Фунчоза з куркою і овочами – 9 рецептів салату з фото покроково

Фунчоза з куркою і овочами – це смачний салат зі скляної рисової локшини, традиційне блюдо азіатської кухні. Скляна локшина дуже добре вбирає в себе різні запахи, а тому салати з неї виходять особливо ароматними і сочними. Таке блюдо урізноманітнює звичне меню і приємно здивує гостей!

Фунчоза з куркою і овочами — покроковий рецепт гарячого страви

Фунчоза з куркою і овочами – дуже популярне блюдо в азіатських країнах. Його можна подавати як гаряче або ж в якості салату. Локшина фунчоза відмінно вбирає в себе аромат спецій, що надає страві особливу насиченість. Найкраще локшина поєднується з овочами і м’ясом. Таке блюдо точно сподобається всім!

Порції: 2

Час готування: півгодини

Інгредієнти

  • Фунчоза 100 гр.
  • Куряча грудка 250 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста ½ шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Соус соєвий 4 ст. л.
  • Спеції для курки, за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне по смаку

Процес приготування:

  • Закипятим воду і заллємо окропом локшину. Залишаємо її, щоб вона розм’якла на 3-5 хв. Зливаємо воду через друшляк.
  • Цибуля почистимо і нарізаємо його півкільцями. На сковороді на рослинному маслі обсмажимо цибулю з усіх боків, до м’якого стану. Вогонь краще вибрати середній.
  • Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо (добре для цієї страви мати спеціальну корейську тертку, але можна скористатися звичайною, тільки побільше).
  • Промиваємо курку. Даємо їй обсохнути. Нарізаємо на невеликі тонкі смужки. Додаємо шматочки до овочевої засмажки. Вливаємо трохи соєвого соусу, потім солимо і приправляємо за смаком.
  • Часточку часнику очищаємо від лушпиння і дрібно кришимо ножем. Висипаємо його в блюдо і готуємо, поки всі інгредієнти не просмажаться повністю.
  • В кінці додаємо в блюдо локшину, перемішуємо.
  • Смажимо ще кілька хвилин (трохи, 2-3).

Приємного апетиту!