Холодець з яловичини – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Рецепт холодцю з яловичої голови

Смачний міцний холодець виходить з яловичої голови з додаванням частини яловичої ноги (суглоба). Тут бульйон вариться без додавання овочів, тільки на м’ясі і кістках.

Час готування: 9 годин.

Порцій: 13.

Інгредієнти:

  • Яловича голова – 2,5-3 кг;
  • Вода – 4 л;
  • Сіль – 2 ч. л.;
  • Лавровий Лист – 3 шт.;
  • Часник – 5 часточок.

Процес приготування:

  • Яловичу голову попросити на ринку порубати або зробити це вдома самостійно, стежити, щоб дрібні шматки кісток не потрапили до основної маси. Промити продукти в холодній воді, скласти в миску, залити водою і залишити відмокати на пару годин. Воду періодично зливати.
  • Потім знову промити яловичі кістки, скласти в глибоку каструлю і залити водою, поставити на середній вогонь.
  • Коли почнеться кипіння, потрібно зняти піну, зменшити вогонь до мінімального. Накрити каструлю кришкою і варити 7 годин.
  • За годину до закінчення варіння покласти в бульйон лавровий лист і всипати сіль.
  • По закінченні приготування в каструлі має залишитися приблизно 1/3 обсягу початкової рідини. Якщо бульйону більше, потрібно додати вогонь, щоб ще деяку кількість вологи выпарилось, інакше холодець буде погано застигати.
  • Коли все готово, м’ясо і кістки витягнути з бульйону, кістки звільнити від шматочків м’яса.
  • М’ясо розібрати на волокна, великі довгі волокна порізати. По дну форм для холодцю розкласти шматочки очищеного і пропущеного через прес часнику, покрити його шаром м’яса.
  • Бульйон кілька разів процідити через дрібне сито і залити зверху в форми на м’ясо.
  • Залишити на ніч у холодильнику, щоб страва застигло. Порізати на порційні брусочки і подавати до столу з хріном.
  • Приємного апетиту!