Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково

Вівсяне печиво з сиром без борошна, масла і цукру

Печиво, приготована за цим рецептом, є смачним десертом для людей, що дотримують дієту і бажаючих схуднути. Це – альтернативний варіант звичної для нас вівсяної каші. Готуємо печиво без борошна і на кефірної основі.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 2.5 ст.
  • Сир – 150 р.
  • Кефір і мед – по 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Пекарський порошок – 1 пакетик.
  • Сіль – 1 трісок.

Процес приготування:

  • Подрібніть в блендері потрібну кількість вівсяних пластівців і пересипте їх в посуд для замішування тіста.
  • Налийте до пластівців теплий кефір.
  • У склянці збийте виделкою яйце і додайте його до пластівців.
  • Тісто добре розмішайте. Посуд прикрийте серветкою і залиште на півгодини, щоб вівсяні пластівці набубнявіли.
  • Розтопити в мікрохвильовці мед до рідкого стану.
  • Сир розітріть виделкою, щоб не залишилися грудочки.
  • Через 30 хвилин додайте в тісто розтоплений мед і протертий сир.
  • За допомогою міксера на невеликій швидкості збийте тісто до однорідної текстури, а потім насипте до нього розпушувач. Додавання до тіста 1 ч. л. кориці значно поліпшить його аромат і смак, але це за бажанням.
  • Деко застеліть папером для випічки.
  • За допомогою чайної ложечки викладіть тісто порційними шматочками на деко на відстані 2 см один від одного.
  • Випікайте печиво в духовці при 180° С протягом 20 хвилин.
  • Їсти таке печиво можна і теплим, і охолодженим.
  • Приємного апетиту!