Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Покроковий рецепт приготування курячого холодцю без желатину

Незважаючи на те, що куряче м’ясо не таке жирне як свинина, але і з нього можна приготувати холодець, не використовуючи желатин. Секрет криється в правильно підібраних інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Куряче м’ясо (ніжки, крильця, гомілки, грудинка, хрящі) – 1,5 кг.
  • Часник – 5-6 зубчиків.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Спеції (запашний перець горошком, чорний перець, паприка, лавровий лист) – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень.

Процес приготування:

  • Куряче м’ясо заливаємо водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зливаємо воду, промиваємо м’ясо, заново заливаємо водою, додаємо спеції і знову ставимо на плиту. Як тільки вода закипить, зменшуємо вогонь і залишаємо м’ясо нудитися під кришкою на 3 години.
  • Овочі промиваємо, крупно ріжемо, кладемо до курки, воду слід посолити приблизно за годину до готовності бульйону.
  • М’ясо і моркву дістаємо і даємо їм охолонути. Бульйон проціджуємо.
  • М’ясо відокремлюємо від кісток і поділяємо на дрібні шматочки, шматочки моркви можна використовувати для прикраси страви.
  • На дно формочок для холодцю рівномірним шаром викладаємо м’ясо, зверху розкладаємо морква, за бажанням можна додати зелень або варені яйця, заливаємо бульйоном, чекаємо, поки холодець застигне.
  • Приємного апетиту!