Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково

Печиво з вівсяних пластівців з яблуком

За пропонованим рецептом ви можете приготувати ще один дієтичний десерт – печиво з вівсяних пластівців з яблуком. Воно буде набагато смачніше придбаного в магазині. Смак печива можете урізноманітнити додаванням сухофруктів і горіхів, але базовими інгредієнтами, як і раніше, залишаються вівсянка і яблука.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 1.5 ст.
  • Пшеничне борошно – 1 ст.
  • Солодке яблуко – 1 шт.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Пекарський порошок – 1 пакетик.
  • Вершкове масло – 100 р.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

  • Розімніть при домашньої температурі вершкове масло, додайте до нього цукор і цю суміш добре розітріть.
  • Потім розбийте в неї яйце і перемішайте.
  • Пшеничне борошно просійте на сито. Насипте борошно і вівсяні пластівці в чашу блендера і на максимальній швидкості подрібніть в однорідну борошно.
  • Отриману борошно пересипте до суміші масла і цукру, всипте пакетик пекарського порошку і замісіть однорідне тісто.
  • Яблуко почистіть від шкірки, серцевини і насіння і подрібніть на крупну тертку. Якщо соковите яблуко, то відіжміть сік. Покладіть натерте яблуко в тісто і ще раз перемішайте. Якщо тісто густе, то насипте трохи борошна.
  • Ємність з тістом прикрийте серветкою і залиште на 30 хвилин для відпочинку.
  • Деко для випічки застелити спеціальним папером або фольгою і трохи присипте борошном.
  • З приготовленого тіста сформуйте невеликі кульки і покладіть на деко на відстані 2 см між ними, інакше печиво склеїться і втратить форму.
  • Випікайте печиво при 180° С протягом 25 хвилин. Готовність його визначається по появі коричневої скоринки.
  • Приготоване печиво остудіть і подавайте до чаю.
  • Приємного апетиту!