Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Простий рецепт холодцю з курки і свинячих ніжок
Бульйон на основі м’ясного бульйону вважається натуральним джерелом колагену. Для того щоб він добре застиг можна використовувати желатин або свинячі ніжки.
Інгредієнти:
Свинячі ніжки – 800 гр.
Курка – 1 кг
Часник – 8-10 зубчиків.
Морква – 2 шт.
Цибуля – 1 шт.
Лавровий лист – 4 шт.
Перець горошком – 1 ч. л.
Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Ніжки промиваємо під проточною водою, при необхідності чистимо ножем. Курку також промиваємо, очищаємо від залишків пір’я і разом зі свинячими ніжками замочуємо на ніч. На наступний день зливаємо воду і ще раз промиваємо м’ясо.
Свинину і курку складаємо до глибоку каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Ложкою збираємо піну з поверхні води. Після того, як вода добре закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо м’ясо 4,5-5 годин.
За півтори години до готовності кладемо в каструлю до м’яса очищені овочі, солимо. За 30 хвилин до готовності додаємо спеції. За 15 хвилин до готовності додаємо в каструлю очищений часник.
М’ясо виймаємо з каструлі і даємо йому охолонути. Бульйон проціджуємо.
Куряче м’ясо розбираємо на волокна або ріжемо, м’якоть зі свинини ріжемо на тонкі смужки.
Готуємо форми для холодцю, кладемо в них м’ясо і заливаємо бульйоном, залишаємо страву в холодному місці для того, щоб холодець застиг. До холодцю дуже добре підійде хрін або гірчиця.