Холодець з курки – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Простий рецепт приготування курячого холодцю з індичкою

Холодець з м’яса індички і курки – це смачно і в теж час не дуже калорійно. Підійде для тих, хто стежить за своєю фігурою.

Інгредієнти:

  • Стегна і крила індички – 1 кг
  • М’ясо курки – 800 гр.
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець горошком – 6 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Лимон – 2 скибочки.

Процес приготування:

  • Готуємо м’ясо, промиваємо і видаляємо залишки пір’я.
  • Цибулю, моркву і часник очищаємо від лушпиння.
  • У каструлю з водою кладемо м’ясо, овочі цілком і спеції, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Постійно знімаємо піну ложкою, як тільки бульйон закипить, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо ще 3-4 години під кришкою. За годину до кінця варіння солимо бульйон.
  • Часник очищаємо від лушпиння, подрібнюємо за допомогою преса.
  • М’ясо виймаємо з бульйону, залишаємо його остигати. Знімаємо шкіру, відокремлюємо м’ясо від кісток і поділяємо на дрібні шматочки. М’ясо перемішуємо з подрібненим часником.
  • Варену моркву нарізаємо тонкими кружальцями.
  • Бульйон проціджуємо через дрібне сито або марлю.
  • На дно форми для холодцю викладаємо моркву, зверху кладемо рівномірним шаром м’ясо і заливаємо бульйоном. Залишаємо в прохолодному місці або холодильнику, щоб холодець добре застиг. Як доповнення до холодцю підійдуть мариновані огірочки, бутерброди з підсмаженим хлібом, хріном або гірчицею.
  • Приємного апетиту!