Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково
Вівсяне печиво з сиром без борошна, масла і цукру
Печиво, приготована за цим рецептом, є смачним десертом для людей, що дотримують дієту і бажаючих схуднути. Це – альтернативний варіант звичної для нас вівсяної каші. Готуємо печиво без борошна і на кефірної основі.
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці – 2.5 ст.
Сир – 150 р.
Кефір і мед – по 2 ст. л.
Яйце – 1 шт.
Пекарський порошок – 1 пакетик.
Сіль – 1 трісок.
Процес приготування:
Подрібніть в блендері потрібну кількість вівсяних пластівців і пересипте їх в посуд для замішування тіста.
Налийте до пластівців теплий кефір.
У склянці збийте виделкою яйце і додайте його до пластівців.
Тісто добре розмішайте. Посуд прикрийте серветкою і залиште на півгодини, щоб вівсяні пластівці набубнявіли.
Розтопити в мікрохвильовці мед до рідкого стану.
Сир розітріть виделкою, щоб не залишилися грудочки.
Через 30 хвилин додайте в тісто розтоплений мед і протертий сир.
За допомогою міксера на невеликій швидкості збийте тісто до однорідної текстури, а потім насипте до нього розпушувач. Додавання до тіста 1 ч. л. кориці значно поліпшить його аромат і смак, але це за бажанням.
Деко застеліть папером для випічки.
За допомогою чайної ложечки викладіть тісто порційними шматочками на деко на відстані 2 см один від одного.
Випікайте печиво в духовці при 180° С протягом 20 хвилин.