Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото
Простий рецепт приготування курячого холодцю з індичкою
Холодець з м’яса індички і курки – це смачно і в теж час не дуже калорійно. Підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою.
Інгредієнти:
Стегна і крила індички – 1 кг
М’ясо курки – 800 гр.
Часник – 8 зубчиків.
Цибулина – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Перець горошком – 6 шт.
Сіль – за смаком.
Лимон – 2 скибочки.
Процес приготування:
Готуємо м’ясо, промиваємо і видаляємо залишки пір’я.
Цибулю, моркву і часник очищаємо від лушпиння.
У каструлю з водою кладемо м’ясо, овочі цілком і спеції, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Постійно знімаємо піну ложкою, як тільки бульйон закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо ще 3-4 години під кришкою. За годину до кінця варіння солимо бульйон.
Часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо за допомогою преса.
М’ясо виймаємо з бульйону, залишаємо його остигати. Знімаємо шкіру, відокремлюємо м’ясо від кісток і поділяємо на дрібні шматочки. М’ясо перемішуємо з подрібненим часником.
Варену моркву нарізаємо тонкими кружальцями.
Бульйон проціджуємо через дрібне сито або марлю.
На дно форми для холодцю викладаємо моркву, зверху кладемо рівномірним шаром м’ясо і заливаємо бульйоном. Залишаємо в прохолодному місці або холодильнику, щоб холодець добре застиг. Як доповнення до холодцю підійдуть мариновані огірочки, бутерброди з підсмаженим хлібом, хріном або гірчицею.