Холодець з яловичини – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Як зварити холодець з яловичини в мультиварці?

Чим добре приготування холодцю в мультиварці, так це тим, що не доводиться годинами стояти над каструлею і знімати піну, можна встановити оптимальний режим томління м’яса в бульйоні, при якому воно не буде сильно кипіти. Приємним бонусом є те, що час приготування значно скорочується.

Час готування: 4 години 40 хв.

Порцій: 16.

Інгредієнти:

  • Голяшка яловича – 1,8 кг;
  • Яловичина (м’якоть) – 1,4 кг;
  • Вода – 1,2 л;
  • Цибуля ріпчаста – 120 г;
  • Морква – 80 г;
  • Часник – 21 г;
  • Сіль, приправи – за смаком;
  • Зелень свіжа – для прикраси.

Процес приготування:

  • Ніжки, посічені на кілька частин, вимочити в холодній воді, щоб позбутися від зайвої крові. Час від часу воду зливати і заливати нової, повторювати процес, поки вода не залишиться прозорою.
  • Овочі почистити і вимити, моркву порізати навпіл.
  • У чашу мультиварки викласти ніжки, м’якоть яловичини і підготовлені овочі, влити воду, посолити. Всипати будь-які прянощі, можна додавати сушений часник і зелень, суміш перців горошком, лавровий лист, кінзу.
  • Перешкодити і закрити кришку мультиварки. Встановити режим «М’ясо» і готувати протягом 90 хв.
  • Після закінчення роботи програми обережно відкрити кришку. Перекласти частини ніг і м’ясо в тарілку, бульйон процідити через марлю, складену в 4 шари. М’ясо зняти з кістки разом з хрящами, м’якоть розділити на волокна.
  • Все дрібно нарізати, змішати з очищеними зубчиками часнику, пропущеними через прес, і розкласти по порційних формах. Зверху розкласти гілочки вимитої зелені, можна додати прикраси з вареної моркви, яка залишилася від бульйону.
  • Залити процідженим бульйоном шаром, рівним висоті шару м’яса.
  • Залишити холодець остигати в холодному місці (гарячі страви відразу не можна поміщати в холодильник), а потім перенести в холодильник і залишити на 1,5-2 години до повної стабілізації. Вжити протягом 5 днів.
  • Приємного апетиту!