Холодець з свинячих ніжок – 10 покрокових рецептів з фото

Дуже смачний холодець зі свинячих ніжок і вух

Холодець зі свинячих ніжок і вух – це справжній делікатес східнослов’янської кухні. Ароматне, наваристое м’ясне блюдо на основі природного желе просто неможливо не любити! Для його приготування буде потрібно час і терпіння, зате ваш святковий стіл заграє новими фарбами!

Порції:10

Час готування: 6 годин

Інгредієнти:

  • Свинячі вуха -2 шт.
  • Свинячі ніжки -2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець (горошок) – 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

  • Промиваємо м’ясо, заливаємо водою і ставимо на плиту. Після того, як вода закипить, знімаємо утворилася пінку. Солимо воду, а вогонь ставимо на мінімальний. Варимо м’ясо 5 годин.
  • Цибулю, моркву і часник очищаємо, промиваємо водою і кладемо в каструлю через 3 години. Додаємо перець і лавровий лист.
  • Дістаємо м’ясо, виймаємо кісточки і ріжемо на дрібні шматочки. Овочі викидаємо.
  • Бульйон пропускаємо через марлю, щоб позбутися від дрібних частинок. Заливаємо бульйоном м’ясо і ставимо в холодильник.
  • Порада: для смаку і краси, можете порізати половину моркви гуртками і перемішати з м’ясом, а потім залити бульйоном.

    Приємного апетиту!