Холодець з свинячих ніжок – 10 покрокових рецептів з фото
Домашній холодець зі свинячих ніжок і рульки
Домашній холодець зі свинячих ніжок і рульки – це апетитна святкова закуска, рецепт якого знали ще наші бабусі. Для холодцю прийнято вибирати м’ясо багате жилками і кісточками, так він буде наваристее і смачніше. Але головне з душею підійти до цього непростого страви, тоді і похвала гостей не змусить себе чекати!
Порції:12
Час готування: 8 годин
Інгредієнти:
Свиняча ніжка -2 шт.
Свиняча рулька – 1 шт.
Цибулина – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Часник – 2 зуб.
Лавровий лист – 1 шт.
Сіль, перець – на смак
Процес приготування:
Свинячі ніжки скоблим ножем і добре промиваємо.
Рульку, добре промиваємо, якщо вона велика, ріжемо наполовину. Кип’ятимо воду (приблизно 2.5-3 л.) викладаємо ніжки і свинячу рульку в воду. Солимо. Варимо на маленькому вогні 5,5-6 годин.
Очищаємо моркву, цибулю і зубчики часнику. Додаємо їх до свинини. Також кладемо лавровий лист. (Овочі можна додати в бульйон відразу або ж через 2,5 години після варіння).
Знімаємо з поверхні бульйону пінку, її прибираємо ложкою. Дістаємо м’ясо, свинячі ніжки і овочі.
Свинячі ніжки і рульку відокремлюємо від кісток і нарізаємо дрібними шматочками. Викладаємо все в ємність для холодцю.
½ Частину моркви нарізаємо кружальцями, великі кухлі ділимо на половинки.
Додаємо моркву до свинини, перчимо й перемішуємо. Заливаємо все процідженим через сито бульйоном. Залишаємо на столі остигати при кімнатній температурі, а потім ставимо в холод на кілька годин, щоб холодець застиг.