Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Як приготувати смачний холодець з курки і курячих лапок?

Курячий холодець виходить ніжніше, ніж свинячий або яловичий, однак для того щоб бульйон краще застигав, використовуйте частини курки з хрящами, наприклад, курячі лапки. Такий холодець можна доповнити вареними овочами і зеленню.

Інгредієнти:

  • Курячі лапки – 1,5 кг.
  • Куряча грудка – 300 гр.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, лавровий лист) – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень.

Процес приготування:

  • У велику каструлю кладемо куряче м’ясо, наливаємо воду і ставимо на вогонь. Після того, як вода закипить, зливаємо її і знову заливаємо м’ясо водою, додаємо спеції. Коли вода знову закипить, кладемо в каструлю цибулю і моркву, накриваємо кришкою і варимо 3,5-4 години під кришкою. За годину до готовності бульйон необхідно посолити.
  • Готове м’ясо і овочі дістаємо з каструлі. М’ясо ріжемо або поділяємо руками на дрібні шматочки. Моркву нарізаємо тонкими полукружками. Бульйон проціджуємо, варені лапки далі нам не знадобляться, від них можна позбутися.
  • Часник дрібно ріжемо або тремо на дрібній тертці.
  • У форми для холодцю кладемо куряче м’ясо, зверху посипаємо його часником, красиво викладаємо моркву і заливаємо бульйоном. Остиглі форми ставимо в холодильник і чекаємо повного застигання. Перед тим, як подати страву на стіл, прикрасьте його гілочками свіжої зелені.
  • Приємного апетиту!