Булочки з дріжджового тіста в духовці своїм ароматом можуть звести з розуму будь-кого. І нехай іноді з дріжджовим тістом доводиться повозитися, але дивовижний результат того вартий. Ми склали для вас рейтинг з 10 смачних і простих рецептів солодких, пишних булочок з фото покроково. Спробуйте приготувати всі 10 і знайдіть свій ідеальний рецепт!
Солодкі булочки з дріжджового тіста в духовці
Спечіть ці зводять з розуму своїм ароматом булочки, і ваші домочадці зметуть їх зі столу в лічені секунди. Булочки виходять ніжними, в міру солодкими з красивим верхи, посипаним маком. Готувати їх одне задоволення, хоч вам і знадобиться певний досвід і вправність, але це справа наживна, головне – не боятися експериментувати.
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1,5 години
Інгредієнти
- Борошно 350 гр.
- Свіжі дріжджі 12 гр.
- Цукор-пісок 100 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Масло вершкове 45 гр.
- Мак 5 гр.
- Вода 150 гр.
- Сіль ½ гр.
Процес приготування:
- Запорука гарного дріжджового тіста – правильно зроблена опара. Візьміть 150 мілілітрів теплої води (температура не вище 40ºС). В теплу воду накришить 12 грам свіжих дріжджів (розтирайте їх пальцями як можна ретельніше, щоб не було грудок).
- Щоб дріжджі почали активно зростати, в них потрібно додати столову ложку цукру (візьміть її з зазначених 100 грам).
- Тепер до дріжджів і цукру потрібно просіяти 2 столові ложки борошна (візьміть їх з зазначених 350 грам).
- Почекайте приблизно 20 хвилин. За цей час дріжджі вступлять в реакцію з цукром і почнуть активно рости. Ви помітите це по бульбашок, які почнуть утворюватися на поверхні опари.
- Після того, як дріжджі заробили, додайте яйце, яке попередньо потрібно трохи збити віночком.
- Вершкове масло розтопіть в невеликому ковшике або мікрохвильовій печі. Дочекайтеся, поки масло охолоне, а потім поступово введіть його в опару.
- Тепер введіть в тісто цукор, що залишився, трохи солі і просіяне борошно. Борошно потрібно просіяти обов’язково, так як, наситившись киснем, вона зробить тісто більш м’яким і повітряним. Перемішайте всі інгредієнти і замісити тісто.
- Щоб тісто швидше піднявся, поставте його в тепле місце без протягів, попередньо накривши кришкою, нехай вона постоїть у такому стані близько 45 хвилин.
- Отже, тісто збільшилося в розмірах, набуло потрібну структуру і готове для роботи.
- Розділіть тісто на 10-12 частин. З кожної частини скачайте ковбаску, довжиною біля 10 сантиметрів, а потім загорніть кожну смужку в вузол.
- Кінці ковбаски підігніть всередину і трохи притисніть. У вас повинна вийти ось така мила заготовка.
- Увімкніть духовку на 180 градусів (найкраще це зробити значно раніше, щоб вона встигла як слід нагрітися). Деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла і викладіть на нього булочки. Верх кожної заготовки потрібно змастити жовтком. Присипте булочки маком.
- Надішліть лист з булочками в добре нагріту духовку на 15 хвилин. Час випікання може змінюватись в залежності від вашої духовки, тому орієнтуйтеся на зовнішній вигляд здоби: вона повинна збільшитися в розмірі, стати рум’яної, з золотистою скоринкою.
- Дайте булочкам охолонути, а поки заваріть ароматний чай.
Приємного вам апетиту!