Холодець з яловичини – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Домашній холодець з яловичини і свинячих ніжок

Як правило, в холодець з яловичини додають різні інші види м’яса, найчастіше це свинина. Закуска виходить дуже наваристою, пахучої, ситної. На приготування потрібно відвести 1 день, готувати краще відразу багато порцій. Холодець може зберігатися в холодильнику без втрати своїх смакових якостей близько тижня.

Час готування: 12 годин.

Порцій: 19.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1,6 кг;
  • Ніжки свинячі – 1,1 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  • Морква – 1 шт.;
  • Вода – 3 л;
  • Перець духмяний горошком – 12 шт.;
  • Перець чорний горошком – 8 шт.;
  • Часник – 10 зубчиків;
  • Лавровий Лист – 5 шт.;
  • Сіль – за своїм смаком.

Процес приготування:

  • Ніжки почистити, вимити і заздалегідь замочити в холодній воді, щоб прибрати зайву кров.
  • Потім продукт помити, порізати на шматки, якщо є необхідність.
  • У великій каструлі залити свинячі ноги водою і поставити на плиту.
  • Довести до кипіння, знявши шум, варити на мінімальному вогні приблизно 4 години. Доглядати весь час, щоб не було активного кипіння, страва має нудитися.
  • Після закінчення 4 годин додати очищені цибулю з морквою, посолити і готувати ще 2 години.
  • Додати перець, лавровий лист і дати варитися ще чверть години.
  • В кінці видавити через прес часник, дати страві 3 хв. кипіння і зняти з вогню.
  • М’ясо вийняти з бульйону разом з ніжками, бульйон процідити через кілька шарів марлі. М’ясо розібрати на волокна.
  • З ніжок зняти м’якоть і порізати дрібними шматочками.
  • Все м’ясо перемішати, розкласти по формах або глибоких тарілках, прикрасити за бажання шматочками варених яєць, консервованим горошком або кукурудзою, гілочками свіжої зелені або кружечками моркви.
  • Залити заготовки бульйоном і прибрати в холодне місце остигати, далі перемістити в холодильник.
  • Приємного апетиту!