Холодець з свинячих ніжок – 10 покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт приготування холодцю зі свинячих ніжок і яловичини

Холодець зі свинячих ніжок і яловичини – чудова закуска, смак якої кожен знає з дитинства! Цей делікатес зажадає від вас часу і терпіння. Зате його насичений соковитий смак порадує не тільки домочадців, але й приємно здивує гостей.

Порції: 12

Час готування: 7 годин

Інгредієнти:

  • Свинячі ніжки – 1 кг.
  • Яловичина -1, 5 кг.
  • Вода – 3 л.
  • Цибуля -1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий Лист – 3 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець (горошок) – 10 шт.

Процес приготування:

Порада: щоб холодець був прозорим, замочити м’ясо в холодній воді і залиште в такому вигляді на ніч.

  • Промиємо м’ясо і поділимо його на пару шматочків.
  • Заливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння. Тепер опускаємо у воду яловичину і свинячі ніжки, солимо. Вогонь зменшуємо до маленького і варимо 6 годин. Періодично треба знімати жирову пінку, яка буде утворюватися на поверхні, інакше бульйон не буде прозорим.
  • Цибулю, моркву і часник чистимо.
  • За 2 години до готовності м’яса і ніжок, закидаємо овочі в бульйон разом з перцем та лавровим листом.
  • Дістаємо м’ясо, свинячі ніжки і овочі з води. Бульйон потрібно добре процідити через сито або марлю, складену в декілька шарів, від разварившихся шматочків м’яса та кісток.
  • М’ясо дрібно нарізаємо на шматочки. Змішуємо яловичину і свинину.
  • Розкладаємо м’ясо в миску для холодцю. Заливаємо зверху бульйоном. Коли бульйон повністю охолоне, відправляємо блюдо в холодильник до застигання.
  • Приємного апетиту!