Холодець з яловичини – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Домашній холодець з яловичини і свинячих ніжок
Як правило, в холодець з яловичини додають різні інші види м’яса, найчастіше це свинина. Закуска виходить дуже наваристою, пахучої, ситної. На приготування потрібно відвести 1 день, готувати краще відразу багато порцій. Холодець може зберігатися в холодильнику без втрати своїх смакових якостей близько тижня.
Час готування: 12 годин.
Порцій: 19.
Інгредієнти:
Яловичина – 1,6 кг;
Ніжки свинячі – 1,1 кг;
Цибуля ріпчаста – 1 головка;
Морква – 1 шт.;
Вода – 3 л;
Перець духмяний горошком – 12 шт.;
Перець чорний горошком – 8 шт.;
Часник – 10 зубчиків;
Лавровий Лист – 5 шт.;
Сіль – за своїм смаком.
Процес приготування:
Ніжки почистити, вимити і заздалегідь замочити в холодній воді, щоб прибрати зайву кров.
Потім продукт помити, порізати на шматки, якщо є необхідність.
У великій каструлі залити свинячі ноги водою і поставити на плиту.
Довести до кипіння, знявши шум, варити на мінімальному вогні приблизно 4 години. Доглядати весь час, щоб не було активного кипіння, страва має нудитися.
Після закінчення 4 годин додати очищені цибулю з морквою, посолити і готувати ще 2 години.
Додати перець, лавровий лист і дати варитися ще чверть години.
В кінці видавити через прес часник, дати страві 3 хв. кипіння і зняти з вогню.
М’ясо вийняти з бульйону разом з ніжками, бульйон процідити через кілька шарів марлі. М’ясо розібрати на волокна.
З ніжок зняти м’якоть і порізати дрібними шматочками.
Все м’ясо перемішати, розкласти по формах або глибоких тарілках, прикрасити за бажання шматочками варених яєць, консервованим горошком або кукурудзою, гілочками свіжої зелені або кружечками моркви.
Залити заготовки бульйоном і прибрати в холодне місце остигати, далі перемістити в холодильник.