Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково
Вівсяне печиво на кефірі в домашніх умовах
У даному рецепті вам пропонується приготувати це печиво на основі кефіру. Базовий Рецепт, простий, доступний і швидкий. У це печиво можна додати родзинки – для соковитості, горішки – для хрусткого смаку, корицю – для аромату. Печиво вийде ситним і апетитним.
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці – ½ ст.
Борошно пшеничне 1.5 ст.
Цукор – ¾ склянки
Мед – 2 ст. л.
Масло вершкове – ½ пачки.
Ванільний цукор – 1 пакетик.
Кефір – 1/3 ст.
Мелена кориця – 1 ч. л.
Розпарений ізюм – ½ ст.
Сіль і сода – по ½ ч. л.
Процес приготування:
При кімнатній температурі розімніть вершкове масло і помістіть його в ємність для замісу тіста.
Насипте до масла цукор, розтоплений мед, ванільний цукор і корицю в зазначених у рецепті кількостях.
Потім до цієї суміші всипте вівсяні пластівці і все руками розітріть в дрібну крихту.
Кефір трохи підігрійте, додайте до нього соду, сіль, перемішайте і вилийте його в ємність до решти продуктів.
З допомогою міксера масу добре збийте, додайте розпарені родзинки і залиште тісто на 10-15 хвилин, щоб вівсяні пластівці набубнявіли.
Потім насипте потрібну кількість просіяної на сито пшеничного борошна і замісити тісто. Воно має вийти густим і не дуже щільним, тому борошна багато не додавайте.
Приготоване тісто розкачайте качалкою в корж товщиною до 6-7 див.
З тіста спеціальними формочками або склянкою виріжте фігурки.
Викладіть їх на застелений папером і змащений маслом деко.