Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Як зварити холодець з курки в мультиварці?

Для приготування холодцю можна використовувати мультиварку. Так м’ясо буде легко відходити від кісток і вийде більш ніжним.

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо – 1,2 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Желатин – 1 пакетик.
  • Часник – 4-6 зубчиків.
  • Запашний перець горошком – ½ ч. л.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

  • Можна брати курку цілком або окремі її частини. М’ясо промиваємо під холодною водою і при необхідності ділимо на більш дрібні частини для того, щоб помістити його в чашу мультиварки.
  • Овочі чистимо і промиваємо, кладемо їх у каструлю цілком. М’ясо і овочі, солимо, додаємо спеції і заливаємо водою, щоб покрити всі інгредієнти.
  • На мультиварці включаємо програму «гасіння», ставимо таймер на 5 годин. Потім виймаємо м’ясо і моркву, остуджуємо їх. Моркву нарізаємо кружечками, м’ясо поділяємо руками на волокна.
  • Бульйон пропускаємо через дрібне сито. Розчиняємо Желатин в невеликій кількості бульйону і виливаємо до решти бульйону.
  • На дно тарілочок шаром викладаємо моркву і горошок, увімкніть фантазію і зробіть це у вигляді якого-небудь малюнка, виливаємо зверху трохи бульйону, наступним шаром кладемо м’ясо і також наливаємо бульйон. Шарів може бути більше, все залежить від глибини тарілки і вашої уяви.
  • Миски з холодцем ставимо в холодильник на ніч. Холодець можна дістати з форми, для цього потримайте форму з холодцем в гарячій воді 1-2 хвилини і переверніть миску, для прикраси страви можна використовувати консервований горошок і свіжу зелень.
  • Приємного апетиту!