Холодець з свинячих ніжок – 10 покрокових рецептів з фото

Простий і смачний рецепт холодцю зі свинячих ніжок і індички

Холодець зі свинячих ніжок і індички – це чудова святкова закуска. Класичний холодець готують зі свинини, але якщо додати до неї інші види м’яса, то страва від цього тільки виграє! Смак його стане ще більш насиченим, а текстура наваристою. Таке блюдо краще будь-яких делікатесів!

Порції: 10

Час готування: 9 годин

Інгредієнти:

  • Свинячі ніжки – 2 шт.
  • Ніжки індички – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець, сіль – за смаком
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

  • Гарненько промиваємо м’ясо. Свинячі ніжки ретельно очищаємо щіточкою. Замочуємо їх у воді на 1,5 години. Зливаємо воду і ще раз промиваємо їх.
  • Воду кип’ятимо, м’ясо викладаємо в каструлю і заливаємо окропом, ставимо на слабкий вогонь. Солимо, перчимо і додаємо лавровий лист. Відварюємо ніжки 6 годин.
  • Цибулю і моркву чистимо від лушпиння.
  • За дві години до готовності додаємо овочі в бульйон.
  • Часник пропускаємо через прес і додаємо в бульйон за півгодини до готовності.
  • Дістаємо м’ясо і овочі. Овочі можна викинути, а м’ясо потрібно порізати на дрібні шматочки, попередньо видаливши кісточки.
  • Бульйон пропускаємо через ситечко. Пробуємо і додаємо спеції і сіль за смаком.
  • Викладаємо м’ясо у форму для холодцю і заливаємо його водою.
  • Ставимо в холод до застигання.
  • Приємного апетиту!