Холодець з свинячих ніжок – 10 покрокових рецептів з фото

Правильний холодець зі свинячої голови і ніжок

Правильний холодець зі свинячої голови і ніжок готується без желатину, на основі природного колагену, яким багаті кістки та хрящі. Тому для нього вибирають ті частини тушки, в яких багато желирующей основи. Такий холодець виходить особливо смачною і наваристим. Справжній домашній делікатес!

Порції: 12

Час готування: 5,5 годин

Інгредієнти:

  • Голова свиняча – ½ шт.
  • Свинячі ніжки – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець (горошок)- 6 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Гірчиця – для подачі
  • Вода – 4 л.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

  • М’ясо необхідно дуже добре промити, краще всього взяти щіточку і ретельно потерти голову і ніжки.
  • Розрізаємо свинячу голову на декілька більш дрібних частин. Перекладаємо її в каструлю з підсоленою водою. Туди ж відправляємо очищені свинячі ніжки. Ставимо на вогонь і чекаємо, коли закипить. Після цього знімаємо пінку, яка утворилася, додаємо перець, лавровий лист і обов’язково зменшуємо вогонь до самого маленького. Варимо 5 годин.
  • Цибулю і моркву очищаємо і цілими додаємо в каструлю за 2 години до готовності.
  • Виймаємо всі продукти. М’ясо ріжемо на дрібні шматочки.
  • Бульйон пропускаємо через марлю.
  • Часник видавлюємо через прес, додаємо в бульйон, перемішуємо.
  • Викладаємо м’ясо в миску, де будемо готувати холодець, переливаємо туди бульйон.
  • Ставимо в холодильник на кілька годин, щоб добре застиг.
  • На стіл подаємо разом з гірчицею. Приємного апетиту!