Фунчоза з куркою і овочами – це смачний салат зі скляної рисової локшини, традиційне блюдо азіатської кухні. Скляна локшина дуже добре вбирає в себе різні запахи, а тому салати з неї виходять особливо ароматними і сочними. Таке блюдо урізноманітнює звичне меню і приємно здивує гостей!
Фунчоза з куркою і овочами — покроковий рецепт гарячого страви
Фунчоза з куркою і овочами – дуже популярне блюдо в азіатських країнах. Його можна подавати як гаряче або ж в якості салату. Локшина фунчоза відмінно вбирає в себе аромат спецій, що надає страві особливу насиченість. Найкраще локшина поєднується з овочами і м’ясом. Таке блюдо точно сподобається всім!
Порції: 2
Час готування: півгодини
Інгредієнти
- Фунчоза 100 гр.
- Куряча грудка 250 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Часник 1 зубчик
- Соус соєвий 4 ст. л.
- Спеції для курки, за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне по смаку
Процес приготування:
- Закипятим воду і заллємо окропом локшину. Залишаємо її, щоб вона розм’якла на 3-5 хв. Зливаємо воду через друшляк.
- Цибуля почистимо і нарізаємо його півкільцями. На сковороді на рослинному маслі обсмажимо цибулю з усіх боків, до м’якого стану. Вогонь краще вибрати середній.
- Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо (добре для цієї страви мати спеціальну корейську тертку, але можна скористатися звичайною, тільки побільше).
- Промиваємо курку. Даємо їй обсохнути. Нарізаємо на невеликі тонкі смужки. Додаємо шматочки до овочевої засмажки. Вливаємо трохи соєвого соусу, потім солимо і приправляємо за смаком.
- Часточку часнику очищаємо від лушпиння і дрібно кришимо ножем. Висипаємо його в блюдо і готуємо, поки всі інгредієнти не просмажаться повністю.
- В кінці додаємо в блюдо локшину, перемішуємо.
- Смажимо ще кілька хвилин (трохи, 2-3).
Приємного апетиту!