Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Дуже смачний холодець з курки з яловичиною
Холодець дуже популярна страва білоруської кухні, особливо воно актуально в холодний період. Сорт м’яса не має значення, головне-це кількість желирующих речовин, що містяться в ньому, добре якщо воно буде містити велику кількість сухожиль і дрібних кісток, тоді холодець загусне без додавання желатину.
Інгредієнти:
Яловичина – 1,5-2 кг.
Куряче м’ясо – 1,5 кг.
Часник – 6-8 зубчиків.
Спеції (перець горошком, лавровий лист) – за смаком.
Сіль – за смаком.
Цибуля – 1-2 шт.
Морква – 2 шт.
Процес приготування:
Великі шматки м’яса розбираємо на більш дрібні. Яловичину необхідно вимочити у холодній воді на 5-6 годин.
Все м’ясо складаємо у велику каструлю, туди ж кладемо моркву, перець, цибулю, лавровий лист і часник. Доводимо до кипіння, періодично знімаючи ложкою піну, після залишаємо каструлю на слабкому вогні 10 годин, солимо бульйон за годину до кінця варіння.
Дістаємо м’ясо з каструлі. Бульйон проціджуємо, доводимо до кипіння ще раз, пробуємо на смак і додаємо сіль і спеції.
М’ясо відокремлюємо від кісток і ріжемо його на дрібні шматки. Розкладаємо його на дно глибоких мисок і заливаємо бульйоном. Ставимо холодець в прохолодне місце, де він повинен застигнути. Перед подачею до столу, необхідно зняти білий шар жиру з поверхні холодцю.