Холодець з свинячих ніжок – 10 покрокових рецептів з фото
Правильний холодець зі свинячої голови і ніжок
Правильний холодець зі свинячої голови і ніжок готується без желатину, на основі природного колагену, яким багаті кістки та хрящі. Тому для нього вибирають ті частини тушки, в яких багато желирующей основи. Такий холодець виходить особливо смачною і наваристим. Справжній домашній делікатес!
Порції: 12
Час готування: 5,5 годин
Інгредієнти:
Голова свиняча – ½ шт.
Свинячі ніжки – 3 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 шт.
Перець (горошок)- 6 шт.
Сіль – за смаком
Гірчиця – для подачі
Вода – 4 л.
Часник – 3 зуб.
Процес приготування:
М’ясо необхідно дуже добре промити, краще всього взяти щіточку і ретельно потерти голову і ніжки.
Розрізаємо свинячу голову на декілька більш дрібних частин. Перекладаємо її в каструлю з підсоленою водою. Туди ж відправляємо очищені свинячі ніжки. Ставимо на вогонь і чекаємо, коли закипить. Після цього знімаємо пінку, яка утворилася, додаємо перець, лавровий лист і обов’язково зменшуємо вогонь до самого маленького. Варимо 5 годин.
Цибулю і моркву очищаємо і цілими додаємо в каструлю за 2 години до готовності.
Виймаємо всі продукти. М’ясо ріжемо на дрібні шматочки.
Бульйон пропускаємо через марлю.
Часник видавлюємо через прес, додаємо в бульйон, перемішуємо.
Викладаємо м’ясо в миску, де будемо готувати холодець, переливаємо туди бульйон.
Ставимо в холодильник на кілька годин, щоб добре застиг.
На стіл подаємо разом з гірчицею. Приємного апетиту!