Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково

Печиво з вівсяної муки в духовці

У даному рецепті вам пропонується спекти смачну хрустке печиво з вівсяної муки. Ця мука корисна і володіє вираженим смаком. Але оскільки в ній мало клейковини, то в тісто додається додатково пшеничне борошно. Вівсяну муку можна приготувати в блендері. Для 1 склянки борошна потрібно подрібнити склянку з чвертю вівсяних пластівців.

Інгредієнти:

  • Вівсяне борошно – 1 ст.
  • Пшеничне борошно – 2 ст.
  • Масло вершкове – 1 пачка.
  • Цукор – 1 ст.
  • Розпушувач і ванільний цукор – по ½ ч. л.
  • Родзинки – 2 ст. л.
  • Вода – ½ ст.
  • Сіль – 1 трісок.

Процес приготування:

  • Родзинки промиваємо холодною водою і подрібнюємо в чаші блендера.
  • Вершкове масло розм’якшуємо при домашньої температурі або в мікрохвильовій печі.
  • Розм’якшене масло кладемо в ємність для замісу тіста і добре розтираємо з цукром. Потім кладемо в нього подрібнений родзинки і ванільний цукор і ще раз перемішуємо.
  • В окремій невеликій каструльці нагріваємо півсклянки чистої води і розчиняємо у ній щіпку солі.
  • У масляну суміш насипаємо вівсяну муку, наливаємо теплу солону воду і розмішуємо.
  • Потім насипаємо пшеничне борошно, розпушувач і рукою замішуємо тісто, поки воно не стане еластичним, рівним і не буде прилипати до долоні.
  • Отримане тісто з допомогою качалки тонко розкочуємо.
  • Вирізаємо з тіста фігурки довільної форми.
  • Деко застеляємо папером для випічки і змащуємо її маслом.
  • На деко викладаємо фігурки з тіста.
  • Випікаємо вівсяне печиво в духовці при 190° С протягом 10-15 хвилин.
  • Готове печиво трохи охолоджуємо і подаємо до сніданку.
  • Приємного апетиту!