Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Як зварити правильний холодець з курки в скороварці?
Для того, щоб приготувати холодець, потрібно витратити чимало часу. Прискорити цей нелегкий процес допоможуть спеціальні кухонні пристрої, наприклад, скороварка. В залежності від вашої техніки, час приготування холодцю може скоротитися до 1-3 годин.
Інгредієнти:
Свиняча ніжка – 1 шт.
Яловича голяшка – 1,2 кг.
Курячі стегна – 1 кг.
Часник – 3-6 зубчиків.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Перець чорний горошком – 1 ч. л.
Перець духмяний горошком – 1 ч. л.
Лавровий лист – 4 шт.
Петрушка – 1 невеликий пучок.
Сіль – за смаком
Процес приготування:
М’ясо добре промиваємо, очищаємо, поділяємо на приблизно рівні шматки, кладемо у велику каструлю, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин, постійно прибираючи піну ложкою.
Знімаємо каструлю з вогню, зливаємо воду і перекладаємо м’ясо в скороварку, туди ж відправляємо очищений від лушпиння цибулю, моркву, спеції і сіль, заливаємо водою так, щоб м’ясо повністю зникло. Щільно закриваємо кришку скороварки і ставимо на вогонь, як тільки з клапанів починає виходити пар, зменшуємо вогонь і варимо 3 години. Акуратно відкриваємо скороварку і даємо вмісту трохи охолонути.
Дістаємо м’ясо і моркву, зливаємо бульйон через сито. М’ясо відокремлюємо від кісток і поділяємо на дрібні шматочки руками або за допомогою ножа. Варену моркву нарізаємо тонкими колами.
У заздалегідь підготовлені глибокі тарілки кладемо моркву і по гілочці петрушки, потім подрібнений часник (його кількість визначається вашими смаковими перевагами). Після рівномірним шаром розкладаємо по тарілочках м’ясо, заливаємо все бульйоном.
Ставимо мисочки в холодильник на ніч, щоб бульйон добре застиг. На наступний день холодець буде готовий до вживання.