Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Корисний дієтичний холодець з курки

Кожен коли-небудь замислювався на тему про правильне харчування. Всім хочеться харчуватися смачно, але при цьому і з користю для організму. Пропонуємо рецепт холодцю, який підійде для повсякденного раціону навіть для прихильників здорового харчування і людям, що прагнуть скинути вагу.

Інгредієнти:

  • Курка – 2 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець горошком – 8 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Желатин – 30 гр.

Процес приготування:

  • Можна взяти цілу курку і розділити її на частини. Знімаємо всю шкіру, а також позбавляємося від всіх прошарків жиру, їх використовувати не будемо. Тушку укладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. У процесі варіння знімаємо з поверхні піну.
  • Після того, як вода закипить, додаємо спеції, сіль, кладемо овочі, зменшуємо вогонь, залишаємо все вміст каструлі варитися ще 2-3 години.
  • Потім дістаємо м’ясо і моркву, цибулю нам не знадобиться. Бульйон проціджуємо.
  • Часник пропускаємо через прес і висипаємо його в бульйон, даємо йому настоятися 20-30 хвилин.
  • М’ясо відокремлюємо від кісток, поділяємо на волокна руками або ріжемо на дрібні шматочки. Моркву нарізаємо тонкими колами.
  • У невеликій кількості бульйону (200-250 гр.) розчиняємо желатин. Якщо желатин розчиняється погано, підігріваємо бульйон на повільному вогні, постійно помішуючи. Потім вливаємо бульйон з желатином до решти його частини.
  • Викладаємо в глибоку форму м’ясо з морквою і заливаємо бульйоном, це можна робити як в одній ємності, так і ділити на кілька частин і розливати холодець з більш дрібним мисках. В холодному місці даємо холодцю застигнути і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!