Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Як зварити правильний холодець з курки в скороварці?

Для того, щоб приготувати холодець, потрібно витратити чимало часу. Прискорити цей нелегкий процес допоможуть спеціальні кухонні пристрої, наприклад, скороварка. В залежності від вашої техніки, час приготування холодцю може скоротитися до 1-3 годин.

Інгредієнти:

  • Свиняча ніжка – 1 шт.
  • Яловича голяшка – 1,2 кг.
  • Курячі стегна – 1 кг.
  • Часник – 3-6 зубчиків.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 1 ч. л.
  • Перець духмяний горошком – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Петрушка – 1 невеликий пучок.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

  • М’ясо добре промиваємо, очищаємо, поділяємо на приблизно рівні шматки, кладемо у велику каструлю, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння, варимо 5 хвилин, постійно прибираючи піну ложкою.
  • Знімаємо каструлю з вогню, зливаємо воду і перекладаємо м’ясо в скороварку, туди ж відправляємо очищений від лушпиння цибулю, моркву, спеції і сіль, заливаємо водою так, щоб м’ясо повністю зникло. Щільно закриваємо кришку скороварки і ставимо на вогонь, як тільки з клапанів починає виходити пар, зменшуємо вогонь і варимо 3 години. Акуратно відкриваємо скороварку і даємо вмісту трохи охолонути.
  • Дістаємо м’ясо і моркву, зливаємо бульйон через сито. М’ясо відокремлюємо від кісток і поділяємо на дрібні шматочки руками або за допомогою ножа. Варену моркву нарізаємо тонкими колами.
  • У заздалегідь підготовлені глибокі тарілки кладемо моркву і по гілочці петрушки, потім подрібнений часник (його кількість визначається вашими смаковими перевагами). Після рівномірним шаром розкладаємо по тарілочках м’ясо, заливаємо все бульйоном.
  • Ставимо мисочки в холодильник на ніч, щоб бульйон добре застиг. На наступний день холодець буде готовий до вживання.
  • Приємного апетиту!