Холодець з свинячих ніжок – 10 покрокових рецептів з фото

Домашній холодець зі свинячих ніжок і рульки

Домашній холодець зі свинячих ніжок і рульки – це апетитна святкова закуска, рецепт якого знали ще наші бабусі. Для холодцю прийнято вибирати м’ясо багате жилками і кісточками, так він буде наваристее і смачніше. Але головне з душею підійти до цього непростого страви, тоді і похвала гостей не змусить себе чекати!

Порції:12

Час готування: 8 годин

Інгредієнти:

  • Свиняча ніжка -2 шт.
  • Свиняча рулька – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль, перець – на смак

Процес приготування:

  • Свинячі ніжки скоблим ножем і добре промиваємо.
  • Рульку, добре промиваємо, якщо вона велика, ріжемо наполовину. Кип’ятимо воду (приблизно 2.5-3 л.) викладаємо ніжки і свинячу рульку в воду. Солимо. Варимо на маленькому вогні 5,5-6 годин.
  • Очищаємо моркву, цибулю і зубчики часнику. Додаємо їх до свинини. Також кладемо лавровий лист. (Овочі можна додати в бульйон відразу або ж через 2,5 години після варіння).
  • Знімаємо з поверхні бульйону пінку, її прибираємо ложкою. Дістаємо м’ясо, свинячі ніжки і овочі.
  • Свинячі ніжки і рульку відокремлюємо від кісток і нарізаємо дрібними шматочками. Викладаємо все в ємність для холодцю.
  • ½ Частину моркви нарізаємо кружальцями, великі кухлі ділимо на половинки.
  • Додаємо моркву до свинини, перчимо й перемішуємо. Заливаємо все процідженим через сито бульйоном. Залишаємо на столі остигати при кімнатній температурі, а потім ставимо в холод на кілька годин, щоб холодець застиг.
  • Приємного апетиту!