Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково
Печиво з вівсяних пластівців з яблуком
За пропонованим рецептом ви можете приготувати ще один дієтичний десерт – печиво з вівсяних пластівців з яблуком. Воно буде набагато смачніше придбаного в магазині. Смак печива можете урізноманітнити додаванням сухофруктів і горіхів, але базовими інгредієнтами, як і раніше, залишаються вівсянка і яблука.
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці – 1.5 ст.
Пшеничне борошно – 1 ст.
Солодке яблуко – 1 шт.
Цукор – 5 ст. л.
Пекарський порошок – 1 пакетик.
Вершкове масло – 100 р.
Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Розімніть при домашньої температурі вершкове масло, додайте до нього цукор і цю суміш добре розітріть.
Потім розбийте в неї яйце і перемішайте.
Пшеничне борошно просійте на сито. Насипте борошно і вівсяні пластівці в чашу блендера і на максимальній швидкості подрібніть в однорідну борошно.
Отриману борошно пересипте до суміші масла і цукру, всипте пакетик пекарського порошку і замісіть однорідне тісто.
Яблуко почистіть від шкірки, серцевини і насіння і подрібніть на крупну тертку. Якщо соковите яблуко, то відіжміть сік. Покладіть натерте яблуко в тісто і ще раз перемішайте. Якщо тісто густе, то насипте трохи борошна.
Ємність з тістом прикрийте серветкою і залиште на 30 хвилин для відпочинку.
Деко для випічки застелити спеціальним папером або фольгою і трохи присипте борошном.
З приготовленого тіста сформуйте невеликі кульки і покладіть на деко на відстані 2 см між ними, інакше печиво склеїться і втратить форму.
Випікайте печиво при 180° С протягом 25 хвилин. Готовність його визначається по появі коричневої скоринки.