Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Холодець з курки і свинячої рульки в домашніх умовах

Навіть зі свинячого м’яса можна приготувати холодець без жиру. А також за таким рецептом не потрібно використовувати желатин.

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо – 1 кг
  • Свиняча рулька – 1,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Цибуля зелена – 6 гілочок.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець духмяний горошком – 0,5 ч. л.
  • Чорний перець – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

  • М’ясо добре промиваємо холодною водою, якщо потрібно розрізаємо на кілька частин, щоб було зручно укладати його в каструлю.
  • Складаємо курку і свинину в каструлю, заливаємо водою, на середньому вогні доводимо до кипіння, потім зливаємо воду і ще раз промиваємо м’ясо. Знову заливаємо воду в каструлю, і другий раз доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо м’ясо ще 4,5-5 годин.
  • Через 5 годин кладемо в каструлю моркву і цибулю. Також додаємо спеції і сіль за смаком, ще 30 хвилин варимо і вимикаємо вогонь.
  • Дістаємо м’ясо і чекаємо, поки воно охолоне. Відокремлюємо м’ясо від кісток і поділяємо його на дрібні шматочки.
  • Дрібно нарізаємо часник і додаємо в бульйон, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Потім проціджуємо бульйон і зверху ложкою видаляємо зайвий жир.
  • В глибокі тарілки розкладаємо м’ясо, зверху викладаємо моркву і зелений лук, заливаємо бульйоном. Ставимо холодець в прохолодне місце, де він повністю застигне.
  • Приємного апетиту!