Холодець з свинячих ніжок – 10 покрокових рецептів з фото
Простий і смачний рецепт холодцю зі свинячих ніжок і індички
Холодець зі свинячих ніжок і індички – це чудова святкова закуска. Класичний холодець готують зі свинини, але якщо додати до неї інші види м’яса, то страва від цього тільки виграє! Смак його стане ще більш насиченим, а текстура наваристою. Таке блюдо краще будь-яких делікатесів!
Порції: 10
Час готування: 9 годин
Інгредієнти:
Свинячі ніжки – 2 шт.
Ніжки індички – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 3 зуб.
Перець, сіль – за смаком
Лавровий лист – 3 шт.
Вода – 3 л.
Процес приготування:
Гарненько промиваємо м’ясо. Свинячі ніжки ретельно очищаємо щіточкою. Замочуємо їх у воді на 1,5 години. Зливаємо воду і ще раз промиваємо їх.
Воду кип’ятимо, м’ясо викладаємо в каструлю і заливаємо окропом, ставимо на слабкий вогонь. Солимо, перчимо і додаємо лавровий лист. Відварюємо ніжки 6 годин.
Цибулю і моркву чистимо від лушпиння.
За дві години до готовності додаємо овочі в бульйон.
Часник пропускаємо через прес і додаємо в бульйон за півгодини до готовності.
Дістаємо м’ясо і овочі. Овочі можна викинути, а м’ясо потрібно порізати на дрібні шматочки, попередньо видаливши кісточки.
Бульйон пропускаємо через ситечко. Пробуємо і додаємо спеції і сіль за смаком.
Викладаємо м’ясо у форму для холодцю і заливаємо його водою.