Холодець з свинячих ніжок – 10 покрокових рецептів з фото

Як приготувати холодець з свинячих ніжок з желатином?

Приготувати холодець з свинячих ніжок з желатином не складе труднощів навіть молодої господині. До того ж таке блюдо готується швидше, а значить залишається час на інші витребеньки. Адже традиційно готують холодець як святкове блюдо, і гості від нього просто в захваті!

Порції: 12

Час готування: 4 години

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Желатин (швидкорозчинний) – 15 гр.
  • Вода – 2,5 л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – ¼ ч. л.
  • Перець — за смаком

Процес приготування:

  • Свинину промиваємо і розрізаємо на кілька шматочків.
  • Воду ставимо закипати, і коли вона закипить кидаємо в неї свинину. Варимо 3 години.
  • Тепер солимо бульйон і додаємо лавровий лист. Продовжуємо варити ще 15 хв.
  • Дістаємо м’ясо, трохи даємо йому охолонути, щоб нарізати на дрібні шматочки.
  • Бульйон для холодцю потрібно процідити через ситечко.
  • Желатин заливаємо склянкою охолодженої кип’яченої водою. Виливаємо його в бульйон і знову ставимо на вогонь, до розчинення желатину, стежимо, щоб маса не закипіла.
  • Беремо глибоку миску і кладемо в неї шматочки свинини, посипаємо перцем за смаком і перемішуємо. Заливаємо зверху бульйоном і залишаємо охолоджуватися при кімнатній температурі. Потім ставимо в холодильник.
  • Приємного апетиту!