Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Покроковий рецепт приготування курячого холодцю без желатину
Незважаючи на те, що куряче м’ясо не таке жирне як свинина, але і з нього можна приготувати холодець, не використовуючи желатин. Секрет криється в правильно підібраних інгредієнтів.
Інгредієнти:
Куряче м’ясо (ніжки, крильця, гомілки, грудинка, хрящі) – 1,5 кг.
Часник – 5-6 зубчиків.
Цибуля – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, паприка, лавровий лист) – за смаком.
Сіль – за смаком.
Зелень.
Процес приготування:
Куряче м’ясо заливаємо водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зливаємо воду, промиваємо м’ясо, заново заливаємо водою, додаємо спеції і знову ставимо на плиту. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь і залишаємо м’ясо нудитися під кришкою на 3 години.
Овочі промиваємо, крупно ріжемо, кладемо до курки, воду слід посолити приблизно за годину до готовності бульйону.
М’ясо і моркву дістаємо і даємо їм охолонути. Бульйон проціджуємо.
М’ясо відокремлюємо від кісток і поділяємо на дрібні шматочки, шматочки моркви можна використовувати для прикраси страви.
На дно формочок для холодцю рівномірним шаром викладаємо м’ясо, зверху розкладаємо морква, за бажанням можна додати зелень або варені яйця, заливаємо бульйоном, чекаємо, поки холодець застигне.