібній тертці.
Бульйон процідити через сито або марлю (він буде гарячим). Якщо бульйон охолов до теплого стану, нагріти його знову, не доводячи до кипіння, і додати набряклу желатинову масу разом з сіллю, розмішувати до повного розчинення інгредієнтів.
М’ясо розділити на волокна, розкласти одним шаром по дну підготовлених форм.
Розкласти по м’ясному шару дрібні шматочки часнику і залити все бульйоном на основі желатину.
Прибрати холодець на ніч у холодильник, щоб він остаточно застиг. Подавати з гірчицею або хріном.