Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Як приготувати смачний холодець з курки і курячих лапок?
Курячий холодець виходить ніжніше, ніж свинячий або яловичий, однак для того щоб бульйон краще застигав, використовуйте частини курки з хрящами, наприклад, курячі лапки. Такий холодець можна доповнити вареними овочами і зеленню.
Інгредієнти:
Курячі лапки – 1,5 кг.
Куряча грудка – 300 гр.
Морква – 1-2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, лавровий лист) – за смаком.
Сіль – за смаком.
Зелень.
Процес приготування:
У велику каструлю кладемо куряче м’ясо, наливаємо воду і ставимо на вогонь. Після того, як вода закипить, зливаємо її і знову заливаємо м’ясо водою, додаємо спеції. Коли вода знову закипить, кладемо в каструлю цибулю і моркву, накриваємо кришкою і варимо 3,5-4 години під кришкою. За годину до готовності бульйон необхідно посолити.
Готове м’ясо і овочі дістаємо з каструлі. М’ясо ріжемо або поділяємо руками на дрібні шматочки. Моркву нарізаємо тонкими полукружками. Бульйон проціджуємо, варені лапки далі нам не знадобляться, від них можна позбутися.
Часник дрібно ріжемо або тремо на дрібній тертці.
У форми для холодцю кладемо куряче м’ясо, зверху посипаємо його часником, красиво викладаємо моркву і заливаємо бульйоном. Остиглі форми ставимо в холодильник і чекаємо повного застигання. Перед тим, як подати страву на стіл, прикрасьте його гілочками свіжої зелені.