Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Холодець з курки і свинячої рульки в домашніх умовах
Навіть зі свинячого м’яса можна приготувати холодець без жиру. А також за таким рецептом не потрібно використовувати желатин.
Інгредієнти:
Куряче м’ясо – 1 кг
Свиняча рулька – 1,5 кг.
Цибуля ріпчаста – 2 шт.
Морква – 2 шт.
Часник – 3 зубчики.
Цибуля зелена – 6 гілочок.
Лавровий лист – 4 шт.
Сіль – за смаком.
Перець духмяний горошком – 0,5 ч. л.
Чорний перець – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
М’ясо добре промиваємо холодною водою, якщо потрібно розрізаємо на кілька частин, щоб було зручно укладати його в каструлю.
Складаємо курку і свинину в каструлю, заливаємо водою, на середньому вогні доводимо до кипіння, потім зливаємо воду і ще раз промиваємо м’ясо. Знову заливаємо воду в каструлю, і другий раз доводимо до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо м’ясо ще 4,5-5 годин.
Через 5 годин кладемо в каструлю моркву і цибулю. Також додаємо спеції і сіль за смаком, ще 30 хвилин варимо і вимикаємо вогонь.
Дістаємо м’ясо і чекаємо, поки воно охолоне. Відокремлюємо м’ясо від кісток і поділяємо його на дрібні шматочки.
Дрібно нарізаємо часник і додаємо в бульйон, перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин. Потім проціджуємо бульйон і зверху ложкою видаляємо зайвий жир.
В глибокі тарілки розкладаємо м’ясо, зверху викладаємо моркву і зелений лук, заливаємо бульйоном. Ставимо холодець в прохолодне місце, де він повністю застигне.