Лазанья з фаршем в домашніх умовах – 10 простих рецептів з фото покроково

Лазанья з фаршем – одна з найпопулярніших варіацій італійського блюда, яке легко приготувати в домашніх умовах. В якості щільних шарів, між якими укладається фарш, можуть служити як готові листи лазаньї, так і лаваш, пластини прісного тіста, макарони і навіть деякі овочі. Фарш теж може бути різний: курячий, свинячий, свино-яловичий і т. д.

Класичний рецепт лазаньї з фаршем в духовці

Основні компоненти даного рецепту – готові листи для лазаньї і м’ясний фарш. Для заливки використовується традиційний соус бешамель, а запікається страву під шаром тертого сиру. Для запікання вам знадобиться лист або прямокутна форма.

Час приготування: 50-60 хвилин

Кількість порцій: 8.

Інгредієнти

  • Листи лазаньї готові 9 шт.
  • Свинячий фарш 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Помідор 5 шт
  • Молоко коров’яче 400 мл.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сир Пармезан 25 гр.
  • Борошно 50 гр.
  • Рослинна олія, сіль, приправи за потреби 40 гр.

Процес приготування:

  • Порубати цибулю кубиками і пасерувати в гарячому маслі.
  • До цибулі викласти фарш, розмішати і смажити протягом 15-20 хвилин. За цей час рідина з фаршу повинна піти, а сам він придбати коричневий відтінок.
  • Томати відокремити від шкірки. Цей процес пройде успішно, якщо скористатися перевіреним методом: зробити на плодах надрізи, обшпарити їх окропом, а потім спокійно зняти шкірку і займатися очищеної м’якоттю.
  • Помістити у блендер розрізані на частини помідори без шкірки і зробити з них пюре.
  • Помідорну кашку викласти до фаршу, змішати з ним. З’єднати масу з томатною пастою, всипати потрібні приправи. Це можуть бути прованські трави, мелений перець, як чорний, так і червоний, орегано та інші. Загасити фарш з томатним пюре і приправами десь 15 хвилин на невеликому вогні.
  • Поки готується начинка, зробити соус-заливку. У сковорідці розтопити шматочок вершкового масла, змішати його з борошном, обсмажити хвилинку і почати вливати молоко, ритмічно помішуючи. Соус повинен закипіти, після чого слід зменшити вогонь і поварити бешамель до густоти кілька хвилин.
  • Деко або форму змастити маслом, влити невелику кількість соусу і укласти три листи лазаньї. Можливо, ви придбали продукт, який вимагає попереднього варіння – про це буде повідомлено на упаковці. Також листи можуть виявитися товстими, тоді їх можна викладати по одному. Поверх листів знову промазати частиною заливки, а потім викласти шар фаршу. Так послідовно повторювати, поки не використовуєте всі листи і фарш.
  • Останній шар листів промазати соусом, посипати тертим сиром і поставити блюдо запікатися в духовці. Температура в духовій шафі – у межах 180 градусів, час випікання – близько півгодини.
  • Розрізати лазанью з сирною скоринкою на порції і подавати з овочами і улюбленим напоєм.

Приємного апетиту!