Холодець з яловичини – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Простий і смачний рецепт яловичого холодцю з куркою
Холодець несе в собі користь для людського організму, в першу чергу для кісток. При варінні цієї страви утворюються речовини, добре впливають на зрощення хрящової і надкостной тканини. Холодець з яловичини з додаванням курки виходить ніжним, головне ретельніше розбирати м’ясо на дрібні волокна.
Час готування: 19 годин.
Порцій: 15.
Інгредієнти:
Голяшка яловича – 3 кг;
Курка – 800 г;
Цибуля ріпчаста – 1 головка;
Морква – 2 шт.;
Часник – 5 зубчиків;
Перець чорний – 7 горошин;
Духмяний перець – 6 горошин;
Лавровий Лист – 2 шт.;
Сіль – за своїм смаком.
Процес приготування:
Голяшку розрубати на 3 частини і добре вимочити у воді протягом 5 годин. Перемити і викласти частини ляшки в глибоку каструлю.
Туди ж покласти курятину (нижню частину тушки). Залити м’ясо холодною водою, щоб вона покривала курку з яловичиною.
До м’яса у воду додати очищені моркву і цибулю з лушпинням, а також суміш перців горошком і лавровий лист.
Бульйон довести до кипіння, весь час знімаючи піну. Вогонь зменшити до самого слабкого, накрити кришкою каструлю. Залишити готуватися близько 10 годин. Посолити бульйон в самому кінці варіння.
За весь час приготування половина бульйону википить, м’ясо розвариться, відокремиться від кісток.
Шумівкою дістати всі інгредієнти з каструлі, бульйон процідити через дрібне сито, викладене марлею, складеною в 4 рази.
М’ясо зняти з кісток, перебрати, відклавши окремо жирні шматочки, жили і шкірку, і обмацати руками на предмет дрібних кісточок і осколків кісток.
Почищений часник дуже дрібно нашаткувати, м’ясо нарізати на шматочки або розібрати на волокна. Додати часник до м’яса і перемішати.
По дну форми розподілити м’ясну масу. Бульйон перелити в каструлю, довести знову до кипіння і спробувати на сіль.
Залити м’ясо з часником бульйоном і прибрати застигати на холод, після чого поставити в холодильник.
Перед подачею обов’язково прибрати шар жиру з поверхні холодцю.