Фунчоза з куркою і овочами – 9 рецептів салату з фото покроково
Фунчоза з куркою і овочами – це смачний салат зі скляної рисової локшини, традиційне блюдо азіатської кухні. Скляна локшина дуже добре вбирає в себе різні запахи, а тому салати з неї виходять особливо ароматними і сочними. Таке блюдо урізноманітнює звичне меню і приємно здивує гостей!
Фунчоза з куркою і овочами — покроковий рецепт гарячого страви
Фунчоза з куркою і овочами – дуже популярне блюдо в азіатських країнах. Його можна подавати як гаряче або ж в якості салату. Локшина фунчоза відмінно вбирає в себе аромат спецій, що надає страві особливу насиченість. Найкраще локшина поєднується з овочами і м’ясом. Таке блюдо точно сподобається всім!
Порції: 2
Час готування: півгодини
Інгредієнти
Фунчоза 100 гр.
Куряча грудка 250 гр.
Морква 1 шт.
Цибуля ріпчаста ½ шт.
Часник 1 зубчик
Соус соєвий 4 ст. л.
Спеції для курки, за смаком
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Масло рослинне по смаку
Процес приготування:
Закипятим воду і заллємо окропом локшину. Залишаємо її, щоб вона розм’якла на 3-5 хв. Зливаємо воду через друшляк.
Цибуля почистимо і нарізаємо його півкільцями. На сковороді на рослинному маслі обсмажимо цибулю з усіх боків, до м’якого стану. Вогонь краще вибрати середній.
Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо (добре для цієї страви мати спеціальну корейську тертку, але можна скористатися звичайною, тільки побільше).
Промиваємо курку. Даємо їй обсохнути. Нарізаємо на невеликі тонкі смужки. Додаємо шматочки до овочевої засмажки. Вливаємо трохи соєвого соусу, потім солимо і приправляємо за смаком.
Часточку часнику очищаємо від лушпиння і дрібно кришимо ножем. Висипаємо його в блюдо і готуємо, поки всі інгредієнти не просмажаться повністю.
В кінці додаємо в блюдо локшину, перемішуємо.
Смажимо ще кілька хвилин (трохи, 2-3).
Приємного апетиту!
Фунчоза з соєвим соусом, приготована на сковороді
Фунчоза з соєвим соусом на сковороді – це соковите і ароматне азіатське блюдо. Фунчоза – скляна локшина з нейтральним смаком. Вона добре підходить для салатів, бо вбирає в себе аромат спецій і овочів. Це блюдо дуже просто приготувати. І виходить воно неймовірно яскравим і поживним!
Порції: 6
Час готування: годину
Інгредієнти:
Фунчоза – 200 гр.
Курка – 180 гр.
Огірок – 1 шт.
Перець – 1 шт.
Цибуля – 0,5 шт.
Морква – 1 шт.
Корінь імбиру – 1 см
Соєвий соус – 2 ст. л.
Білий кунжут – 1,5 ч. л.
Каррі – 0,5 ч. л.
Зелень – 0,5 ч. л.
Сіль, перець – за смаком
Цукор – щіпка
Процес приготування:
Курку промиваємо і позбавляємося від білої плівочки. Нарізаємо м’ясо однаковими шматочками на невеликі смужки.
Розігріємо сковороду, змащуємо її маслом. Викладаємо шматочки курки і приправляємо спеціями: додаємо карі, перець і солимо.
Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і моєму овочі. Нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву натремо на тертці.
Перець промиваємо, вичищаємо нутрощі від зерен і нарізаємо його тонкими смугами.
Всі овочі викладаємо на сковороду. Пасеруємо на рослинній олії. Але недовго, не потрібно прожарювати овочі, а тільки злегка обсмажити 3-5 хв. Даємо охолонути засмажки.
У каструлі кип’ятимо воду. Коли вона закипить, солимо воду і варимо локшину 2 хв. Зливаємо воду через друшляк і охолоджуємо холодною водою.
Перекладаємо все в глибоку миску і перемішуємо.
Моєму огірок і режим його на невеликі шматочки.
Додаємо його в миску і перемішуємо.
Вливаємо в блюдо соєвий соус і натираємо корінь імбиру. Зелень промиваємо і подрібнюємо. Додаємо в фунчозу. Приправляємо дрібкою цукру і кунжутом. Ставимо страву в холод на півгодини.
Приємного апетиту!
Курка теріякі з овочами і фунчозой
Курка теріякі з овочами і фунчозой – дуже простий рецепт азіатської кухні. Це дуже смачне, соковите блюдо, а соус теріякі володіє особливим ніжним ароматом. Його можна купити або приготувати самим. Вийде шалено апетитно!
Порції: 4
Час готування: 1 година 10 хв.
Інгредієнти:
М’ясо курки – 500 гр.
Соус теріякі – 70 мл
Фунчоза – 200 гр.
Перець, сіль – за смаком
Кунжут – 10 гр.
Рослинна олія – 40 мл
Зелена цибуля – 15 гр.
Процес приготування:
Куряче м’ясо промиваємо та нарізаємо шматочками. Заливаємо їх соусом теріякі і масажуємо шматочки, щоб вони просочилися соусом.
Обсмажуємо курячі шматочки на рослинному маслі.
Фунчозу варимо в підсоленій воді, як зазначено на упаковці. Намагайтеся не перетримати, інакше локшина розвариться. Зливаємо рідину.
Додаємо локшину до курки, перемішуємо. Смажимо пару хвилин, потім вимикаємо вогонь і залишаємо на 5 хв., щоб фунчоза просочилася соусом.
Викладаємо все в миску. Цибуля промиваємо та нарізаємо кільцями. Засипаємо його в миску, додаємо кунжут, перець і солимо все блюдо за смаком. Розмішуємо.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт фунчозы з куркою і овочами по-корейськи
Фунчоза з куркою і овочами по-корейськи – це неймовірний делікатесний салат по традиційному корейському рецептом. Він точно здивує ваших рідних і гостей. Смачний, поживний, з пряним ароматом – справжній кулінарний шедевр для святкового столу!
Порції:4
Час приготування: 40 хв.
Інгредієнти:
Фунчоза – 150 гр.
Філе курки – 200 гр.
Перець – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Лук фіолетовий – 1 шт.
Огірок (невеликий) – 1 шт.
Соєвий соус – 4 ст. л.
Сіль, перець – за смаком
Рослинна олія
Процес приготування:
Цибулину позбавляємо від лушпиння, нарізаємо його невеликими півкільцями і пасеруємо на рослинній олії.
Куряче філе миємо й нарізаємо на шматочки смужками. Додаємо їх до цибулі і смажимо.
Тепер додамо соєвий соус, добре перемішати продукти і тримаємо на помірному вогні ще 5 хв.
Для приготування локшини фунчозы закипятим воду. Заллємо її окропом і наполягаємо 5 хв. Тепер зливаємо воду, охолоджуємо локшину під холодною водою.
Перекладаємо всі продукти в миску. Перемішуємо.
Моєму і режим шматочками огірки.
Натираємо моркву на крупній тертці, перець ріжемо тонкими смужками, і обсмажуємо овочі на сковороді.
Додаємо моркву і перець в салат.
Солимо наше блюдо і приправляємо перцем. Розмішуємо готовий салат.
Приємного апетиту!
Фунчоза з куркою, овочами та кунжутом
Фунчоза з куркою, овочами та кунжутом – це яскраве, насичене ароматами блюдо, яке дуже популярне серед любителів азіатської кухні. Фунчоза, або як її ще називають, скляна локшина надає страві особливий обсяг і апетитний вигляд. Така страва стане прекрасним доповненням святкового столу!
Порції: 4
Час приготування: 45 хв.
Інгредієнти:
Фунчоза – 200 гр.
Куряче філе – 200 гр.
Перець – 1 шт.
Цибуля (фіолетовий) – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Часник – 1 зубчик
Соєвий соус – 4 ст. л.
Кунжут – 1 ст. л.
Огірок – 0,5 шт.
Зелена цибуля – 1 пучок
Рослинне масло – для смаження
Процес приготування:
Локшину фунчозу готуємо згідно з рецептом на упаковці. Кип’ятимо воду і заливаємо локшину, залишаємо її розм’якнути на 5 хв. (не передержите!), тепер зіллємо воду через друшляк і обдадим локшину холодною водою.
Філе курки промиваємо та нарізаємо його невеликими тонкими смужками. Обсмажуємо їх з обох сторін у соєвому соусі на розігрітій сковороді, змащеній олією
Чистимо цибулину і моркву. Цибулю нарізаємо півкільцями, а ось для моркви краще скористатися спеціальною насадкою, але, якщо її немає під рукою, натріть на крупній тертці.
Пасеруємо овочі до м’якості.
Перець миємо та очищаємо від насіння. Нарізаємо його тонкою соломкою і також обсмажуємо.
Часник пропускаємо через прес.
Змішуємо на сковороді курячі шматочки, всі овочі, часник і тримаємо на вогні 2-3 хв.
Огірок миємо й нарізаємо тонкою соломкою.
Додаємо огірок і локшину в нашу страву. Солимо і приправляємо перцем.
Перекладаємо все в тарілку для подачі. Промиваємо і подрібнюємо зелений лук. Посипаємо їм, а також кунжутом блюдо. Перемішуємо.
Приємного апетиту!
Смачний салат фунчоза з копченою куркою і овочами
Фунчоза з копченою куркою і овочами – це різновид класичного корейського салату. Це страва давно завоювало популярність далеко за межами Азії. Воно має насичений, соковитий смак, від якого просто неможливо відірватися. Таке блюдо гідно королівського столу!
Порції:4
Час готування: 35 хв.
Інгредієнти:
Курка (копчена) – 250 гр.
Локшина фунчоза – 200 гр.
Перець – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Сіль, перець – за смаком
Рослинна олія для смаження
Процес приготування:
Копчену курочку нарізаємо на маленькі шматочки.
Чистимо цибулину від лушпиння. Тепер очищаємо моркву. Змішуємо їх і обсмажуємо до м’якого стану на рослинному маслі.
Перець розрізаємо на половинки, выскребаем зсередини все насіння. Нарізаємо його тонкими смужками і смажимо кілька хвилин на сковороді.
Часник пропустимо через прес. Змішаємо його з перцем і ще посмажимо овочі 2-3 хв.
Локшину заллємо окропом і залишимо на 5-7 хв, щоб вона розм’якла. Після цього зіллємо воду. І промиємо локшину холодною водою.
Змішуємо всі готові інгредієнти для нашого салату: цибулю і моркву, часник з перцем, локшину і шматочки копченої курки.
Солимо і приправляємо перцем готову страву.
Порада: Для краси можна посипати салат зеленню і кунжутним насінням.
Приємного апетиту!
Як приготувати фунчозу з куркою і овочами в мультиварці?
Рецепт фунчозы з куркою і овочами в мультиварці – це смачний і поживний салат азіатської кухні. Для його приготування дуже зручно використовувати сучасну кухонну техніку. Так страва готується набагато швидше, і воно зберігає всі корисні властивості. Це простий і апетитний рецепт, з яким впоратися кожен!
Порції:4
Час готування: 35 хв.
Інгредієнти:
Свіжі огірки – 2 шт.
Курка – 200 гр.
Фунчоза – 200 гр.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Соєвий соус – 4 ст. л.
Часник – 1 зубчик
Сіль, перець – за смаком
Коріандр – за смаком
Рослинне масло – для смаження
Процес приготування:
Свіжі огірки миємо й розрізаємо їх навпіл, а потім режим тонкою соломкою. Засипаємо огірки сіллю, щоб вони пустили сік. Залишаємо на 30 хв.
М’ясо курки промиваємо водою і розрізаємо на шматочки смужками невеликої товщини. Вливаємо в тарілку соєвий соус і викачуємо в ньому шматочки, щоб вони злегка просочилися.
Включаємо мультиварку, змащуємо чашу рослинним маслом і викладаємо курячі шматочки разом з соусом. Встановлюємо режим «смаження», вибираємо час 20 хв. Закриваємо кришку мультиварки.
Приступаємо до овочів. Добре промиваємо. Нарізаємо цибулю півкільцями. Моркву натираємо на терці побільше. Перець очищаємо від насіння, ріжемо його тонкими смужками.
Засипаємо овочі в чашу до курки. Перемішуємо і обсмажуємо 10 хв.
Перед самим приготуванням, за 2-3 хв. засипаємо пропущений через прес часник.
Для локшини закипятим воду і заллємо її окропом на 5 хв. Потім зливаємо воду. Промиваємо локшину під холодною водою.
Наша курка і овочі готові. Перекладаємо все в тарілку. Додаємо локшину, огірки і спеції, солимо блюдо.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування фунчозы з куркою, овочами і квасолею
Фунчоза з куркою, овочами і квасолею – це апетитний салат за рецептом традиційної корейської кухні. Фунчозу також називають скляній локшиною за її зовнішній вигляд і особливі властивості. Вона відмінно вбирає в себе соки інших продуктів і аромат спецій. З цим соковитим, смачним салатом ваше меню заграє новими фарбами.
Порції: 4
Час приготування:40 хв.
Інгредієнти:
Курка – 250 гр.
Локшина фунчоза – 200 гр.
Стручкова квасоля – 200 гр.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Рисовий оцет – 50 мл
Соєвий соус – 50 мл
Сіль, перець – за смаком
Часник – 1 зубчик
Процес приготування:
Промиваємо стручкову квасолю, нарізаємо її приблизно однакового розміру і відправляємо на вогонь варитися до готовності (15-20 хв.)
Курку промиваємо, обсушуємо її паперовими рушниками і розрізаємо на невеликі шматочки. Відправляємо смажитися їх на досить сильному вогні. Приправляємо спеціями і солимо.
Тепер лук очистимо й наріжемо його півкільцями. Висипаємо його до курки і смажимо.
Чистимо і натираємо великою теркою моркву. Перець очищаємо від насіння, ріжемо тонкими смужками. Відправляємо все на сковороду.
Пропускаємо через прес часник.
Часник і варену стручкову квасолю додаємо на сковорідку, обсмажуємо. Всі овочі повинні бути м’якими.
Локшину фунчозу заллємо на 5-7 хв. кип’яченою водою. Зіллємо воду через друшляк, а локшину промиємо холодною. Фунчоза готова.
Перекладаємо фунчозу в глибоку миску, змішуємо її з куркою і овочами.
Заливаємо соєвим соусом салат і рисовим оцтом. Пробуємо і досолює за смаком. Даємо готовому страві настоятися в холодильнику 1 годину.
Приємного апетиту!
Дуже смачна фунчоза з куркою, овочами і грибами
Фунчоза з куркою, овочами і грибами – відмінна сезонна різновид традиційного азіатського салату. Зі свіжими грибочками це блюдо заграє новими фарбами. На смак –просто дивовижно! Соковита, поживна – так і хочеться з’їсти!
Порції: 4
Час приготування: 40 хв.
Інгредієнти:
Фунчоза – 150 гр.
Куряче філе – 150 гр.
Гриби – 150 гр.
Цибуля -1 шт.
Морква – 1шт.
Перець – 1 шт.
Сіль, перець мелений – за смаком
Олія – для смаження
Соєвий соус – 4 ст. л.
Процес приготування:
Перед готуванням всі продукти добре промиваємо.
Цибулю і моркву очищаємо. Нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву натираємо на тертці побільше.
Перець розрізаємо на дві половинки і выскребаем зсередини все насіння. Нарізаємо перець смужками невеликої товщини.
Курку також потрібно порізати на маленькі квадратики.
Розігріваємо сковороду. Змащуємо її маслом і смажимо цибулю, поки він не стане прозорим.
Гриби наріжте довільно на невеликі частини.
Тепер додаємо курячі шматочки і продовжуємо смажити.
Засипаємо болгарський перець, а через 5 хв. додаємо гриби. Солимо і приправляємо. Смажимо все, ще 10 хв.
Локшину фунчозу заливаємо крутим окропом, залишаємо настоятися на 7 хв. Зливаємо воду і промиваємо локшину холодною водою.
Додаємо локшину у готову засмажку. Перекладаємо все на тарілку і заправляємо соєвим соусом. Наполягаємо салат в холодному місці близько години.