Холодець з яловичини – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Рецепт холодцю з яловичої голови
Смачний міцний холодець виходить з яловичої голови з додаванням частини яловичої ноги (суглоба). Тут бульйон вариться без додавання овочів, тільки на м’ясі і кістках.
Час готування: 9 годин.
Порцій: 13.
Інгредієнти:
Яловича голова – 2,5-3 кг;
Вода – 4 л;
Сіль – 2 ч. л.;
Лавровий Лист – 3 шт.;
Часник – 5 часточок.
Процес приготування:
Яловичу голову попросити на ринку порубати або зробити це вдома самостійно, стежити, щоб дрібні шматки кісток не потрапили до основної маси. Промити продукти в холодній воді, скласти в миску, залити водою і залишити відмокати на пару годин. Воду періодично зливати.
Потім знову промити яловичі кістки, скласти в глибоку каструлю і залити водою, поставити на середній вогонь.
Коли почнеться кипіння, потрібно зняти піну, зменшити вогонь до мінімального. Накрити каструлю кришкою і варити 7 годин.
За годину до закінчення варіння покласти в бульйон лавровий лист і всипати сіль.
По закінченні приготування в каструлі має залишитися приблизно 1/3 обсягу початкової рідини. Якщо бульйону більше, потрібно додати вогонь, щоб ще деяку кількість вологи выпарилось, інакше холодець буде погано застигати.
Коли все готово, м’ясо і кістки витягнути з бульйону, кістки звільнити від шматочків м’яса.
М’ясо розібрати на волокна, великі довгі волокна порізати. По дну форм для холодцю розкласти шматочки очищеного і пропущеного через прес часнику, покрити його шаром м’яса.
Бульйон кілька разів процідити через дрібне сито і залити зверху в форми на м’ясо.
Залишити на ніч у холодильнику, щоб страва застигло. Порізати на порційні брусочки і подавати до столу з хріном.