Холодець з свинячих ніжок – 10 покрокових рецептів з фото
Покроковий рецепт приготування холодцю зі свинячих ніжок і яловичини
Холодець зі свинячих ніжок і яловичини – чудова закуска, смак якої кожен знає з дитинства! Цей делікатес зажадає від вас часу і терпіння. Зате його насичений соковитий смак порадує не тільки домочадців, але й приємно здивує гостей.
Порції: 12
Час готування: 7 годин
Інгредієнти:
Свинячі ніжки – 1 кг.
Яловичина -1, 5 кг.
Вода – 3 л.
Цибуля -1 шт.
Морква – 1 шт.
Часник – 3 зуб.
Лавровий Лист – 3 шт.
Сіль – за смаком
Перець (горошок) – 10 шт.
Процес приготування:
Порада: щоб холодець був прозорим, замочити м’ясо в холодній воді і залиште в такому вигляді на ніч.
Промиємо м’ясо і поділимо його на пару шматочків.
Заливаємо воду в каструлю і доводимо до кипіння. Тепер опускаємо у воду яловичину і свинячі ніжки, солимо. Вогонь зменшуємо до маленького і варимо 6 годин. Періодично треба знімати жирову пінку, яка буде утворюватися на поверхні, інакше бульйон не буде прозорим.
Цибулю, моркву і часник чистимо.
За 2 години до готовності м’яса і ніжок, закидаємо овочі в бульйон разом з перцем та лавровим листом.
Дістаємо м’ясо, свинячі ніжки і овочі з води. Бульйон потрібно добре процідити через сито або марлю, складену в декілька шарів, від разварившихся шматочків м’яса та кісток.
М’ясо дрібно нарізаємо на шматочки. Змішуємо яловичину і свинину.
Розкладаємо м’ясо в миску для холодцю. Заливаємо зверху бульйоном. Коли бульйон повністю охолоне, відправляємо блюдо в холодильник до застигання.