Вівсяне печиво в домашніх умовах – 10 рецептів з фото покроково

Вівсяне печиво на кефірі в домашніх умовах

У даному рецепті вам пропонується приготувати це печиво на основі кефіру. Базовий Рецепт, простий, доступний і швидкий. У це печиво можна додати родзинки – для соковитості, горішки – для хрусткого смаку, корицю – для аромату. Печиво вийде ситним і апетитним.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – ½ ст.
  • Борошно пшеничне 1.5 ст.
  • Цукор – ¾ склянки
  • Мед – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – ½ пачки.
  • Ванільний цукор – 1 пакетик.
  • Кефір – 1/3 ст.
  • Мелена кориця – 1 ч. л.
  • Розпарений ізюм – ½ ст.
  • Сіль і сода – по ½ ч. л.

Процес приготування:

  • При кімнатній температурі розімніть вершкове масло і помістіть його в ємність для замісу тіста.
  • Насипте до масла цукор, розтоплений мед, ванільний цукор і корицю в зазначених у рецепті кількостях.
  • Потім до цієї суміші всипте вівсяні пластівці і все руками розітріть в дрібну крихту.
  • Кефір трохи підігрійте, додайте до нього соду, сіль, перемішайте і вилийте його в ємність до решти продуктів.
  • З допомогою міксера масу добре збийте, додайте розпарені родзинки і залиште тісто на 10-15 хвилин, щоб вівсяні пластівці набубнявіли.
  • Потім насипте потрібну кількість просіяної на сито пшеничного борошна і замісити тісто. Воно має вийти густим і не дуже щільним, тому борошна багато не додавайте.
  • Приготоване тісто розкачайте качалкою в корж товщиною до 6-7 див.
  • З тіста спеціальними формочками або склянкою виріжте фігурки.
  • Викладіть їх на застелений папером і змащений маслом деко.
  • Випікайте печиво при 210° С протягом 30 хвилин.
  • Ваше чудове печиво готове.
  • Приємного апетиту!