Холодець з свинячих ніжок – 10 покрокових рецептів з фото
Смачний холодець з курки і свинячих ніжок
Смачний холодець зі свинячих ніжок і курки – це одне з найпопулярніших страв для святкового столу. Його приготування вимагає часу і терпіння, але смак виправдовує всі старання. І смачний, і корисний, і гарний – не страва, а смакота!
Порції: 15
Час готування: 30 годин
Інгредієнти:
Курка – 1,5 кг
Свинячі ніжки – 1 кг.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Часник – 3 зуб.
Перець, сіль – за смаком
Лавровий лист – 1 шт.
Процес приготування:
Курку промиваємо водою, а свинячі ніжки окремо чистимо ножем.
Заливаємо курку і свинячі ніжки водою і залишаємо їх на ніч. Вранці зливаємо воду і промиваємо м’ясо ще раз.
Тепер ділимо курку на кілька частин. Кладемо м’ясо в каструлю до свинячих ніжок і заливаємо трьома літрами води. Солимо, додаємо перець і ставимо на вогонь варитися. Після того, як вода закипить, зменшуємо вогонь до самого слабкого. Варимо курку і свинячі ніжки 5-,5,5 год. до стану, щоб м’ясо легко відокремлювалося від кістки.
Через 3 години додаємо в бульйон моркву і цибулю, попередньо очистивши їх. Додаємо у воду лавровий лист.
У процесі варіння знімаємо з поверхні бульйону пінку.
Виймаємо всі овочі, курку, ніжки і прибираємо всі кісточки.
М’ясо ріжемо на дрібні шматочки. Змішуємо курку і свинину в рівних пропорціях, викладаємо в ємність для холодцю.
Бульйон проціджуємо.
Часникові часточки подрібнюємо через прес. Додаємо їх у бульйон. Перемішуємо.
Заливаємо бульйоном м’ясо. Чекаємо, поки він охолоне і ставимо в холодильник на пару годин.