Холодець з яловичини – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Як приготувати смачний домашніх холодець в скороварці?
Всі знають, що в приготуванні холодцю найскладніше – це тривалий час очікування при варінні бульйону. Деколи час готування займає до 10-12 годин. Тут виручить скороварка, допомагаючи набагато швидше виварити природні желюючі речовини з хрящів в бульйон.
Час приготування: 3 години.
Порцій: 18.
Інгредієнти:
Яловичий м’ясний набір – 3 кг;
Часник – 8 зубчиків;
Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
Морква – 3 шт.;
Лавровий Лист – 3 шт.;
Вода – 3,2 л;
Перець горошок запашний і чорний – по 4 шт.;
Сіль і прянощі – за смаком;
Консервована кукурудза, свіжа зелень, горошок – для прикраси.
Процес приготування:
Купити м’ясний набір з яловичої ноги, хвоста, гомілки та 1/3 частини гомілки. Залити ці частини водою в тазу, залишити відмокати від зайвої крові на пару годин або навіть на ніч.
Вранці всі м’ясні компоненти промити чистою водою, переконатися у відсутності гострих дрібних уламків кісток. Якщо потрібно, поскоблить і укласти в скороварку.
Туди ж покласти очищену моркву, цибулю, перець, прянощі за смаком і сіль.
Залити водою, щоб вона трохи покривала кістки, накрити кришкою і залишити варитися протягом 2,5 годин.
М’ясо перекласти за допомогою шумівки в окрему миску, прибрати остигати. Бульйон процідити через дрібне сито, устеленное 4 шарами марлі.
М’ясо зняти з кісток і руками розібрати на волокна, що-то можна дрібно нарізати ножем, особливо якщо це невеликі хрящі.
М’ясну масу викласти в ємності, куди буде заливатися холодець. Вона повинна займати не більше 1/3 посуду.
Часник, заздалегідь почистивши, подрібнити гострим ножем, посипати їм м’ясо.
Розкласти по м’ясу гілочки свіжої вимитої зелені, консервований горошок або зерна кукурудзи. Можна вирізати прикраси з моркви.
Залити все заготовки м’ясним бульйоном, дати охолонути і прибрати на зберігання і повну стабілізацію в холодильник.