Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково
Печиво з вівсяної муки в духовці
У даному рецепті вам пропонується спекти смачну хрустке печиво з вівсяної муки. Ця мука корисна і володіє вираженим смаком. Але оскільки в ній мало клейковини, то в тісто додається додатково пшеничне борошно. Вівсяну муку можна приготувати в блендері. Для 1 склянки борошна потрібно подрібнити склянку з чвертю вівсяних пластівців.
Інгредієнти:
Вівсяне борошно – 1 ст.
Пшеничне борошно – 2 ст.
Масло вершкове – 1 пачка.
Цукор – 1 ст.
Розпушувач і ванільний цукор – по ½ ч. л.
Родзинки – 2 ст. л.
Вода – ½ ст.
Сіль – 1 трісок.
Процес приготування:
Родзинки промиваємо холодною водою і подрібнюємо в чаші блендера.
Вершкове масло розм’якшуємо при домашньої температурі або в мікрохвильовій печі.
Розм’якшене масло кладемо в ємність для замісу тіста і добре розтираємо з цукром. Потім кладемо в нього подрібнений родзинки і ванільний цукор і ще раз перемішуємо.
В окремій невеликій каструльці нагріваємо півсклянки чистої води і розчиняємо у ній щіпку солі.
У масляну суміш насипаємо вівсяну муку, наливаємо теплу солону воду і розмішуємо.
Потім насипаємо пшеничне борошно, розпушувач і рукою замішуємо тісто, поки воно не стане еластичним, рівним і не буде прилипати до долоні.
Отримане тісто з допомогою качалки тонко розкочуємо.
Вирізаємо з тіста фігурки довільної форми.
Деко застеляємо папером для випічки і змащуємо її маслом.
На деко викладаємо фігурки з тіста.
Випікаємо вівсяне печиво в духовці при 190° С протягом 10-15 хвилин.
Готове печиво трохи охолоджуємо і подаємо до сніданку.