Холодець з яловичини – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Смачний домашніх холодець з яловичини і свинячої рульки
Дуже поживний і запашний холодець виходить з м’яса яловичини і свинячої рульки. Таке блюдо можна сміливо пропонувати гостям під час застілля в якості частування, правильно приготувавши, прикрасивши і подавши. По можливості потрібно купити рульку домашньої свині.
Час готування: 10 годин.
Порцій: 17.
Інгредієнти:
Яловичина – 1 кг;
Свинина (рулька) – 1 кг;
Морква – 1 шт.;
Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
Лавровий Лист – 3 шт.;
Перець чорний і запашний горошком – 4 шт.;
Сіль – за своїм смаком;
Вода – 4 л.
Процес приготування:
Рульку і м’ясо порубати на шматки, виключити попадання осколків кісток в холодець (для цього все ретельно промити кілька разів).
Помістити м’ясні продукти в глибоку каструлю, залити холодною водою і додати очищені цибулю і моркву цілком.
Коли вода закипить, зняти піну столовою ложкою. Треба томити бульйон з м’ясом на слабкому вогні при дуже низькому рівні кипіння протягом декількох годин (від 6 до 7). Визначити, що м’ясо правильно зварилося, можна по тому, як воно буде легко відвалюватися від кісток, а якщо краплю бульйону перетерти між пальцями, це місце залишиться липким.
Всипати приправи і сіль, можна додати також спеціальну готову суміш спецій для холодцю.
Бульйон кілька разів процідити через найдрібніше сито, м’ясо розділити на волокна і викласти його шаром в 1-2 см за заздалегідь підготовленим глибоких тарілках.
Залити м’ясну масу зверху бульйоном акуратно, намагаючись, щоб волокна м’яса не спливали догори.
Весь жир з поверхні бажано відразу зняти столовою ложкою, інакше він потім застигне зверху негарним білим шаром, тоді його все одно доведеться прибирати.
Віднести всі миски з холодцем в холодильник і залишити стабілізуватися протягом кількох годин.