Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Дуже смачний холодець з курки з яловичиною

Холодець дуже популярна страва білоруської кухні, особливо воно актуально в холодний період. Сорт м’яса не має значення, головне-це кількість желирующих речовин, що містяться в ньому, добре якщо воно буде містити велику кількість сухожиль і дрібних кісток, тоді холодець загусне без додавання желатину.

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1,5-2 кг.
  • Куряче м’ясо – 1,5 кг.
  • Часник – 6-8 зубчиків.
  • Спеції (перець горошком, лавровий лист) – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Морква – 2 шт.

Процес приготування:

  • Великі шматки м’яса розбираємо на більш дрібні. Яловичину необхідно вимочити у холодній воді на 5-6 годин.
  • Все м’ясо складаємо у велику каструлю, туди ж кладемо моркву, перець, цибулю, лавровий лист і часник. Доводимо до кипіння, періодично знімаючи ложкою піну, після залишаємо каструлю на слабкому вогні 10 годин, солимо бульйон за годину до кінця варіння.
  • Дістаємо м’ясо з каструлі. Бульйон проціджуємо, доводимо до кипіння ще раз, пробуємо на смак і додаємо сіль і спеції.
  • М’ясо відокремлюємо від кісток і ріжемо його на дрібні шматки. Розкладаємо його на дно глибоких мисок і заливаємо бульйоном. Ставимо холодець в прохолодне місце, де він повинен застигнути. Перед подачею до столу, необхідно зняти білий шар жиру з поверхні холодцю.
  • Приємного апетиту!