Холодець з яловичини – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Як приготувати смачний домашніх холодець в скороварці?

Всі знають, що в приготуванні холодцю найскладніше – це тривалий час очікування при варінні бульйону. Деколи час готування займає до 10-12 годин. Тут виручить скороварка, допомагаючи набагато швидше виварити природні желюючі речовини з хрящів в бульйон.

Час приготування: 3 години.

Порцій: 18.

Інгредієнти:

  • Яловичий м’ясний набір – 3 кг;
  • Часник – 8 зубчиків;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Морква – 3 шт.;
  • Лавровий Лист – 3 шт.;
  • Вода – 3,2 л;
  • Перець горошок запашний і чорний – по 4 шт.;
  • Сіль і прянощі – за смаком;
  • Консервована кукурудза, свіжа зелень, горошок – для прикраси.

Процес приготування:

  • Купити м’ясний набір з яловичої ноги, хвоста, гомілки та 1/3 частини гомілки. Залити ці частини водою в тазу, залишити відмокати від зайвої крові на пару годин або навіть на ніч.
  • Вранці всі м’ясні компоненти промити чистою водою, переконатися у відсутності гострих дрібних уламків кісток. Якщо потрібно, поскоблить і укласти в скороварку.
  • Туди ж покласти очищену моркву, цибулю, перець, прянощі за смаком і сіль.
  • Залити водою, щоб вона трохи покривала кістки, накрити кришкою і залишити варитися протягом 2,5 годин.
  • М’ясо перекласти за допомогою шумівки в окрему миску, прибрати остигати. Бульйон процідити через дрібне сито, устеленное 4 шарами марлі.
  • М’ясо зняти з кісток і руками розібрати на волокна, що-то можна дрібно нарізати ножем, особливо якщо це невеликі хрящі.
  • М’ясну масу викласти в ємності, куди буде заливатися холодець. Вона повинна займати не більше 1/3 посуду.
  • Часник, заздалегідь почистивши, подрібнити гострим ножем, посипати їм м’ясо.
  • Розкласти по м’ясу гілочки свіжої вимитої зелені, консервований горошок або зерна кукурудзи. Можна вирізати прикраси з моркви.
  • Залити все заготовки м’ясним бульйоном, дати охолонути і прибрати на зберігання і повну стабілізацію в холодильник.
  • Приємного апетиту!