Холодець з свинячих ніжок – 10 покрокових рецептів з фото
Як приготувати холодець з свинячих ніжок з желатином?
Приготувати холодець з свинячих ніжок з желатином не складе труднощів навіть молодої господині. До того ж таке блюдо готується швидше, а значить залишається час на інші витребеньки. Адже традиційно готують холодець як святкове блюдо, і гості від нього просто в захваті!
Порції: 12
Час готування: 4 години
Інгредієнти:
Свинина – 1 кг
Желатин (швидкорозчинний) – 15 гр.
Вода – 2,5 л.
Часник – 3 зуб.
Лавровий лист – 1 шт.
Сіль – ¼ ч. л.
Перець — за смаком
Процес приготування:
Свинину промиваємо і розрізаємо на кілька шматочків.
Воду ставимо закипати, і коли вона закипить кидаємо в неї свинину. Варимо 3 години.
Тепер солимо бульйон і додаємо лавровий лист. Продовжуємо варити ще 15 хв.
Дістаємо м’ясо, трохи даємо йому охолонути, щоб нарізати на дрібні шматочки.
Бульйон для холодцю потрібно процідити через ситечко.
Желатин заливаємо склянкою охолодженої кип’яченої водою. Виливаємо його в бульйон і знову ставимо на вогонь, до розчинення желатину, стежимо, щоб маса не закипіла.
Беремо глибоку миску і кладемо в неї шматочки свинини, посипаємо перцем за смаком і перемішуємо. Заливаємо зверху бульйоном і залишаємо охолоджуватися при кімнатній температурі. Потім ставимо в холодильник.